Faslı normal maçlarda bile ayakta duramiyor hemde kırmızı yemek için çabalıyor
Heleki bu maçta çok kolay kart görebilir
Hoca bunları nasıl.ongoremiyor ilginc

Son derece sakincali bir 11. Hem Adem yok hem de rakibin agzina pas atma uzmanlari Seri ve Belhanda ayni anda sahada.

SON DAKİKA - ÖZEL: Kadıköy’de Galatasaray’ın savunma hattında Marcao ve Donk olacak. Galatasaray’ın orta alan 3’lüsü Seri - Ömer - Belhanda. Ön tarafta ise Feghouli - Falcao - Onyekuru görev yapacak. (Beyaz Futbol)

mantıklı saçma değil ya Onye ya Emre 11 başlayacak diye düşünüyordum bende. 2si aynı anda sahaya çıkmaz
orta saha yol geçen hanı olur, 3 yeriz muhtemelen.seri belhanda demek defansif açıdan maça 9 kişi çıkmak demek bana göre

Ben sanmiyorum belhanda falan olmaz donk marcao bozulmaz bence kadromuz ckk net baska bi kadro beklemiyorum. Muslera - mariano - marcao - donk- saracchi- seri - omer - emre - onyekuru - feghouli- falcao.

Sence Belhanda'yi oynatacak mi?
Bence oynatabilir. Gün içinde yazmıştım Lemina'nın yerine Ömer'i çekemez çünkü stoperlerden top alıp dağıtma işini yapamaz. Oraya mecbur Seri'yi koyacak. Zaten sıkıntılı bir ikili fizik ve tempo olarak dezavantajlı fb orta sahasına karşı üzerine bir de Emre'yi kaldıramaz diye fiziksel olarak daha kuvvetli, tempolu Belhanda'yı koyabilir. Bunlar tabii teoride böyle. Gerçekte biliyoruz ki Belhanda biz atağa çıkarken yapacağı pas hatalarıyla fbnin baskı kurmasına sebep olacak, gol yedirecek vs. Kırmızı kart görmesi de olası. Söyleyecek bir şey yok ilk 11 çıkarırsa.

Seri-Ömer-Emre orta sahası çok yumuşak olur bence yapılması gereken Ahmet stopere Donk orta sahaya. Seri de kendi rolünde kalır. Bana kalsa Ömer'i koyarım sol içe ama hoca Seri'ye inanıyor baya bu maç kesinlikle kesmez.

Bence oynatabilir. Gün içinde yazmıştım Lemina'nın yerine Ömer'i çekemez çünkü stoperlerden top alıp dağıtma işini yapamaz. Oraya mecbur Seri'yi koyacak. Zaten sıkıntılı bir ikili fizik ve tempo olarak dezavantajlı fb orta sahasına karşı üzerine bir de Emre'yi kaldıramaz diye fiziksel olarak daha kuvvetli, tempolu Belhanda'yı koyabilir. Bunlar tabii teoride böyle. Gerçekte biliyoruz ki Belhanda biz atağa çıkarken yapacağı pas hatalarıyla fbnin baskı kurmasına sebep olacak, gol yedirecek vs. Kırmızı kart görmesi de olası. Söyleyecek bir şey yok ilk 11 çıkarırsa.

Seri-Ömer-Emre orta sahası çok yumuşak olur bence yapılması gereken Ahmet stopere Donk orta sahaya. Seri de kendi rolünde kalır. Bana kalsa Ömer'i koyarım sol içe ama hoca Seri'ye inanıyor baya bu maç kesinlikle kesmez.

Ahmetin oynayacagini ve donkun ortasaha yapılacağını düşünüyorum. Çünkü düşündüğüm her seneryoda fener ortasahasi fizik olarak bize üstün. Akbabanin fiziksel dezavantajları var ve bu mac ancak donk ile kaldırılır. Yoksa Seri Ömer belhanda ortasahasi fizik olarak ezilir. İste bu yüzden Da costa falan da olsa bir stoper gelmeliydi. 1 sakatlik bütün kadroyu bozdu.

belhanda oynasa bile sanki çıkıp emre akbaba rolünde oynayacakmış gibi yazıyor millet. kayseri maçında hayvan gibi top kaptı sonuçta omuz omuzada güçlü bir arkadaş. zaten lemina'dan boşalan ihtiyacımız o da esas sıkıntısı top bizdeyken baskı altında yaşayabileceği sıkıntılar, riskli pas denemeyi sevmesi vs

Bence de en mantiklisi Donk'u ortaya almak.

Donk-Omer
Akbaba

seklinde.

Seri ve Belhanda'nin yerine Selcuk'u tercih ederim o derece. Selcuk kendini atar faul falan alir ama bu ikisi her kafamda canlandirmada topu rakibe veriyor.

Ahmetin oynayacagini ve donkun ortasaha yapılacağını düşünüyorum. Çünkü düşündüğüm her seneryoda fener ortasahasi fizik olarak bize üstün. Akbabanin fiziksel dezavantajları var ve bu mac ancak donk ile kaldırılır. Yoksa Seri Ömer belhanda ortasahasi fizik olarak ezilir. İste bu yüzden Da costa falan da olsa bir stoper gelmeliydi. 1 sakatlik bütün kadroyu bozdu.
Yine müthiş alternatifsiz bir kadromuz oldu. Bir stoper alınsaydı iki mevkide elimiz güçlenecekti en azından ki Luyindama transfer döneminden önce sakatlanmıştı.

Emre Akbaba yedek ise welcome to 3'lü defans. Futbol Arena da haberini yapmış zaten. İçerdeki CL maçlarında esasında skordan bağımsız bu sistemle başarılı olmuştuk.

Lemina'nın eksikliğini oyuncu bazında kapatamayız. Sadece Donk'u oraya çekebiliriz ki bu da çok mantıklı değil.

1) Vedat Donk ile eşleşmeli.
2) Donk olmazsa hava toplarında baya bir eksiye düşeriz. Vedat kariyer maçını filan oynar.
3) Stoper ikilisini böyle bi maçta bozmak çok riskli olur.

Ömer de zaten hem top kapma konusunda yeterli değil, hem pozisyon bilgisi yetersiz (sol bek oynadığı zamanlarda defalarca görüldüğü gibi), hem yeterince sert değil, hem de merkez orta sahadan ziyade orta sol/sol kanat oyuncusu. Orta sol veya sol kanat oynadığı zamanlarda hem rakip o bölgeyi kolayca aşamıyor, hem de hızıyla kontra ataklarla ve içten açtığı ortalarla etkili oluyor.

Eğer orta sahanda bir adamın yerini nitelik olarak başka biriyle dolduramıyorsan burda en mantıklı şey sistemde ve formasyonda değişiklik yapmaktır.

FB'nin en zayıf yanı neresi? Kanatlar. Adamlar ligin en kötü kanatlarına sahip. Tek hızıyla iş yapabilen adamları Garry idi o da sakat.
Mecburen ortadan oynayacaklar.

En etkili adamları kim? Kruse.

Sen merkezini kalabalık tuttuğunda rakibin ortadan oynamak zorunda olduğu için Kruse'nin işini bitirdiğin gibi, dolaylı olarak Vedat'ın da etkinliğini sıfıra indirirsin.

Peki başka bir soru. Lemina'nın bizde defansif katkısının yanında en önemli görevi ne? Stoperler baskı yiyince onlara yanaşıp topu alıp 2. bölgeye aktarmak.

Lemina'nın yaptığı defansif görevi Donk da yapar, ama bu topu kullanma görevini ne Donk ne de başka biri yapabilir bizde.

Hah işte 3.'lü oynamanın başka bir faydası da bu. Başta bekler olmak üzere merkezindeki oyuncular birbirine çok yakın oynadığı için bunu da aşabilirsin. Hele hele elimizde Mariano ve Feghouli gibi iki tane oyun kurma yeteneği ve oyun zekası üst düzey adam olduğunu düşünürsek.

Açıkçası 3'lü savunma işi benim son derece aklıma yatıyor...

Bence de en mantiklisi Donk'u ortaya almak.

Donk-Omer
Akbaba

seklinde.

Seri ve Belhanda'nin yerine Selcuk'u tercih ederim o derece. Selcuk kendini atar faul falan alir ama bu ikisi her kafamda canlandirmada topu rakibe veriyor.
Seri'yi kesmez. Dua edelim Belhanda oynamasın. Yoksa benim de tercihim Donk-Ömer-Akbaba. Yine vasat bir orta saha ama en azından rakibe pas atmama konusunda iyiler.

Teknik taktikten bağımsız Emre'yi bu maçta oynatırdım ben olsam. Ekstra bir performans gösterebilir kadıköy-fener derken deli gibi ister gol atmayı galibiyeti falan.

Seri'yi kesmez. Dua edelim Belhanda oynamasın. Yoksa benim de tercihim Donk-Ömer-Akbaba. Yine vasat bir orta saha ama en azından rakibe pas atmama konusunda iyiler.

Teknik taktikten bağımsız Emre'yi bu maçta oynatırdım ben olsam. Ekstra bir performans gösterebilir kadıköy-fener derken deli gibi ister gol atmayı galibiyeti falan.

Ben de zaten Seri Belhanda'dan biri kulubede olursa sukrederim ama Belhanda'yi oynatmasina kesin gozuyle bakiyorum. Akbaba 15-20 pas anca yapip orta sahayi dusurecek ama bir anda pozisyona girip is yapabilir. Oynamasi sart bence de.

Geri
Üst Alt