Metahan Tara
Parçalı Üye
- 7 Ekim 2013
- 3.555
- 0
- 726
Şampiyonlar Ligi ön elemesinde öyle bir hata yapacağını sanmıyorum arsenal'inriske atmazlar.
Sorun olmaz ya.Biz çok kötü durumlarda olduğumuz zaman dahi güçlü rakiplerimize karşı her zaman oyunu dengelemeyi bildik , kulüp kültürümüzde var.Mehmet Demirkol aynısını dedi Beşiktaş'a Arsenal çıkınca : " Galatasaray oyunu dengeleyebiliyor ama diğer takımlarımız bunu yapamıyor " diye..Onu geçtim antudakiler dahi hakkımızı veriyor " Kediler başka oynuyor Avrupa'da " diye...
Beşiktaş Erciyes'ten hallice Feyenoord'u yendi , abartmamak lazım sonuçta güçleri belli.Ama bu oyun tarzı ile Avrupa'da iş yaparlar.Hem Aykut'un başardıkları hem de geçen sene Mustafa Reşit Akçay'ın başardıkları ortada.Nihayet kulüplerimiz yavaş yavaş Avrupa'da nasıl oynaması gerektiklerini öğreniyorlar.Biraz da onlar puan toplasın artık...
Ama gördük ki Aykut ve Mustafa Reşit Akçay avrupada oynadıklarını oyunu ligimizde oynamaya kalktılar ve başarısız oldular.O geçişi bir türlü yapamadılar.Ben savunma futbolu oynayarak bir ligde şampiyon olan takım hiç hatırlamıyorum.Avrupa'da 10 maçta ve tur maçlarında savunma futbolu başarı getirir ama 34-38 maçlık lig maratonlarında hücum gücü çok önemli hale geliyor...
Bu yüzden Prandelli'nin bize gelişi çok çok önemli , Parma zamanlarında bile hücum futbolu ile bilinen bir hoca.Geçen sene Ersun'un başarısı da hücum futbolu oynatmaktı , nitekim kamyonla gol yemelerine rağmen bir şekilde atarak galibiyete ulaştılar...