kardeşim ben mi kendimi ifade edemiyorum anlamadım. yaptığı iki hata maçın sonucuna tesir etti kabul. ancak hızlı cereyan eden aksiyonlardı. birinde top arda'nın eline kabak gibi çarpıyor, bunu görüp verdi zaten penaltıyı. topun arda'nın kendi vücudundan çarptığını anlık görmemiş olabilir, onu var görecek. zaten bunun için gelmedi mi bu sistem?
diğerinde de mustafa'nın dirseği açık, adamın suratına geliyor, pozisyon çok hızlı, anlık, o çarpma anını görüp, dirsek attı sanmış olabilir. var'dan yavaş yavaş izleyince ankaragüçlü oyuncunun niyetini çözüyorsun. bunu da var'ın çağırması gerekirdi.
hata, olabilir. benim demek istediğim, kolay ikili mücadelelere faul çalmaması, eyyam yapmaması vs. adam net iyi niyetli ve temiz bir hakem.
Veli bence gayet güzel açıklamışsın. Aşağı yukarı aynı şekilde düşünüyoruz. Bu hakem maçı oynatmaya yönelik, ufak temaslara faul çalmayan ve oyunu oynamaya çalışan takımın işine gelen bir hakem. Açıkçası şu an ligin en iyi hakemlerinden biri.
Arda'nın penaltısında ilk anda ben hiç itiraz bile etmedim. Top ele temas edince olduğu yerde ölüyor, hakemin yanılması çok normal. Ama VAR'daki hakemin (özellikle Vida'nın penaltı pozisyonunu yorumlayan Cüneyt Çakır'ın), Halil Umut Meler'e yakın vücuttan temas var bence izlemelisin demesi gerekiyordu.
Diğerinde ise kırmız kart pozisyonunda ise hakemin olayı süzebilmesi lazım. Muhammed dirseğini adama doğru uzatmıyor, topu koruma durumuna geçiyor. Adam freni patlamış kamyon gibi gelerek dirseğe temas ediyor. Eğer bahsedildiği şekilde Muhammed dirsek atsa şu an hastanede çenesi düzeltiyorlardı İbrahim Akdağ'ın.
Maalesef oyun genelinde doğru kararlar veren hakem, VAR'ın da ortada bırakmasıyla bizi iki büyük hatalı kararla mağdur etti.
Son olarak oyun çok mu iyi hakemi konuşuyorsunuz diyen arkadaşlar. Futbolu az çok takip eden, Galatasaray'ın her maçını izleyen kardeşlerim 3-4 gündür bu 11'le sıkıntı yaşayacağımızı tahmin ediyordur. Biz arkadaş sohbetlerinde Gedson-Etebo-Emre K. nın verimli ve yaratıcı oynamadığından hep bahsettik. Erzurum maçı da bu sıkıntıyı çok net gösterdi.
Ama dünkü maç sadece ilk 11 ile değil yapılan değişiklik ile de kaybedildi. Falcao tercihi erken ve yanlış bir değişiklikti. Net bir şekilde Belhandaya istemeyen biri olsam da dün Gedson-Belhanda, Arda-Feg ve Linnes-Ömer değişiklikleri ile sağ taraftan oyunu açardık. 60-70 gibi hala skor gelmediyse Kerem-Onye, Emre K.- Falcao değişiklikleri yapılabilirdi.
Kusura bakmayın genelde az yazıyorum, bu nedenle uzun oluyor. Fatih Terim yeri geldiğinde eleştiririm ama hocam her zaman takımın başında kalmalı diyenlerdenim. Çok zor bir fikstürden çıktık hepimizin kayıp yazdığı maçlar vardı illa ki Fb, Alanya gibi. Bu maç ile o avantajımı çok kolay bir ortamda harcadık ama daha çok maç var. Şampiyonluklar da böyle kayıplar her zaman oldu ve olacak. İnşallah mayıslar bizim olur.
Sağlıcakla kalın