⚽ SL 20/21 H:26 | Alanyaspor 0-1 Galatasaray | MS | 20 Şubat

tempo adina en iyi ilk onbirimiz bu olur bencede.

Hava ve zemin sartlarina gore Emre K ve Kerem belki degisebilir... ama bu halimizle tempo konusunda kolay kolay durduralamayiz..
Tabii Feghouli'yi Arda'yı Belhanda'yı tamamen takımın dışında bırakacak halimiz yok ama bence ana planda şu takımı bir izlemeyip görmek lazım

11 imizi vereyim şimdiden.

Mus-yedlin-luyi-marcao-linnes-taylan-kilinc-arda-kerem-kuru-mohammed..

Gedsoni kesecek bence solda da Ömer'e tahammül etmez artik

Sezonun en önemli maçı. Adeta derbi havasinda hazırlık yapmak şart. Kazanırsak lig bana göre biter, ki sonraki haftalarda puan kaybi yasayacak olmamiza rağmen. Full ciddiyet istiyorum Hoca'dan topcusuna kadar.

Emre Kılıç yerine Etebo'yu tercih ederim. Saracchi iyileşti mi bu arada? Emre Taşdemir de sakat sanırım iyileşmedi ise Ömer Bayram yerine Linnes'le başlasak daha iyi olur sanki defans açısından bizim için ama bu seferde korner ve duran topta orta yapacak adam kalmıyor Ömer Bayram ve Emre Kılıç olmayınca Belhanda da yoksa kim kornerden orta yapacak bu sorunu çözmek lazım. Yedlin veya Kerem'e bol bol orta açma çalışması yaptırmak lazım. Bizim takımda duran toplarda orta açacak ve serbest vuruşları kullanacak oyuncu yok. Nerede eski Sneijder be özledik.

Etebonun oynayacağı tek maç, pazar günü karlı zeminde oynanan maç olur. Ötesi yok, çünkü yetenek yok ve futbol aklı kıt. O yüzden etebo gitsin gençlerbirliğinde oynasın. Ayrıca Taylan’ı da bozan bir tip. Alanya’da mümkünse etebo gezip tadını çıkarsın Akdeniz’in ama maça ve stada uzak olsun.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yedlin oynasin mi oynamadin mi bilemedim
Genelde Alanya orayi Otoban yapiyor :/

Alanya'nın bizden daha iyi oynadığı son maçı içerde 1-0 kazanmıştık Muslera sayesinde.

Sonraki maçlarda biz daha iyi oynadıysak da kazanamadık.

Özellikle bu sene yediğimiz goller :

Kaleci mallığından frikik
Kaleci mallığından son dkda köşeden gol

Kontradan 2 stoperin mallamasıyla yenilen gol
Kontradan stoperlerin yine mallamasından yenilen gol
Saçma 1 penaltı

Set hücumundan gol atamamışlar bu sezon dolayısıyla öncelik kontra yememek olmalı, oynadığımız oyunla ekmeklerine yağ sürüyoruz yoksa.

kupa maçında oyun olarak bizi 60 dakika domine ettiler

kısa pas yaparak gelen her takım bizi zora sokuyor

hocanın gelişinden bu yana böyle enteresan şekilde benfica da böyleydi rangers bile uzundan kısa kısa dönmüştü bizim maçta

iyi pas yapan takımlara karşı hocanın çözümü sıkıntılı geliyor bana

hocanın gelişinden bu yana böyle enteresan şekilde benfica da böyleydi rangers bile uzundan kısa kısa dönmüştü bizim maçta

Salih ve Davidsonla girdikleri iki pozisyon dışında pozisyonlarını hatırlamıyorum o 60 dakikada. Yediğimiz gollerin hepsi bireysel saçma hatalar zaten.

Salih ve Davidsonla girdikleri iki pozisyon dışında pozisyonlarını hatırlamıyorum o 60 dakikada. Yediğimiz gollerin hepsi bireysel saçma hatalar zaten.

golleri boşver oyun olarak çok çaresiz kaldık bence

yani alanya istese gol atacak istese topun peşinde bizi koşturacak görüntüsü verdi

ortasahaları değişene kadar da toparlayamadık açıkçası

belki yorgunluk ve motivasyonla ilgili meselelere bağlanabilir bu durum ama yine de özellikle seneye oynayacğaımız avrupa maçları için ölçü bir maç varsa bence o da buydu

tekrar izlersen tamamını ne demek istediğimi anlarsın

alanya baya orta kalite avrupa takımı gibi pas yaptı

ligde keko kadoryla domine ettik, kupada yedigimiz goller organizasyondan ote pozisyoneldi. bize karsi olan durumlari klasik anadolu takimindan tek farki daha kalite ayaklari olmasi o kadar.

basar geceriz

golleri boşver oyun olarak çok çaresiz kaldık bence

yani alanya istese gol atacak istese topun peşinde bizi koşturacak görüntüsü verdi

ortasahaları değişene kadar da toparlayamadık açıkçası

belki yorgunluk ve motivasyonla ilgili meselelere bağlanabilir bu durum ama yine de özellikle seneye oynayacğaımız avrupa maçları için ölçü bir maç varsa bence o da buydu

tekrar izlersen tamamını ne demek istediğimi anlarsın

alanya baya orta kalite avrupa takımı gibi pas yaptı

Üstünlük kurmalarının temel sebebi Marcao ve Taylan'ın berbat oyunuydu, oyun kurucuların bu kadar kötü oynarsa bir şey yapamazsın. Hücumda yaptığımız basit pas hataları da üzerine cila oldu.

Bunun taktiksel disiplinden ziyade maça iyi hazırlanamamakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Babel - Yedlin gibi saçma bir kanat hattıyla başlayınca ve Belhanda da bu ikiliye yardım etmeyince önde basan bir takımın o akşam oyun üstünlüğü kurması çok normaldi.

Üstünlük kurmalarının temel sebebi Marcao ve Taylan'ın berbat oyunuydu, oyun kurucuların bu kadar kötü oynarsa bir şey yapamazsın. Hücumda yaptığımız basit pas hataları da üzerine cila oldu.

Bunun taktiksel disiplinden ziyade maça iyi hazırlanamamakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Babel - Yedlin gibi saçma bir kanat hattıyla başlayınca ve Belhanda da bu ikiliye yardım etmeyince önde basan bir takımın o akşam oyun üstünlüğü kurması çok normaldi.

peki yine genel bir soru sormak isterim

önceden kadro yapısıyla alakalı olduğunu düşündüğüm ama bu yeni yapıda da göremediğim bir eksik var bizim takımda

rakip çıkarken yeterince önde basmama sorunu

yine özellikle alanya maçında dikkatimi çekmişti ama hermen her maçta benzer durum var açıkçası

neden rakibin 1. bölgesinde yeterince basmıyoruz

genelde 2. bölgeye geçtikleri anda basıyoruz

bunun biraz daha güçlü takımlara karşı geçiş oyunu içinde bir mantığı olaiblir ama stoperlerin elleri ayakları dolaşan takımlara dahi önde basmamak çok anlamsız geliyor bana

artık önde pres bütün iyi takımların uyguladığı bir şey

mohammed onyekuru emre gedson filan bu presi yapabilecek adamlar rakibin 2. bölgeye geçmesine gerek olmadan stoperlerini rahatsız etmek lazım

peki yine genel bir soru sormak isterim

önceden kadro yapısıyla alakalı olduğunu düşündüğüm ama bu yeni yapıda da göremediğim bir eksik var bizim takımda

rakip çıkarken yeterince önde basmama sorunu

yine özellikle alanya maçında dikkatimi çekmişti ama hermen her maçta benzer durum var açıkçası

neden rakibin 1. bölgesinde yeterince basmıyoruz

genelde 2. bölgeye geçtikleri anda basıyoruz

bunun biraz daha güçlü takımlara karşı geçiş oyunu içinde bir mantığı olaiblir ama stoperlerin elleri ayakları dolaşan takımlara dahi önde basmamak çok anlamsız geliyor bana

artık önde pres bütün iyi takımların uyguladığı bir şey

mohammed onyekuru emre gedson filan bu presi yapabilecek adamlar rakibin 2. bölgeye geçmesine gerek olmadan stoperlerini rahatsız etmek lazım

Oyuncuların maç eksikleri var, bunu tamamlamadan yüksek efor beklemiyoruz bence, ikinci konu da farklı orta saha kurguları oldukça bu yapı oynanmaz hale geliyor.

Diğer bir noktada da rakibin 3. bölgede topu kaptırma ihtimali daha düşükken 2. bölgede daha yüksek oluyor ancak bu sefer de bu tarz top kapışlarda hızlı sonuçlandırmada da sıkıntı yaşıyoruz.

Top kapma oranımızın da çok yüksek olduğunu düşünmüyorum bu konu zaten takımdaki en büyük sorun şu an.

ligde keko kadoryla domine ettik, kupada yedigimiz goller organizasyondan ote pozisyoneldi. bize karsi olan durumlari klasik anadolu takimindan tek farki daha kalite ayaklari olmasi o kadar.

basar geceriz

FF226FAC-73CB-42A8-81D0-F08ABBB715E4.webp

Oyuncuların maç eksikleri var, bunu tamamlamadan yüksek efor beklemiyoruz bence, ikinci konu da farklı orta saha kurguları oldukça bu yapı oynanmaz hale geliyor.

Diğer bir noktada da rakibin 3. bölgede topu kaptırma ihtimali daha düşükken 2. bölgede daha yüksek oluyor ancak bu sefer de bu tarz top kapışlarda hızlı sonuçlandırmada da sıkıntı yaşıyoruz.

Top kapma oranımızın da çok yüksek olduğunu düşünmüyorum bu konu zaten takımdaki en büyük sorun şu an.

top kapma konusunda ben de aynı düşünüyorum ki bu çok uzun süredir böyle en on fernando ndiaye ortasahası top kapıyordu

ama anadolu stoperlerine basmak şart zaten saçma sapan adamlar çoğu

alanya maçında bile dikkat ettim anlık mostafa preslerinde bile bocaladılar ki alanya stoperleri görece iyi

paşa maçında da buna dikkat edecektim ama zemin zaten hiç bir fikir vermeyecek durumdaydı

bu hafta alanya maçında tekrar bakacağım

bir de son derece planlı yapmak lazım tabi çoğu kez oyuncularımızın oyundan düşmesiyle sonuçlanan eksik pres de sıkıntı yaratıyor

bu kez oluşan boşluklar yüzünden 50 -60 metre geri koşmak zorunda kalıyoruz

Domine ettiler dediğiniz maçta kontra ataktan atılan 2 gol ve uydurma bişr penaltı var. İlk 60 dakika sağlam direnç gösterdişler ve biz diş geçiremedik domine ettikleri bir oyun falan yok, zaten değişikliklerden sonra dağıldılar. Keşke 5 dakika daha oynayabilseydik.

Özellikle attıkları ilk gol, kalecileri degaj yapıyor bizim Donk laubalilikl yapıyor amatörce bir gol yemiş oluyoruz. Hiç bir oyun organizasyonu olmadan bedava yenilşmiş gol..

Geri
Üst Alt