ŞL 21/22 Son 16 M:2 | Real Madrid 3-1 PSG | MS | 9 Mart

sabaha kadar real bu maci alamazdi, oyun tamamen 0:1de psgnin kontrolündeydi. piyango gibi donnarumanin akil disi hareketinden sonra psg tamamen düstü, afalladi.
ben olsam öyle aptalca olayi affetmez donnarumayi kadro disi birakirim.

İtinayla had bildirilir

Real bu sezonki görevini ( PSG'yi kupa dışına itmek) yerine getirdi.
Sonra ki turda. Gönül rahatlığıyla elenirler.

Xavi-inesta gittikten sonra messi yarı final gördü mü?

özeti izledim de maç modric öncesi ve sonrası şeklinde geçmiş

müthiş oyuncu keşke bizim olsa

parayla büyük olamazsın

#helal madrii
#pSG

ilk golden sonra taraftar inanılmaz girdi maça. uzun zamandır böyle bir taraftar etkisi görmedim avrupada

İnanılmaz bir atmosferdi ,Modric sen nasıl bir adamsın yav..

Benzema nın bu yaştaki formu şaşırtıcı derecede iyi.

sabaha kadar real bu maci alamazdi, oyun tamamen 0:1de psgnin kontrolündeydi. piyango gibi donnarumanin akil disi hareketinden sonra psg tamamen düstü, afalladi.
Hakkaten Madrid'i tamamen bayıltmışlardı. Çok rahat pas yapıyorlardı, buldukları boşluklardan da pozisyonlara giriyorlardı. 1-4 bitmesi gereken maçı kaybedip elendiler. Modric ve Benzema müthiş oynadılar ona lafım yok ancak tamamen gol sonrası gereksiz bir şekilde dağıldı Paris. Yalnız Madrid taraftarı da müthiş bir atmosfer yarattı.

Real böylelerini cok yasadi. Bayern maclari filan. Bayerni eledikleri sene miydi yine iyi oynamadan sampiyon oldular. Ama dünkü mac gercekten kaleciye yazar. Real umudu kesmisti top hep psg deydi. Taha ki kalecileri o hatayi yapana kadar.

Real dün çok şanslıydı

Donna saçmaladı ve ondan sonra mental anlamda iyice ezildiler. Sahada lider de yoktu. Messi adlı heriften lider olmaz

Real bu sezonki görevini ( PSG'yi kupa dışına itmek) yerine getirdi.
Sonra ki turda. Gönül rahatlığıyla elenirler.

Xavi-inesta gittikten sonra messi yarı final gördü mü?

genel anlamda:

messi en son cl de kupayi *2014/15 sezonunda kazandi... 3-1 versus juventus.....iniesta xavi'li kadro (xavi sonradan oyuna girmisti).

sonraki iki sezon ceyrek yaptilar...

* sevgili ahmet, senin asil soruna gelirsek;

hafizam yaniltmiyorsa, 2018/19 cl sezonunda meshur barca - liverpool eslesmesinde 3-0 in rovansinda 4-0 lik skorla ( *yari final sorusu ozelinde) liverpool > barcayi dramatik sekilde eledigi bu sezon, leo messi'li barca , iniesta ve xavi'siz buralara kadar gelmisti...

genel olarak konuya donersem; biraz uzun olacak simdiden kusuram bakmayin okuyacak arkadaslar.
nacizane gozlemim;

real madrid bu kupada ,maclari bir sekilde oynayip sona kadar gidebilen bir takim.
umutlu olmadiklari sezonlarda bile zinedine zidane hoca ile finaller yapip kazandiklari sezonlar kanimca bunu benim adima pekistirdiler.....

dun aksamki macta donnaruma nin yaptigi bireysel hata kendisinin lk hatasi degildi.ozellikle milan donemini yakindna takip edenler bilirler. bu tur hatalarla tehlike yasatip kalesinde gol gormuslugu olmustu.hatta ilk ciktigi sezonlar garip sekilde ayaginda top tutup kaptirip ic saha maclarinda taraftarlarin yuregini agzina getirirdi...

dun aksam boyle bir hayati hata yapmasi. tarafimi sasirtmadi acikcasi-milan donemini bildigimden...

diger yandan , psg hocasi mactan sonra VAR'i bayagi elestirdi, donnaruma pozisyonu ozelinde. faul oldugunu belirtti.
her acindan gosterilen karelerde baldir vs bolgesine kontak oldugunu var in sessiz kaldigini belirtti.

psg de dun yenilen gollerin birinde neymar'in da cok buyuk hatasi vardi,kaptirdigi orta sahadaki topu muthis bir kontra ile gol oldu. bu golle tamamen dagildilar.

psg tarafinda her ne kadar tek gollerini atan mpabbe one ciksa-da, ben kendisinin bireysel performansini genel anlamda ozellikle gol disindaki diger gol anlarindaki bir nevi kirilma anlarinda ; tecrubesiz buldum.
attigi 1 veya 2 gol pozisyonu ofsayt diye sayilmadi. bu paslari dogru zamanlama ile almaliydi rakibin defans blogunu dikkate alip......
kacirdigi bire birlerden birini bile atamamasi da tecrubesizlik mi, bitiricilikteki problem mi yoruma acik.
kendisi yerine o pozisyonda misal ronaldo,lewa,benzema olsaydi kanimca onlari gol yapardi...

psg tarafinda her yonden on alanda yetersiz buldugum isim neymar idi. 1-1 den sonra daha da pasiflesip birde gol yemelerine sebebiyet veren pas hatasi yapmasi tuzu biberi oldu.

messi orta sahada mini kumeli paslarla momentumun kendilerinde kalmasi adina orta ve onde her oyuncuyla bir sekilde topla al ver yapti..bunun disinda cok kritik tek pasla mpabbe7yi bulusturdugu anlar vardi,asistleri de bir nevi gume gitti. son anlardaki frikigi gol olsaydi suan psg turunu konusuyor olabilirdik kim bilir...

defansif anlamda psg nin en kotusu; brezilyali kaptan ve stoperleri *marquinhos.
macta iki defa hayati hata yapti , birinde topuk pasla laubali sekilde pas yaparken iceride, kaptirip tehlike yasamislardi,
digerinde ise geri pas verirken pas hatasi yapip gol yemelerine sebebiyet vermesi.......

ozetle,
hayati hatalarla yenilen goller ;

1 gol donnaruma (1-1)
1 gol hakimii'nin ofsayti bozmasi (2-1) bu golun hemen ardindan -- >
1 gol marquinhos'un pas hatasi (3-1) bu gol komedi gibi resmen, topu kornere at ,taca at olmadi yere kapaklan faul al, hadi donnaruma'ya ilk golden guven duyma ama yine de orda kaleye bile pasi verse golu yemeyeceklerdi..
brezilyali milli stoper ne yapti ? topu penalti noktasinin bir iki metre gerisine diger stopere pas mi dusundu yoksa kor vurusu topu oraya mi yollamak istedi-- her ne dusunduyse amatorde bile yapilmayan bir haayati hata idi..
benzema beles gelen bu asist tandansli pasi muthis tek vurus plase ile kaleye yollayip turu getiren golu filelere gonderdi.....
sutun siddeti kalecinin topu kurtarmasina yeter mi sorusu ise, bence yeterdi de, kaleci zaten bir dakika once yedigi 2.golden dolayi feci dagilmisti... bu dagilma tum takima sirayet etmistiki bu 3.golde brezilya milli takim kaptani stoperleri bile amatorce panikvari veya laubali pasla adeta golu yedirdi.

psg de parades'in cikmasi orta sahayi rakibe vermelerine yol acti bence. sarisi oldugu icin cikardi elbette. fakat muadili kendisi kadar tatli sert ve iyi top dagici bir tipoloji degildi. haliyle real bu degisikligi gorup saglam hamleler yapti.

bu mac ozelinde kurt hoca ancelotti'ye de yer vermek gerekir.
2.yari adeta hocalik dersi sundu.

* 57 de. - > oyun aldigi rodrigo ve camavinga resmen enejileri ve hizli pas dagitimi ile psg'ye sok etkisi yaratti.momentum bu degisikliklerle adeta reale gecmisti benim gozlemimde....

tum bu satranc olusumlarina psg tarafi anca 71 de guaye
(cok yetersiz,paredesi cok aratti, kanimca wijnaldum secimi yapilmaliydi guaye yerine....) ,

80lerde ,81 dimaria,88 draxler, bu iki isim cok cok gec girdi,,neymar yerine di maria 50 civari girseydi bambaska bir oyun olabilirdi kanimca...., sayet draxler ve dimaria erken girselerdi > realin kanat bekleri sari kartlari vardi bir sekilde olusumlar bulabilirlerdi topla driplingleriyle ve araya paslariyla,sutlariyla...

bu mac bir bakimdan psg hocasininda yetersiz oldugu kanitlanmis oldu. artik manu alir mi bilemem...
acik ve net olan ise; psg nin winner bir hocaya ihtiyaci oldugu gerceginin net olarak ortaya cikmasi...

hafizam yaniltmiyorsa, * 2012 sezonunda * ancelotti psg ile cok iyi bir sezon gecirmisti.
yaklasik 80 macta 50 galibiyet 20 beraberlik civari bir performansi vardi hayal meyal hatirliyorum.......
bu sezonun hemen sonrasinda * real madride gecis yapip sampiyonlar ligini kazanmasi dikkat cekici idi,anlamliydi,.. ozellikle onceki sezon psg nin verdigi ayrilik karari denkleminde.......

dunku macta ancelotti hoca muthis bir teknik adam ornegi sundu.
oyuna mudehaleleri derslikti. maci donduren isimler oldular bir anlamda...
vinicius yaptigi asist disinda, kanimca benzema dan once bu macta en one cikan ofansif isimdi. bir nevi x faktordu, durdurmaladilar....

* benzema nin bu mactaki golleri poacher ve firsatcilik tandansliydi. dogru yerde dogru zamanda.

genel oyun performansi olarak macin adami benim adima * vinicius idi.....

modric ise, asistin disinda orta sahada ozellikle messi versuslarinda varini yogunu ortaya koyan bir performans sergiledi < ; > ozellikle kroos'un oyundan cikisindan sonra....

real madrid ozellikle 2.yaridaki performansiyla turu hak eden tarafti. tarihi bir mac oldu kendileri adina...
bir sonraki turda kim gelecek karsilarina ayri merak edilesi.....

bu uzun nacizane yorumu okudugunuz icin tekrardan tesekkurler arkadaslar.

Geri
Üst Alt