ŞL 13/14 B Grubu 6. Maç | Galatasaray 1-0 Juventus | Maç Sonucu | 11 Aralık | Star TV

Bazı taraftarlar Mancini'de memnun şimdilik; çünkü anadolu takımları gibi kapanıp gol yemiyoruz, üstüne Drogba'ya top şişirik kontradan gol bulmaya çalışıyoruz. Müthiş bir sistem gerçekten..

Eğer büyük takım gibi oynamaya başlarsak bir gün, o zaman eleştirilerimi sonlandırır övmesini de bilirim. Ama ben Drogba ve Sneijder sayesinde tur atlamamız dışında herhangi olumlu bir gelişme göremiyorum takımın futbolu adına. Fatih Terim'in ilk senesi dışında oynattığı futbol da aynı şuan ki gibi takıma yakışmayan bir haldeydi. Nedenlerini ben biliyorum ama burada tekrar tekrar söylemek istemiyorum, umarım düzelme olur yakın zamanda. Mancini veya başkası başarmış umrumda değil, yeter ki iyi futbol oynayalım.

sanırı ya ben anlatamadım ya da siz anlamamışsınız ama dediklerim ile yazdıklarınızın hiçbir alakası yok. real madrid barca ile oynarken de aynı oyunu oynuyordu, 3. lig ekibi ile oynarken de. bu bir sistem artık. nasıl topa hakim olma bi sistem ise topun kontrolünü rakibe bırakma da bir sistem, bunu artık aciziyet ifadesi olarak değerlendirmenin devri geçti. lucescu bizi böyle oynatıyorken zamanında kötü oynuyoruz diye beğenmedik ama adam kimsenin yapamadığını yaptı.

eğer siz böyle oynamayı acizlik, zayıflık olarak görüyosanız zaten yapacak bişey yok, bakış açınızı değiştirmeniz lazım. bayern ve barca sizin beğendiğiniz ekol ile şampiyonlar ligi şampiyonu olurken çelsi ve inter ise diğer türlü oyunla şampiyolar ligi şampiyonu oldu. size göre futbol oynamadan şampiyon oldular, bana göre son derece başarılı bir sistem ile şampiyon oldular.

en önemlisi bizim gibi altyapıdan gelen belli bi düzenin olmadığı bir ülkede ve kulüpte, böyle takın takır futbol oynatıp önüne geleni yenmek son derece güç bir yoldur, aksine rakibi durdurup fırsatını bulduğuna vurmak daha kolay bi yoldur. eğer tüm altyapı sistemimizi baştan aşağı yenileyeceksek, uzun vadede evet dediğiniz yol tabi ki göze hoş geleceğinden tercih edilebilir ama şu an bizim yeniden avrupada ismimizi duyurmamız için ve kısa vadede sürekli başarı için bence bu yol da tercih edilebilir.

Öncelikle o alıntıyı size yapmamıştım ama sizin görüşünüze de düşüncelerimi yazayım. Yazdıklarınızın bir bölümünde kesinlikle haklısınız, kafa takımlarla onlar gibi oynayarak baş etmemiz imkansız ben buna sonuna kadar katılıyorum. Ama benim beklediğim şu, ligde Anadolu takımlarıyla oynarken takımın boğması lazım aradaki bu oyuncu kalitesi farkı ile, ama yanlış oyuncu ve sistem tercihleri buna olanak vermiyor. Benim takımım ligte Elazığspor'u ezsin, Sivas'a 6 tane atsın kendi evinde, kötü Kayseri'yi deplasmanda pozisyona boğsun ama sonra Juve'ye gelince böyle oynasın hiç problem değil. Ayrıca şu büyüttüğümüz Juventus çok mu büyük takım sizce? Tamam Real veya Barça olsa anlayacağım da Juventus Bayern, Real, Barça seviyesinde bir takım değil. Biz kafa kafaya oynayabilecek bir takımız Juventus ile normal şartlarda da. Tamam bu kısa sürede Mancini'den mucize gerçekleştirmesini beklemiyorum ama adam hala Burak'ta ısrar ederek takımı her maç 10 kiş oynatmaya devam ediyor. Bu bile eleştirmek için yeterli bir sebep Mancini'yi. Fatih Terim'i de 2 sezondur eleştiriyorum kötü futboldan dolayı. Benim düşüncem bu yönde.

Fenerliler hakkaten komedi ya en büyük avrupa başarıları UEFAda ezik ezik takımları yenip yarı final kalmak hala laf yetiştiriyorlar.Zaten BJKliler laf bile edimiyor etseler ezilecekleri biliyorlar.Kısaca boş yere eziliyorlar.Laf söylemeye değmez.

Öncelikle o alıntıyı size yapmamıştım ama sizin görüşünüze de düşüncelerimi yazayım. Yazdıklarınızın bir bölümünde kesinlikle haklısınız, kafa takımlarla onlar gibi oynayarak baş etmemiz imkansız ben buna sonuna kadar katılıyorum. Ama benim beklediğim şu, ligde Anadolu takımlarıyla oynarken takımın boğması lazım aradaki bu oyuncu kalitesi farkı ile, ama yanlış oyuncu ve sistem tercihleri buna olanak vermiyor. Benim takımım ligte Elazığspor'u ezsin, Sivas'a 6 tane atsın kendi evinde, kötü Kayseri'yi deplasmanda pozisyona boğsun ama sonra Juve'ye gelince böyle oynasın hiç problem değil. Ayrıca şu büyüttüğümüz Juventus çok mu büyük takım sizce? Tamam Real veya Barça olsa anlayacağım da Juventus Bayern, Real, Barça seviyesinde bir takım değil. Biz kafa kafaya oynayabilecek bir takımız Juventus ile normal şartlarda da. Benim düşüncem bu yönde.

işte ben de diyorum ki adamın oyun anlayışı bu, değiştiremezsin ki. önemli olan kazanmak mıdır evet, kazandık mı evet, sorun yok o zaman. elazığ karşısında da aynısını yapabilir juve karşısında da bayern karşısında da, evet izlemesi hiç zevk vermiyo ama icraat önemli.

işin özeti karşınızdaki takım ister bayern olsun, ister elazığ olsun, bizim kalemize sağlı sollu ataklar gerçekleştiriyo ama kalemizde 1 tane bile gol pozisyonu üretemiyolarsa, biz bulduğumuz 2 fırsatı değerlendirip atıyosak, biz iyi oynamış, onlar ise kötü oynamıştır. biz iyi ama göze hoş gelmeyen, onlar ise kötü ama son derece zevk veren futbol oynamıştır.

ama şuna da inanıyorum ki eğer bir sistem oturtabilirsek, takım biraz daha sizin dediğiniz anlamda ilerleyecektir. çünkü şu an için 2 atıp 2 yemek yerine gol yemeden 1 tane atmaya ihtiyacımız var, takım savunmamızın gelişmesine ihtiyacımız var, o gelişince hücum olarak da daha ileri gideriz. lucescunun dediği gibi hücum maç kazandırır ama savunma şampiyon yapar, şu an acil ihtiyacımız olan gol yeme sorununu çözmeye çalışıyoruz.

Bazı taraftarlar Mancini'de memnun şimdilik; çünkü anadolu takımları gibi kapanıp gol yemiyoruz, üstüne Drogba'ya top şişirik kontradan gol bulmaya çalışıyoruz. Müthiş bir sistem gerçekten..

Eğer büyük takım gibi oynamaya başlarsak bir gün, o zaman eleştirilerimi sonlandırır övmesini de bilirim.

Hangi sistemle oynarsak oynayalım, hücumda etkili olabilmemiz için üst düzey kanat ya da kanat beklerimizin olması gerekiyor. Koskoca kadroda bir tane Bruma'yla mı büyük takım gibi oynayacağız? Kadron neyi yapabiliyorsa ona göre oynarsın.

Eğer büyük takım gibi oynamayı gözü karartıp sürekli ileri çıkmak olarak düşünseydik, bu gün CL değil EL'deki olası rakiplerimizi tartışıyor olurduk.

işte ben de diyorum ki adamın oyun anlayışı bu, değiştiremezsin ki. önemli olan kazanmak mıdır evet, kazandık mı evet, sorun yok o zaman. elazığ karşısında da aynısını yapabilir juve karşısında da bayern karşısında da, evet izlemesi hiç zevk vermiyo ama icraat önemli.

işin özeti karşınızdaki takım ister bayern olsun, ister elazığ olsun, bizim kalemize sağlı sollu ataklar gerçekleştiriyo ama kalemizde 1 tane bile gol pozisyonu üretemiyolarsa, biz bulduğumuz 2 fırsatı değerlendirip atıyosak, biz iyi oynamış, onlar ise kötü oynamıştır. biz iyi ama göze hoş gelmeyen, onlar ise kötü ama son derece zevk veren futbol oynamıştır.

ama şuna da inanıyorum ki eğer bir sistem oturtabilirsek, takım biraz daha sizin dediğiniz anlamda ilerleyecektir. çünkü şu an için 2 atıp 2 yemek yerine gol yemeden 1 tane atmaya ihtiyacımız var, takım savunmamızın gelişmesine ihtiyacımız var, o gelişince hücum olarak da daha ileri gideriz. lucescunun dediği gibi hücum maç kazandırır ama savunma şampiyon yapar, şu an acil ihtiyacımız olan gol yeme sorununu çözmeye çalışıyoruz.

Umarım öyle olur, ama Burak ve Sabri gibi oyuncular ile herhangi bir sistemin oturtulabileceğine inanmıyorum. Önce çöplerin temizlenmesi gerekiyor. Bir de şöyle bir durum var, ben galibiyetten daha çok iyi futbol izlemek istiyorum. Çünkü önce futbolsever sonra Galatasaraylıyım. Nedeni ise Galatasaray'ın bana maddi bir getirisi yok, futbol ise bir eğlence bizim için. Eğlenmek için benim iyi futbol izlemeye ihtiyacım var ve bunu da takımım Galatasaray'dan bekliyorum haliyle. Yani mantalitem "kazanalım da nasıl olursa olsun" olmadı hiçbir zaman. Ayrıldığımız nokta bu oluyor sanırım. :)

Eğer büyük takım gibi oynamaya başlarsak bir gün, o zaman eleştirilerimi sonlandırır övmesini de bilirim. Ama ben Drogba ve Sneijder sayesinde tur atlamamız dışında herhangi olumlu bir gelişme göremiyorum takımın futbolu adına. Fatih Terim'in ilk senesi dışında oynattığı futbol da aynı şuan ki gibi takıma yakışmayan bir haldeydi. Nedenlerini ben biliyorum ama burada tekrar tekrar söylemek istemiyorum, umarım düzelme olur yakın zamanda. Mancini veya başkası başarmış umrumda değil, yeter ki iyi futbol oynayalım.

Yalnız unuttuğun birşey var Mancini geleli daha bir kaç oldu takımı yeni tanımaya uygun sistem arıyor.Transferleri Mancini yapmadı takımı aldıgında karışıktı Mancini yi beklemek gerekiyor yaptıgı transferleri takımın geldiği durumu görmek için beklemek gerekiyor.

benim için öncelik iyi futboldan ziyade doğru futbol oynamaktır.

tabiki iyi oynamak da çok önemli ama önce doğruyu oynamayı öğrenmeliyiz,

ondan sonra doğru oyunu geliştirmek için çaba sarfetmeliyiz.

Hangi sistemle oynarsak oynayalım, hücumda etkili olabilmemiz için üst düzey kanat ya da kanat beklerimizin olması gerekiyor. Koskoca kadroda bir tane Bruma'yla mı büyük takım gibi oynayacağız? Kadron neyi yapabiliyorsa ona göre oynarsın.

Eğer büyük takım gibi oynamayı gözü karartıp sürekli ileri çıkmak olarak düşünseydik, bu gün CL değil EL'deki olası rakiplerimizi tartışıyor olurduk.

Benim eleştirim bu maç için değil, tekrarlayayım; genel olarak gidişatımızı iyi görmüyorum. Juventus maçı şu şartlarda ancak bu şekilde kazanılabilirdi buna katılıyorum. Juventus maçı için konuşursak, Drogba ve Sneijder sayesinde aldık maçı. Mancini maç boyunca takımı eksik oynattığı gibi, son dakikalara kadar sadece maçı izledi, Drogba ve Sneijder'in katkılarıyla şapkadan çıkan gol dışında galibiyete ihtiyacımız olmasına rağmen tek bir tehlike yaratamadık veya tehlike girişiminde bulunamadık maç boyunca. Tamam takımın durumu şu an iyi futbol oynamaya müsait olmayabilir ama en azından bir şeyler denenmeli. En azından takım her maç Burak yüzünde göz göre göre 10 kişi oynatılmamalı 90 dakika.

Yalnız unuttuğun birşey var Mancini geleli daha bir kaç oldu takımı yeni tanımaya uygun sistem arıyor.Transferleri Mancini yapmadı takımı aldıgında karışıktı Mancini yi beklemek gerekiyor yaptıgı transferleri takımın geldiği durumu görmek için beklemek gerekiyor.

Ben Mancini'yi eleştiriyorum ama gönderilsin demiyorum tabi ki, sabredeceğiz Mancini'ye. Ocak ayındaki yapacağı hamlelerini çok merak ediyorum özellikle. Tek beklediğim olumlu bazı adımlar atması, en azından ocak ayında beklediğim kadrodaki bir kaç çöp oyuncuyu takımdan kesmesi.

Mancini'nin sogukkanliligini da takdir etmek gerekir galibiyetle ilgili.

Terim olsa ne olurdu muhtemelen ?

Dk.70 gibi Zan ve Sneijder cikar Umut ve Sabri girerdi.

80 de golu yerdik.

83 de Melo cikar Bruma girerdi

90 da 2. golu yerdik

Mactan sonra basin toplantisinda

"Herseyi denedik , gordunuz. tum hucumculari soktum, sonuna kadar kovaladik, beraberlik ve maglubiyetin farki olmadigi icin risk almak zorundaydik" "E tabi juventus 8 mactir gol yememis bir takim, basaramadik, oyuncularimi kutluyorum yine de "

Bizi en sona koymuslar ama, orada bulunmak yeter... :D

1464604_630787953629850_2128939370_n.png

Ben Mancini'yi eleştiriyorum ama gönderilsin demiyorum tabi ki, sabredeceğiz Mancini'ye. Ocak ayındaki yapacağı hamlelerini çok merak ediyorum özellikle. Tek beklediğim olumlu bazı adımlar atması, en azından ocak ayında beklediğim kadrodaki bir kaç çöp oyuncuyu takımdan kesmesi.

Renkdaş sabretmek gerekiyor zaten.Benim olumlu gördüğüm takımın kondisyonu daha iyi bunun yanında öncelikli olarak defansa önem veriyor.Bunun yanında Şampiyonlar liginde bundan sonra bu tarz oyunlara alışmamız gerekecek çünkü taktik ve disiplinin ön planda olduğu bir lig.Uefa Avrupa liginde daha açık bir oyun oynanabilir ama Şampiyonlar liginde daha farklı bu yüzden bu oyun anlayışının gelişmesi için zamanada ihtiyaç var.

Renkdaş sabretmek gerekiyor zaten.Benim olumlu gördüğüm takımın kondisyonu daha iyi bunun yanında öncelikli olarak defansa önem veriyor.Bunun yanında Şampiyonlar liginde bundan sonra bu tarz oyunlara alışmamız gerekecek çünkü taktik ve disiplinin ön planda olduğu bir lig.Uefa Avrupa liginde daha açık bir oyun oynanabilir ama Şampiyonlar liginde daha farklı bu yüzden bu oyun anlayışının gelişmesi için zamanada ihtiyaç var.

Ocak ayı çok önemli, umarım şimdiden bazı oyuncularla görüşülmeye başlanmıştır. Ben takımın gidişatından hiç memnun ve umutlu değilim şimdiye kadar. Fatih Terim varken de 2 sezondur memnun değildim.. Bakalım neler değişecek.

Ocak ayı çok önemli, umarım şimdiden bazı oyuncularla görüşülmeye başlanmıştır. Ben takımın gidişatından hiç memnun ve umutlu değilim şimdiye kadar. Fatih Terim varken de 2 sezondur memnun değildim.. Bakalım neler değişecek.

Takımın gidişatı inşallah birkaç transferle daha iyi yerlere gelir.Bizim takımın genel problemi defans yaparken gol atmakta zorlanıyoruz hücum oynarken defans yapamıyoruz dengeli bir takım olmamız gerekir transferde de bu tarz futbolcu almalıyız.

Geri
Üst Alt