Cevap: ŞL 12/13 H Grubu 2.Maç | Galatasaray 0-2 SC Braga | Maç Sonucu | StarTv | 2 Ek
Neyse artık boyumuzun ölçüsünü aldık! Yani ikili mücadeleler olsun, organizasyonlar olsun, gol pozisyonları olsun, topu geriden çıkarmalar olsun çok ama çok yetersiziz. Kapalı defansa karşı hiç birşey yapamıyor bu takım(ligimiz de böyle görüntü var tekrar aşılır ama Avrupa'da biraz zor). İlk defa Avrupa kupalarında yetersiz olduğumuz hissini iliklerine kadar hissettim. Karşı takımı küçümsemek için söylemiyorum ama gruptaki en kolay takıma karşı kendi sahamızdaki halimizi gördük. Görüntüde grubun en güçsüz takımıyız. Batan Türk futbolunda bizim takım yıldız. Ama Avrupa'da baya bir yol almamız lazım.
Takım oyununda kişilere pek bağımlı olmamak gerek, hele defansif yönse... Ujfa'nın olmaması defansın bütün kimyasını bozmuş. Hem Melo, hem Selçuk, Balta, Semih.... adamların bütün oyun oynama şekilleri bir anda değişti. Bir adamın takıma olan etkisinin net bir örneği! Yani demem o ki... Hatta önümüzdeki sene değil daha ileri yıllar için tekrar bir planlama yapmak lazım. Kaleci geçersek Eboe haricinde yabancıların takıma neredeyse katkısı sıfır. Uefa şampiyonu olduğumuz dönemdeki gibi yine içeriden kendi adamlarımızı çıkarmamız lazım. Takımda yırtıcılık yok. Oyunu soğutmak adına yerde yatan futbolcuya bile yardıma gidiliyor. En önemlisi takımda lider yok! Tafarel, Popescu, Hagi, Hakan gibi takımı çekip çevirecek oyunculara ciddi anlamda ihtiyacımız var.
Ben bir seyirci olarak gözülemlediğim kimsenin nerede duracağını bilmiyor olması. Bir adamın başında 3 kişi varken diğer tarafta iki rakibe bir adam paylaşımı olmaması lazım. Ama maç içerisinde bunlara çok rastlıyoruz... Aslında bir bakıma kendimizi görmemizi sağladık. Anlatacak o kadar çok şey var ki... Geçen senede biz yaparız diyebiliyorduk ama lig başı olmasına rağmen geçen seneden aldığımız tadı alabileceğimizi düşünmüyorum. Ölü toprağı var gibi görünüyor. Düzenli oyuna katkı sağlayan Umut, Muslera, Eboe, Semih gibi görünüyor. Diğerleri arada bir kendini gösteriyor.
Sonuç olarak Türkiye'de yine şampiyon oluruz ama Avrupa için önümüdeki bir kaç senden umutlu değilim.