⚽ ŞL 21/22 2. Ön Eleme Turu M:1 | PSV 5-1 Galatasaray | MS | 21 Temmuz | Spor Smart

galatasaray-in-gruplardan-cikmasi_808453.jpg

Rakibimizin ilk maçı
Celtic 1 - 1 Midtjylland (Evander atmış)

roger hocanin takimlarinda meshur kurgularindan one cikan; dikey kisa paslarla hizlica one oynama mini ucgen bloklarina izin vermemeliyiz, ilk mesajimda belirttigim kritik nokta.

< misal ornek;
roger hoca psv idman ;

bunun mac icerisindeki islenmis hali (hocanin salzburg doneminden)

ilk mesajda degindigim, pres konusu;
gecen sezon bolca yaptigimiz geride paslasma,gereksiz geriye oynama ,paslarda miymiy vsvs olursa, karsiliginda su olur < : > psv roger hoca idman ,yesil yelekli takimin pres ve turune ayri bir gozle bakiniz,salt agresif pres topun oldugu bolge ve bireye >

< macta islenmis hali > (yine hocanin salzburg doneminden)

bu iki nokta, biri defansif anlayislarina dikkat cekmek icin ilki ise atak pozisyon baslangiclari mini dikey hizli ucgenlerle en fazla 5 pas sartiyla topu santraforlarla bulusturma kurgusu...
dolayisiyla ilk mesajimda zahavi,gakpo gibi isimlerin arkaya kacislarina vs ozellikle dikkat cekmistim.
ustteki vidyolar ve bunlara ek olarak >

*orta saha ve santraforlar bolca yer degistiriyorlar her pozisyonda hemen hemen...bu da rakibin dengesini bozuyor, kim kimi marke edecek karsilayacak kaotik durum oluyor rakip adina,-haliyle adam kacirma vb seyler arkasindan geliyor zahavi,gakpo,(oynadigi donem malen) vs ile fisi cekiyorlar....

hocalarinin tarzina ve taktigine yonelik kritik bir kac onemli kistas , hocalarina dair nacizane gozlemim.

ps: klasik defansta top yaparak cikma, kanat beklere stoperlerimizin paslasmasi al ver geri vs gibi seyler umarim gereksizce dusunulmez, rakip ozellikle vidyodaki agresif ,topun oldugu bolgeye birden basmalari ile her topu kaptirmamiz olasi olur... kanimca gecen sezon oynadigimiz anlayistan ozellikle bu eslesmede uzak durmaliyiz geriden oyun kurma vs gibi noktalarda.

*illa topu ayakta tutacaksak topu kanatlara yakin tutmaliyiz on rakip yari alanda.
*ofansif anlamda pozisyona girme konusunda ise ; topla ice dogru sol ic sag ic kanada yakin yerden girislerle etkili olmak mumkun... kerem,yunus, bu denklemde etkili olabilirler diye dusunuyorum.

Kadromuz su an icin yetersiz olsa bile ben acikcasi ümitliyim bu mactan. En kötü ihtimal berabere kaliriz. Evdede galip geliriz.

Geri
Üst Alt