⚽ SL 21/22 H:8 | Rizespor 2-3 Galatasaray | MS | 3 Ekim

‐------‐-----------djiagne‐----------------
-----halil-------------------------morutan
-----------------cicualdao-----------------
-------------berkan-------gustavo------
----PVA----alpaslan---nelson--yedlin
---‐-------------------kaptan----------------

Kerem soyle bir 2-3 Mac rotasyon olsun. Hucumda cok etkisiz... savunma ise baslamasak daha iyi olur....

Bizim set oyununu oturtmamız lazım o da bu kanatlarla kanatlı oyunda olmaz. Hocanın 11-12 sezonunda emreç ve enginden kanat yaptığı gibi bütün osleri doldurmamız lazım 11e. Gustavo-berkan-emrek-morutan-cica 5lisi bence denenmeli ama kanatlı oyunda değil. 11-12 gibi olmalı

Rakip önde bastığında defanstan topla çıkabilme işine çalışılmaya başlandığını gördüm son maç, bu yüzden bunu şimdilik halledilmiş kabul edelim

Set oyunu oynayabilmek için topu ileri aktardığımızda pinpon topu gibi geri sekmemesi lazım

Set için Kerem’in şu anki top kayıplarıyla bu çok zor görünüyor
Orada daha güçlü, topu kaptırmadan alabilen biri lazım

Kerem’in bir süre oyuna sonradan girdiğimde daha yararlı olabileceğini düşünüyprum

Morutan şimdiye kadar hep birebirde adam geçmek zorunda kalan bir oyunda oynadı, set oyununda, kendine yardım geldiğindeki oyunu da bir görmek gerekir

Cicaldau da benzer şekilde, topu hep hızlı, tek pas oynaması gereken bir oyunda oynadı
Bu onun stili mi yoksa oyun gereği mi böyle bunu da görmek lazım bence

Daha top alıp top dağıtan ve oyunu yönlendiren rolde olması gerekiyor set oyunu için

Takım olarak daha önde, arkada açık vermekten korkmadan oynamak gerekiyor
Bunun için de stoperlerin hızlı olması gerekiyor

Luyi aslında hızlıydı ama sakatlık dönüşü bunu göremiyoruz, o yüzden Marcao gelene kadar Alpaslan-Nelson daha iyi seçim olabilir

Berkan’da bence çok sorun yok, oyunu takip kaleye yığdığımızda o da geriden oyun yönlendirmeye daha rahat katkı verebilir diye düşünüyorum
Alanya’da yapıyordu bu işi

Tabi rakibi de set oyunumuza zorlayabilmek için topu yarısaha-ceza sahası önüne rahat getirebilmemiz gerekiyor
Bunun için de önce defanstan topla rahat çıkıp, ortasahada hazırlık paslarını iyi yapıp (stoperler arası paslaşma değil tabi), top bu bölgeye gelene kadar kanatların çizgiye yapışık değil, pas trafiğine katıldığı bir oyun

Bir de yardımcı forvet gibi bir kanat oyuncusu olmalı
Böyle bakınca biraz 4-4-1-1 tarifi gibi olmuş olabilir

İdeal olarak:
Muslera
Boey-Nelson-Marcao-PVA
Morutan-Berkan-Gustavo-BAY
Cicaldau
Diagne
11’ini bir görmek isterdim açıkçası

Tabi bu arada bunlardan daha tecrübeli adamlarla oynayamadık set hücumu, adamlar kötüydü dedik, yoksa babel de feghouli de tıpkı şimdi Morutan’ın olduğu gibi hep teke tekte adam geçmek zorunda kalıyorlardı ama bunu tercih etmeyip geri pas yapıyorlardı
Morutan mesela bu bakımdan defalarca deniyor ve defalarca kaptırmak zorunda kalıyor
1 tanesi tuttu mesela gol oldu ama tutmadığı zaman ona da homurdanmaya başlarız
Kerem de aynı şekilde, o da defalarca denemek zorunda kalıyor, sadece Kerem’in topu alırken de alamamak kaptırmak şeklinde bir zaafı var
Yani oyun değişmeden set yine zor görünüyor ama formasyon değişikliği veya başka bir faktör ile inşallah olur bu sefer

Son düzenleme:
Puan kaybi geliyor gibi. Bir de sansimiza Avrupa donusleri deplasman oldu. Yarin sadece biz degil Rize de hirs yapacak. Belki onun avantaji kullanilabilir.
Futbol olarak beklentim yok ama sanki Cagne baslamali ama Halil de ilk yari denenebilir bir de ne yapip edip Morutan ceza sahasi civarinda topla bulusmali ve bu maclik savunma yerine hucuma agirlik vermeli.

Muslera
Yedlin Nelson - Luyindama PvA
Gustavo Berkan
Morutan Cica Kerem
Halil

Gustavo, Morutan'i topla bulusturabilir
Fatih Terim, Luyindama'ya ozgurluk vermeli. Bazen topu gelisiguzel ileri atabilir..
Alpaslan oynayacaksa Cagne ile baslanabilir.

Ben bu maçta 11 de Kerem yerine Oğulcan'nın oynaması tataftarıyım. Tek söz yeter, çık sana yapılanların bedelini ödet, al sana fırsat.

Edit:Oğulcan kadroya mı alınmamış, yuh diyorum, sakat değilse skandal!!!

Rize'nin tüm lig maçlarını istatistiksel olarak inceledim, bir kaç maçının da özetini izledim. Hemen hemen tüm maçlarında rakipler ezmiş rizeyi oyun olarak ve istatistiksel. Sadece Altay maçında iyi yüklenmişler ama o maçta da Altay 10 kişi kalmış. 10 kişi kalmasına rağmen pozisyonlar ve gol bulmuş.

Bizim gibi topla oynamayı seven takımlar rizeyi perişan etmiş. Rizespor, malum olaylardan dolayı eminim iyi analiz edilmiştir. Benim düşüncemi yazacak olursam olabildiğince topu dolaştırıp yormalıyız ve sakin oynamalıyız. Gol için acele davranmamalıyız, kontra atak yeriz. Lazio maçında nasıl oynadıysak, Marsilya maçında nasıl oynadıysak öyle oynamalıyız. Pas, pas, pas sürekli pas futbolu oynayarak ve sakin kalarak kafalarını döndürmeliyiz, dalacakları birsürü pozisyon yakalarız.

Her zaman değil de ara ara önde baskı pres uygulamalıyız, hataya zorlayıp oradan pozisyon yakalayabiliriz.

Hakem, penaltı, kırmızı kart vs ekstrem durumlar olmazsa rizesporu duman edeceğimizi düşünüyorum. Milli maç arasına moralli girmek, üst sıralarla aramızı açmamız için ciddiyetimizi ve konsatrasyonumuzu mümkün mertebe en üst seviyede tutmalıyız. Oyun olarak isteğimizin üst seviyede olacağından şüphem yok.

bu pislikleri hem oyun anlamında hem skor anlamında paramparça etmemiz gerekiyor ama muhtemelen kız gibi oynayıp puan bırakırız

1 2 falan ancak kazanırız fark beklemiyorum

bu pislikleri hem oyun anlamında hem skor anlamında paramparça etmemiz gerekiyor ama muhtemelen kız gibi oynayıp puan bırakırız

İnşallah şu rize başkanın böyle konuştuğuna pişman eden bir oyun ve skor olur
Puan bırakma lüksümüz olmayan bir maç bu artık, bu kadar kötü başlangıç hatırlamıyorum valla

7 macta 4 gol atabilmis Rize'den gol yememeliyiz. Halil ve Diagne ile cift forvet baslayip, orta sahayi saglam tutarsak kolay bir mac olabilir. Sacma bir kadroyla maca baslayip ilk yariyi cope atarsak 0 0 biter.

Bu heriflerin kendini kıymete bindirmesi hoş değil.

Altı üstü alt sınıf anadolu takımıyla oynuyoruz, yemek filan nedir ?

Yav en kötü son dakikalar oyuna sokup 1-2 kişinin elini ayağını kırsaydı, sırf bunun için bile oyuna sokulur.
Sonradan sok skoru ele alınca ortalık gerilsin.
Artık kimleri araya soktular, terim tahiri mi kırmadı kadroya almadı.

Yazık vallahi yazık.
Madem kullanmayacaksın, sonradan 3 dakika oyuna bu gireceğine altyapıdan biri girseydi Bunun sözleşmeyi fesih edip Avrupa'ya gönderseydiniz davası sonuçlansaydı. Bizde salağa yatıp rizeyle de çatışmayıp. 1.2 milyon Euro'yu da babele verip free bir kanat oyuncusu alsaydınız.
Oynatmayacağın adam yüzünden götümüze giren maliyet
2.5+1.2 +Oğulcan maaşı+olası puan aldıracak oyuncunıçyn yokluğu. Saçma bir hamle neredeyse minimum 5 milyon Euro götümüze girdi.
Ee gittiğinden beri şov yapan falcao gitsin diye göbek atıp üzerine 3 milyon Euro verdik ya.

Kolpacıya bak Rızeye Galatasarayı gommemız lazım dıye acıklama yap ondan sonra yemek davetı yaptıgını soyle once delıkanlı gıbı sozunun arkasında dur

Geri
Üst Alt