ŞL 12/13 H Grubu 1.Maç | Man United 1-0 Galatasaray | Maç Sonucu | 19 Eylül

Cevap: ŞL 12/13 H Grubu 1.Maç | Man United - Galatasaray | 19 Eylül | 21.45 | Smart S

5li orta sahayla daha rahat karşı koyarsın ManU'nun ataklarına bence. Çift forvet çıkarsan Elmander - Umut ne kadar basarsa bassın ilerde, adamlar topu bizim yarı sahaya geçirdiği an ikisi de etkili olmaz. Orta sahayı kalabalık tutarak en azından biraz daha fazla pas yaparsın ve orta sahada oynayacak olan 5. eleman Elmander'den az baskılı oynamaz.

4-2-3-1 iyidir.

Elmander zaten 2.forvet olduğu için forvet arkası gibi oynuyor.Fatih Hoca bu maçta top tutmak adına Elmander ya da Emre'den birisini mutlaka oynatacaktır.Ha ben Emre oynasın isterim, daha teknik,kıvrak ve presi de fena sayılmaz.Hücum adına daha iyi işler yapabilir.

Cevap: ŞL 12/13 H Grubu 1.Maç | Man United - Galatasaray | 19 Eylül | 21.45 | Smart S

Elmander zaten 2.forvet olduğu için forvet arkası gibi oynuyor.Fatih Hoca bu maçta top tutmak adına Elmander ya da Emre'den birisini mutlaka oynatacaktır.Ha ben Emre oynasın isterim, daha teknik,kıvrak ve presi de fena sayılmaz.Hücum adına daha iyi işler yapabilir.

Elmander'de biraz daha orta saha özellikleri olsa güvenebilirdim ama bi türlü güvenemiyorum ManU karşısında.

4-2-3-1 çıkmamızı istesem de 4-4-2 yine en mantıklısı görünüyor, alışkın değiliz başka sistemde bocalayabiliriz.

Tek çekincem de takım kimyası zaten. Tek forvet sistemine alışkın değiliz. Bundan çekiniyorum. Bu da bi zaafımız aslında, güvenebileceğimiz alternatif bi sistemimiz hiç yok.

Benimde tek çekincem defansımızdaki bazi zaaflar ve ManU. 'nun yapıcağı kanat bindirmeleri.. Çok yüksek ihtimal gol yiceğimizi düşünüyorum yani 4-4-2, 4-3-1 fark etmez, ama benimsediğimiz sistemle oynarsak ve bulduğumuz pozisyonlarıda iyi değernedire bilirsek, karşılıkta verebiliriz onlara...

Bu maç ceza sahasına yakın yerlerden faul alabilmemiz lazım.

Selçuk , Old Trafford'u susturur.:yenieek:

Aynı gece iki rüya gördüm, birinde dakika yirmi 3-0 dı Nani atmıştı bir gol. Diğerinde CL finalinde 1-0 yenikken 2-2 ye getiriyorduk dakika yetmişti.

Ben acikcasi ManU ile cata pat kiyasiya mücadele edecegimizi düsünüyorum.

1. Galatasaray´in Avrupa ruhu. Kanimizda var bu

2. Fatih Terim büyük maclari iyi oynar

Yenilmis olsak da, Almanya ve Ispanya maclari aklima geliyor. Taktik disiplinin kitabini yazmisti Terim o maclarda.

Iyi hazirlaniyor böyle maclara ve o milli takimda fazla öldürücü silahimiz yoktu.

Simdi baya var. Melo, Selcuk, Amrabat, Burak vs. Güveniyorum ben.

Yenilebiliriz belki, ama futbol olarak kesinlikle ezilmeyecegiz bence.

katılıyorum onur.

ayrıca.

bu tarz maçlarda en önemlisi mücadeledir.

tarihlere maçlara bakalım. küçük büyük takım farketmez. rehavet olduğu anda harcarlar.

misal

galatasaray-milan maçı

1993 m.unıted 2-0 önde-

playoof galatasaray-beşiktaş maçları filan.

90 dakia boyunca oyundan kopmadan sağlam durmak gerekli. gerisi kalecilere - forvetlere kalmış.

ilk 15-20 sağlam durur ortada geçirmek gerekli- aşırı baskıya gerek yok bence. sakin oynamalı-top tutmalıyız. ilk yarının ortlarında kendimizi göstermek gerekli hücümda.

ben burak oynamasını daha çok bekliyorum. umut-burak kafa toplarında daha etkililer.

açık ve net bişey söyleyim. ben elmander geldiğinden beri kafa toplarında rakibi ezdiği az maç var.

ayrıca burak vücüdü ile daha çabuk dönen biri. tek kötü yanı ofsayt taktiğinde çok çabuk kayboluyor.

ilk yarı istediğimiz gibi geçerse.

2.yarı başlaması ile gol arayacağımızı düşünüyorum.

defans anlamında çok önemli olsa da bu maç bence eboue liktir.

maç mücadele anlamında orta da olursa. bek ler olayı çözer.

en büyük aventajımız bence orta sahamız fizik anlamında-teknik anlamda o müthiş uyumu gösterir iseler. 3 lü olarak daha yiyi

Beyler Salih arkadaşımızın dediği gibi, Selçuk'un bir frikikine bakar bu iş.

Benimde tek çekincem defansımızdaki bazi zaaflar ve ManU. 'nun yapıcağı kanat bindirmeleri.. Çok yüksek ihtimal gol yiceğimizi düşünüyorum yani 4-4-2, 4-3-1 fark etmez, ama benimsediğimiz sistemle oynarsak ve bulduğumuz pozisyonlarıda iyi değernedire bilirsek, karşılıkta verebiliriz onlara...

Yok yani, tek forvet çıkarsak tek çekincem anlamında. Yoksa ben de defansımızdan korkuyorum. :D Balta'nın dengesizlikleri, Cris ağır kalabilir zaman zaman, Semih'in tecrübe eksiği ve Eboue'nin formsuzluğu. Ama ne olursa olsun ezilmeyiz, en iyi oynumuzu yansıtmaya çalışırız bence.

Cris ağır kalacak bazı pozisyonlarda, yani çevik değil.

Elmander'de biraz daha orta saha özellikleri olsa güvenebilirdim ama bi türlü güvenemiyorum ManU karşısında.

4-2-3-1 çıkmamızı istesem de 4-4-2 yine en mantıklısı görünüyor, alışkın değiliz başka sistemde bocalayabiliriz.

Katılıyorum.Elmander'in bu maç çok koşması lazım.Defansa yardım etmesi lazım ama o kadar ciğer de bir futbolcu da bulunur mu o sorun?:D

Hamit-Eboue sağ kanadı Evra'yı durdurur üstüne bindirme bile yapar bence Hamit formsuz bile olsa baskı yapabilir en azından tabi orda bi Engin de harika bi pres gücü olur ama herkesin dediği gibi Selçuk reyizin bi frikiğine bakar herşey bi tane atsa tamamdır zaten.

Yok yani, tek forvet çıkarsak tek çekincem anlamında. Yoksa ben de defansımızdan korkuyorum. :D Balta'nın dengesizlikleri, Cris ağır kalabilir zaman zaman, Semih'in tecrübe eksiği ve Eboue'nin formsuzluğu. Ama ne olursa olsun ezilmeyiz, en iyi oynumuzu yansıtmaya çalışırız bence.

Zaten ezilmeyelim ve en iyi oyunumuzu oynayalım da, varsın puan alamayalım yani ben üzülmem şahsen, üzülmemeliyizde...

Bu maç çok ekstra yani eğer puan alabilirsek, asıl kendi evimizdeki maçta sıkıntıya sokarız bence onları... :yenieek:

Tek forvet çıkarsak bi kere o ilerde tek kalan eleman defansın arasında erir gider.. Bunun örneğini daha önce defalarca gördük.

Hoca her zaman 4-4-2 çıkar. Eskiden beri bu değişmedi.. Kaldı ki hoca zamanında ki tüm forvetlerimiz en az orta saha kadar koşuyor. Zamanında da arif-hakan çıkardık avrupa maçlarına ama hakan o kadar çok koşardı ki sırıtmazdı.

Şimdi de elmander-umut var hocanın tarzı iki tip adam.. Adamlar orta sahanın verdiği katkıyı veriyor fizik anlamda.. Onlar sayesinde de karşı takım çok rahat pas yapıp çıkamıyorlar ileri.. Orta sahamız rahatlıyor falan.. Yani maçları tamamen takip eden herkes bu gerçeği çok rahatlıkla görebilir. Bizim sistemimiz belli, oyunumuz belli..

Şansta yanımızda olursa puan çıkarabiliriz.

katılıyorum onur.

ayrıca.

bu tarz maçlarda en önemlisi mücadeledir.

tarihlere maçlara bakalım. küçük büyük takım farketmez. rehavet olduğu anda harcarlar.

misal

galatasaray-milan maçı

1993 m.unıted 2-0 önde-

playoof galatasaray-beşiktaş maçları filan.

90 dakia boyunca oyundan kopmadan sağlam durmak gerekli. gerisi kalecilere - forvetlere kalmış.

ilk 15-20 sağlam durur ortada geçirmek gerekli- aşırı baskıya gerek yok bence. sakin oynamalı-top tutmalıyız. ilk yarının ortlarında kendimizi göstermek gerekli hücümda.

ben burak oynamasını daha çok bekliyorum. umut-burak kafa toplarında daha etkililer.

açık ve net bişey söyleyim. ben elmander geldiğinden beri kafa toplarında rakibi ezdiği az maç var.

ayrıca burak vücüdü ile daha çabuk dönen biri. tek kötü yanı ofsayt taktiğinde çok çabuk kayboluyor.

ilk yarı istediğimiz gibi geçerse.

2.yarı başlaması ile gol arayacağımızı düşünüyorum.

defans anlamında çok önemli olsa da bu maç bence eboue liktir.

maç mücadele anlamında orta da olursa. bek ler olayı çözer.

en büyük aventajımız bence orta sahamız fizik anlamında-teknik anlamda o müthiş uyumu gösterir iseler. 3 lü olarak daha yiyi

Mücadele anlaminda sikinti yasayacagimizi sanmiyorum. Savasacaklardir. Süphem yok.

Orta sahamiza bende cok güveniyorum, ManU´dan asagida oldugunu düsünmüyorum, ki orta ikili cok önemlidir.

Pozisyona girecegimizi de düsünüyorum. Ama beni tek korkutan herzamanki gibi defans.

Bu sene her ortada, her kornerde, her frikikte gözlerimi kapatiyordum valla.

ManU´nun da en büyük özelligi bu zaten. Kanatlar, ortalar vs.

Ayrica benim dikkatimi ceken sey: ManU kanatlardan atak yapinca, cizgiye kadar iniyor, sonra topu geriye dogru atip, orta saha oyuncularina sut imkani yaratiyorlar. Cok tehlikeli bu. Hickimseyi gözden kacirmamaliyiz, bos birakmamaliyiz.

burda en önemli yer orta sahamız. eğer rakibi 30-35 metre arasında hapsedersek. daha ileri gelmelerini engellersek geriye top atmazlar. zaten m.unıted oyuncularına bakarsak bence kanatlardan gelecekler.

açık ve net konuşucam. ilk 15-20 dakikada ipleri onlara vermezsek. biz bu maçı 0-2 1-3 filan alırız.

nasıl bizim defans göbeği her an hata yapabilirse. m.unıted tecrübe dışında ferdinad-vidic ağar adamlar.

amrabat-umut kanattan içe doğru koşu yapıp hamit-selçuk araya oynarsa belini döndüremezler.

Eboue ve elmanderle de dalga geçiyorlar.Yaşlı bitik oyuncular diye.

Ama bizimkiler yanlarına bırakmamışlar,forumlarının alayını basmışlar :asd:

Giggs ve Scholes'ı oynatan bir takımın taraftarlarının yaştan bahsetmesi baya manidar :D

burda en önemli yer orta sahamız. eğer rakibi 30-35 metre arasında hapsedersek. daha ileri gelmelerini engellersek geriye top atmazlar. zaten m.unıted oyuncularına bakarsak bence kanatlardan gelecekler.

açık ve net konuşucam. ilk 15-20 dakikada ipleri onlara vermezsek. biz bu maçı 0-2 1-3 filan alırız.

nasıl bizim defans göbeği her an hata yapabilirse. m.unıted tecrübe dışında ferdinad-vidic ağar adamlar.

amrabat-umut kanattan içe doğru koşu yapıp hamit-selçuk araya oynarsa belini döndüremezler.

Herkesin unuttuğu nokta bu işte Vidic ve Ferdinand oldukça ağır adamlar hem de fazlasıyla.

bu manchester united taraftarlarının en yoğun olduğu forum hangisi beyler , link alabilir miyim :D

Herkesin unuttuğu nokta bu işte Vidic ve Ferdinand oldukça ağır adamlar hem de fazlasıyla.

Aynen. O yüzden Burak diyorum zaten. Kafa toplarinda Elmander ve Umut´un da pek sansi yok onlara karsi. Bombos kalmadiklari sürece tabi. Ara paslar. Selcuk´un uzun toplari, Burak´in sprintleri diyorum ben. Baskiyi Umut yapsin. Ayrica Burak da kosar.

Geri
Üst Alt