Bizim set oyununu oturtmamız lazım o da bu kanatlarla kanatlı oyunda olmaz. Hocanın 11-12 sezonunda emreç ve enginden kanat yaptığı gibi bütün osleri doldurmamız lazım 11e. Gustavo-berkan-emrek-morutan-cica 5lisi bence denenmeli ama kanatlı oyunda değil. 11-12 gibi olmalı
Rakip önde bastığında defanstan topla çıkabilme işine çalışılmaya başlandığını gördüm son maç, bu yüzden bunu şimdilik halledilmiş kabul edelim
Set oyunu oynayabilmek için topu ileri aktardığımızda pinpon topu gibi geri sekmemesi lazım
Set için Kerem’in şu anki top kayıplarıyla bu çok zor görünüyor
Orada daha güçlü, topu kaptırmadan alabilen biri lazım
Kerem’in bir süre oyuna sonradan girdiğimde daha yararlı olabileceğini düşünüyprum
Morutan şimdiye kadar hep birebirde adam geçmek zorunda kalan bir oyunda oynadı, set oyununda, kendine yardım geldiğindeki oyunu da bir görmek gerekir
Cicaldau da benzer şekilde, topu hep hızlı, tek pas oynaması gereken bir oyunda oynadı
Bu onun stili mi yoksa oyun gereği mi böyle bunu da görmek lazım bence
Daha top alıp top dağıtan ve oyunu yönlendiren rolde olması gerekiyor set oyunu için
Takım olarak daha önde, arkada açık vermekten korkmadan oynamak gerekiyor
Bunun için de stoperlerin hızlı olması gerekiyor
Luyi aslında hızlıydı ama sakatlık dönüşü bunu göremiyoruz, o yüzden Marcao gelene kadar Alpaslan-Nelson daha iyi seçim olabilir
Berkan’da bence çok sorun yok, oyunu takip kaleye yığdığımızda o da geriden oyun yönlendirmeye daha rahat katkı verebilir diye düşünüyorum
Alanya’da yapıyordu bu işi
Tabi rakibi de set oyunumuza zorlayabilmek için topu yarısaha-ceza sahası önüne rahat getirebilmemiz gerekiyor
Bunun için de önce defanstan topla rahat çıkıp, ortasahada hazırlık paslarını iyi yapıp (stoperler arası paslaşma değil tabi), top bu bölgeye gelene kadar kanatların çizgiye yapışık değil, pas trafiğine katıldığı bir oyun
Bir de yardımcı forvet gibi bir kanat oyuncusu olmalı
Böyle bakınca biraz 4-4-1-1 tarifi gibi olmuş olabilir
İdeal olarak:
Muslera
Boey-Nelson-Marcao-PVA
Morutan-Berkan-Gustavo-BAY
Cicaldau
Diagne
11’ini bir görmek isterdim açıkçası
Tabi bu arada bunlardan daha tecrübeli adamlarla oynayamadık set hücumu, adamlar kötüydü dedik, yoksa babel de feghouli de tıpkı şimdi Morutan’ın olduğu gibi hep teke tekte adam geçmek zorunda kalıyorlardı ama bunu tercih etmeyip geri pas yapıyorlardı
Morutan mesela bu bakımdan defalarca deniyor ve defalarca kaptırmak zorunda kalıyor
1 tanesi tuttu mesela gol oldu ama tutmadığı zaman ona da homurdanmaya başlarız
Kerem de aynı şekilde, o da defalarca denemek zorunda kalıyor, sadece Kerem’in topu alırken de alamamak kaptırmak şeklinde bir zaafı var
Yani oyun değişmeden set yine zor görünüyor ama formasyon değişikliği veya başka bir faktör ile inşallah olur bu sefer