- 5 Eylül 2014
- 84.683
- 70.538
- 4.513
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Biz içeride feneri 6 yıldır yenemiyoruz..
Onlar da bizi içeride 4 yıldır yenemiyorlar..
Eskiden derbilerde ev sahibi takımların hem skor hem oyun olarak bariz üstünlükleri olurdu ama artık gs-fb maçlarında ev sahibi olmak son yıllarda dezavantaj olmaya başladı gibi duruyor...Bence bunun temel nedeni fb kaynaklı..Çünkü fenerbahçe sadece bize karşı değil beşiktaş ve trabzon maçlarında da artık önce yenilmeyeyim mantığıyla çıkıyor maçlara içeride dışarıda..
Mesela fb bizi içeride dışarıda yaklaşık 4 yıldır yenemiyor..
Trabzonspor'u yine içeride dışarıda 4 yıldır yenemiyorlar..
Beşiktaş'ı da son 4 yılda sadece 2 kere yenmişler.
Son 20 derbide sadece 2 kere kazanmışlar..5 mağlubiyet ve tam 13 beraberlikleri var..
Bu maçla ilgili söylemek istediğim son şey şu; bugün Fatih hoca erzurumun 10 numarasından ön libero akhisarın sol bekinden ve sivasın kanadından orta saha çıkartıp oynattı bunlar dışında takımda kronik vaka olan soso ve belhanda var sol kanat arda ve babel uzun süredir 90 dk maç yapmamış forvet diagne bir sene boyunca kadro dışı kalmış bir oyuncu elinde bunlarla mücadele etti hoca. Bunların üzerine sol beki yok kalecisi yok maçta da üstün taraf bizdik kalecimiz yere yatmadı birçok pozisyon yakaladık iyi değerlendirsek goller bulmamız işten bile değildi. Bu takıma genç, oynamaya aç bi ön libero bir on numara bir de kanat gelirse bizi tutamazlar. Rakibimiz gibi para harcayamadık bu sezon bunu unutmayalım.
Başakşehir
BJK
TrabzonBen şuna bakıyorum maçta bir gol olmuş olsa %90 biz atmışızdır derdim. Fenerbahçe evet orta alanı iyi kapattı falan ama ciddi şekilde kalemize gelemediler misal bir orta açıp boş kafa vuruşu fırsatı bulamadılar hızlı hücumda karşı karşıya kalamadılar çektikleri şutlar bizi korkutmadı vs. Bu maçta bi kazanan çıksaydı o biz olurduk mesela altay emre linnes ve ardanın(kafayla) vuruşlarını sektirdi orada top diagne veya falcaonun önüne düşebilirdi düşmedi veya lemosa çarpıp yön değiştiren top girebilirdi. Şansımız yaver gitmedi bir gol olsa maç değişirdi. Ayrıca biz koemanlı o rezil fbyi bile içerde yenemedik bu maçlar bizim için zor geçiyor bu sefer kalite üstünlüğü de fenerdeydi(hocanın şapkadan tavşan çıkardığını hesaba katmazsak).Maçta üstün taraf biz değildik diyebiliriz, sadece gol pozizyonu bulduk daha fazla. Orta alanda ezildik, daha dirençli olarak onlar daha iyiydi.
rakibi tehdit edecek, tehlike yaratabilecek 1 tane topcumuz yok malesef. ligimizde de bu hız ve güçten geçiyor ya süratli olacaksın onyekuru gibi ya güçlü olacaksın sevilmese de muriç gibi. bizde ne hızlı var ne güçlü. ara düzeyde birkaç oyuncuyla oynuyoruz. savunma var allahtan...
#CKanaliz
Ben şuna bakıyorum maçta bir gol olmuş olsa %90 biz atmışızdır derdim. Fenerbahçe evet orta alanı iyi kapattı falan ama ciddi şekilde kalemize gelemediler misal bir orta açıp boş kafa vuruşu fırsatı bulamadılar hızlı hücumda karşı karşıya kalamadılar çektikleri şutlar bizi korkutmadı vs. Bu maçta bi kazanan çıksaydı o biz olurduk mesela altay emre linnes ve ardanın(kafayla) vuruşlarını sektirdi orada top diagne veya falcaonun önüne düşebilirdi düşmedi veya lemosa çarpıp yön değiştiren top girebilirdi. Şansımız yaver gitmedi bir gol olsa maç değişirdi. Ayrıca biz koemanlı o rezil fbyi bile içerde yenemedik bu maçlar bizim için zor geçiyor bu sefer kalite üstünlüğü de fenerdeydi(hocanın şapkadan tavşan çıkardığını hesaba katmazsak).
abi elde yok avuçta yok allahtan emreyle omarı alabilmişiz hocaya da bi şey diyemiyorum kiKarbonat'ın savunmamızı baskılayacağı, Belhanda'yı markajlatacağı, üç önliberolu takım yapacağı, AYI Volk tarafından iki haftadır derbi için komando eğitimine tabi tutulan Altay'ın çoşacağı ayan beyan ortadayken! hiçbir sürpriz hazırlık planlamadan müsabakaya başlamak, Falcao'nun yanına yöresine ikinci üçüncü adamı sokuşturmadan maça çıkmak mevcut neticeye sebep olmuştur. Sevgili hocam sezona iyi başladın bu yıl ancak derbi içine dersine pek göz gezdirmediğini görüyorum. Umarım bu aksilikler Avrupa'ya yoğunluk verdiğimizden kaynaklıdır!!
abi elde yok avuçta yok allahtan emreyle omarı alabilmişiz hocaya da bi şey diyemiyorum ki
Zor elimizde alternatif yok 3-4 günde bir maça çıkıyoruz sol bekimiz sağ ayaklı ön liberomuz erzurumun 10 numarası orta sahamız sivasın kanadı sağ kanadımız 2 senedir top görmemiş bunlarla bu kadar oynanabilirdi adamlar her mevkiiye iki tane adam aldılar 15 transfer yaptılar şu limit işini çok merak ediyorum bu konu irdelenmeli. Şimdi bizim elimizde seri ve onyekuru olsaydı muhtemelen biz kazanırdık ama oyuna aldığımız isimler babel(fena değildi ama artısı yok fiziken eksik) etebo(hücum anlamında değil savunmada fark yaratacak bi oyuncu) ömer bayram(?) Diagne(falcao yerine girdi sorun forvette değildi zaten) yani bu hamle gücüyle nasıl bir plan oluşturabilirsin ki? Elinde seri olur alırsın oyuna taylanı öne atarsın seriyi regista oynatırsın emre kılınçı formsuz feghoulinin yerine geçirirsin karşı kanadına hızlı bi oyuncu koyarsın seri uzun top atar caner gökhan arkasına rahatça pozisyon bulursun veya çok teknik klas bi on numaran vardır rakibi çözemiyoken alırsın oyuna iki şut çeker maçı alır ama şuan öyle bir hamle şansımız yok Taylan Marcao 5 günde 5 maç 90 dakika oynadı arkadaşlar bunları da hesaba katmak gerek Allah'tan sakat vermedik.Kalecimiz Fatih yere yatmadı o anlamda bakarsak tabiki. Ama oyun üstünlüğü diye bişey var futbolda, oyun üstünlüğü oyun kurgusu bize top aldırmama vs fenerbahçe dersine iyi çalışmış ve evet istedikleri puanı alıp 2 senedir burdan gidiyolar. Önemli olan konu biz neden buna önlem alamıyoruz, rakip teknik adam seni kitliyorsa kurtulmaya çalış, plan değişikliği yap. Oyuncuları başka varyasyonlarda kullan bu kadar zor mu süper lig de bunu yapmak?