Doğukan Dündar
Büyük Kaptan
- 29 Mayıs 2010
- 22.399
- 12.020
- 1.873
sneijder'e iyi oldu antreman niyetine yoksa bu karda kışta şinodan sakatlıktan yeni çıkmışken beklentim 0dı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
o diilde Modric süper gol atmıs
Bu arada gözüme çarpan bir durum vardı iptalden hemen önce...
Bir posizyonda Chedjou topu alıp ilerledi hatta sağ açık bölgesine kadar geldi ve ortaladı. Şimdi bir taraftan bakarsak hücuma katkı olarak değerlendirilebilir.
Ancak Chedjou sağ stoper oynadığı bir maçta sağdan gelip orta yaparken topu kaybetse risk büyük olur. Saha o anda zaten kötüydü. Kar yer yer kaplamıştı sahayı.
Bu tip hatalar ki bana göre hatadır 3-5-2 anlayışında ; Bunlar ciddi tehlike doğurabilir kalemizde.
Hayır anlarım 10-20 m ilerlemsini ama fırlayıp 40-50 m sürüklemek arkayı boşaltan stoper için hele hele yüklenmiş bir takımın her mevkisiyle ilerde olduğu anda ... Eyvah...
Buna ilave olarak Semih gibi kademeyi neredeyse hiç bilmeyen bir defans oyuncusunun ,
kademe yapmak gibi temel görevi olan libero mevkisinde oynaması daha trajikomik bir durum. Semih 4-4-2 stoperinde bile kademe yapmayı bilmiyor ve yapamıyordu.
Geçen seneki Cluj ve Braga maçlarında görsellerle bunu göstermiştim . 3 lü defansın ortasında oynayan oyuncu kademe yapmak ZO-RUN-DA-DIR....
Kişisel fikrim defans Chedjou-G.Zan-Semih olmalıydı. Çünki libero kafaya çıkıp alabilen oyuncu olmalıdır.
Özellikle şişirilen veya orta yapılan topların ortaya geleceği hesaba katılırsa Semih kafa toplarında ilk ve doğru müdahale eden olmalıdır.
İşte 3-5-2 kağıt üstünde avantajlara sahip bir diziliş gibi görünse de bu tip detaylar maçın kaderini etkileyebilir.
Nerden izliyoruz bro ,Link var mı ?
Beyler; Rusya'da, Norveç'te, İsveç'te vs. bizden çok daha fazla kar olsa da bu maçlar bir şekilde oynanıyor. Bizim stadın neresini beceremediler sizce?
GALATASARAY-JUVENTUS MAÇI YARIN 16:00'DA OYNANACAK. TRT haber
Bizdeki gibi medya düşman basına
Peki birsey sorucam simdi yirtik biletliler girebiliyorsa, millet biletleri yirtar dagitirlar birbirlerine sonucta yirtik bileti makinada okutacak halleri yok![]()
Jüventuslular hala otel arıyor mudur acaba![]()
Bu arada gözüme çarpan bir durum vardı iptalden hemen önce...
Bir posizyonda Chedjou topu alıp ilerledi hatta sağ açık bölgesine kadar geldi ve ortaladı. Şimdi bir taraftan bakarsak hücuma katkı olarak değerlendirilebilir.
Ancak Chedjou sağ stoper oynadığı bir maçta sağdan gelip orta yaparken topu kaybetse risk büyük olur. Saha o anda zaten kötüydü. Kar yer yer kaplamıştı sahayı.
Bu tip hatalar ki bana göre hatadır 3-5-2 anlayışında ; Bunlar ciddi tehlike doğurabilir kalemizde.
Hayır anlarım 10-20 m ilerlemsini ama fırlayıp 40-50 m sürüklemek arkayı boşaltan stoper için hele hele yüklenmiş bir takımın her mevkisiyle ilerde olduğu anda ... Eyvah...
Buna ilave olarak Semih gibi kademeyi neredeyse hiç bilmeyen bir defans oyuncusunun ,
kademe yapmak gibi temel görevi olan libero mevkisinde oynaması daha trajikomik bir durum. Semih 4-4-2 stoperinde bile kademe yapmayı bilmiyor ve yapamıyordu.
Geçen seneki Cluj ve Braga maçlarında görsellerle bunu göstermiştim . 3 lü defansın ortasında oynayan oyuncu kademe yapmak ZO-RUN-DA-DIR....
Kişisel fikrim defans Chedjou-G.Zan-Semih olmalıydı. Çünki libero kafaya çıkıp alabilen oyuncu olmalıdır.
Özellikle şişirilen veya orta yapılan topların ortaya geleceği hesaba katılırsa Semih kafa toplarında ilk ve doğru müdahale eden olmalıdır.
İşte 3-5-2 kağıt üstünde avantajlara sahip bir diziliş gibi görünse de bu tip detaylar maçın kaderini etkileyebilir.
az önce ntvsporda gördüm reyiz,süper cakmıs herif
Beyler; Rusya'da, Norveç'te, İsveç'te vs. bizden çok daha fazla kar olsa da bu maçlar bir şekilde oynanıyor. Bizim stadın neresini beceremediler sizce?
benimde dikkatimi cekti ilk pozisyonda, fakat 1 degil 2 degil bu cok kez tekrarlandi. Muhtemelen hocanin talimatiyla stoperlerden bir tanesi kanatlara devrilmesi soylenmistir. Chedjou baya bi sag kanata yardim etti. Hatta oyleki rakip korner bayraginin oraya dogru kosu bile yapti bi kac kez. Bazen geride 2 stoperle beklerken 1 stoper ileriye cikti
Ha derse ; " Ben zaten kafamda 4 lü defans gibi çıktım. Duruma göre defansı 3lü bırakacaktım" bende derimki o zaman "ama o anda eboue de ilerdeydi. yani defansta 2 kişi kaldık ."
topu kaptırsak ne olacaktı. ayrıca yıllar önce fenerin bayağı uzun bir dönem uyguladığı bir anlayış aklıma geldi.
sol açıksız oynamıştı. sol kanatta kimse yoktu. soldan gidilmesi gerektiği anlarda top bir şekilde içeri aktarılırdı.