⚽ SL 22/23 H:2 | Galatasaray 0-1 Giresunspor | MS | 13 Ağustos

Kazımcan'ın ortası hariç aklımda kalan doğru düzgün orta yok. Ki 45 dk ya yakın Gomis-Seferovic oynadık. Yapılan ortaların kalitesizliği saç baş yoldurdu. Tamam içe kat edin amenna da bokunu çıkarmanın anlamı var mı

Dün yaşadığım hayal kırıklığının büyüklüğünü anlatmaya hiç bir kelime yeterli gelmez, üzüntümün büyüklüğünün haddi hesabı yok. Kendi evinde 50 bin seyircinin önünde sezon sonu küme düşecek takıma (bu da burada dursun sezon sonu Giresun küme düşünce hatırlatırım) mağlup olmanın hiç bir izahı, bahanesi olamaz. Üstelik berbat bir oyunla, koca 90 dakika kaleyi bulan 2 şutumuz yok. Oyunumuz geçin sezonki ile aynı, bir gram ilerleme yok. Marcao gitti Abdülkerim geldi, Taylan gitti Midjtsö geldi, Berkan gitti Oliviera geldi, Mohammed gitti Seferovic geldi ama değişen bir şey yok, aynı tas aynı hamam. Keşke geçen haftaki maçı yenilseydik de bu maçı kazansaydik. Kimse Antalya gibi bir takıma deplasmanda mağlup olmana bir şey demez ama Giresun gibi bir takıma kendi evinde rezil olmanin açıklaması yok maalesef bütün oyuncularının bedeli senin bir Mertens ve Torreira'nın maliyetine yetişmeyen takıma karşı berbat ötesi bir oyun vardı. Erden Timur mu, dursun Özbek mi yoksa Okan buruk mu birşeyler yapar bilmiyorum ama bu oyuncu grubuna işin ciddiyetinin bir an önce aktarılması ve kendilerine çeki düzen vermeleri gerekliliği, laubali hareketlerden kaçınmaları, oynadıkları takımın Galatasaray olduğu bilincinin açıklanması gerek.

Redmi Note 7 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Oyuncu kalitemiz çok yüksek ama bu seferki sorun takım olmayı becerememek ve bireysellik. Yılların alışkanlığı karmançorman kaos futbol anlayışıbizi etkiledi. Kerem ve yunus 90 dakika bireysel oynadı hiçbir ince pası atmadı atamadı yada. Sonradan girenlet martens ve torrera da kalabalık içinde kayboldu. Mitçö kaos futbolunun içinde hiçbirşey anlamadan maçı tamamladı. Bu sorunlar zamanla aşılabilir aslolan kalitedir ve bizde o kalite var.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Her şeyden çok Okan Buruk hayal kırıklığı yarattı. Çünkü yeni transferler hep göklere çıkarılıyor. Buna alışkınız

Adana'yı biz çok rahat geçeriz görürüz hep birlikte. Kaliteli oyuncuları var ama o adamların tempo sorunu var. Geçen hafta Giresun maçı haketmişti zaten Adanaya karşı. İki haftadır Antalya olsun Giresun olsun çok diri takımlarla oynuyoruz biz.
Kendimize bakarsak takıma çok iyi bir alternatif olabilecek kanat - solbek ve eğer dünkü gibi oynayacaksak forvet alternatifi şart.

Takım kötüydü.
Hoca kötüydü.
Hakem gvdi.
Seyirci ölüydü.
Giresunspor dirençliydi.

Maçı izleyince sonuca şaşırmıyorsun.

Yıllardır olduğu gibi maç konusu yine mantıktan yoksun histerik yorumlarla dolmuş. Transferler üstü dolu tribünler önünde , görece zayıf olduğunu düşündüğünüz bir takıma yenilmemizin üzücü olduğunu kabul ediyorum , bizim de canımız sıkıldı fakat çok abartı tepkiler var burada.

Maçın başından beri izlerken özellikle geçen seneki bazı büyük problemlerimizle ilgili olarak orta sahaya dikkat ettim. Bizim geneç seneki en büyük problemlerimizden biri geçiş savunmasıydı. Kaptırdığımız her top kalemizin önünde bitiyordu. Öncelikle bu konuda bariz gelişim var , Midjö ağırlıkla , bir kaç kez de Sergio rakibin çıkışlarını kesip top kazandı. Bu hoca farkıdır falan diyemiyorum henüz , oyuncuların oyun karakterleriyle ilgili gibi biraz. Buna bağlantılı olarak rakip yarı sahaya çok daha rahat yerleştik geçen seneye nazaran rebound toplayabildiğimiz için. Nelsson kaç defa rahat rahat rakip 2. - 3. bölgesine çıktı , hatta Sefer'e ara pası attı %100 gollük. İlk yarı bence iyiydi takım Sefer bağlantı konusunda sıfır kalmasına rağmen. Zaten bu da geçen seneden kalan oyuncu kaynaklı bir sorundu. Sefer oyun karakteri itibariyle bunu çözecek adam hazırlık maçlarında da gördük fakat fiziksel olarak ezildi dün. PVA'nın dalışlarında doğru pozisyon alabilmesi büyük önem arzediyor. Yine boklamışsınız adamı da sırf dün 3 tane falan assist yapacaktı içeride doğru pozisyon alınsa. Hülasa , ilk yarıda ben geçen sezon hiçbir maçı izlerken olmadığım kadar rahattım. Bunun kaynağı da ortasahanın defansif reaksiyonları idi. Geçen seneye göre tabi ki pozitif farklar var , bu bariz.

İkinci yarıya bence kötü bir değişiklikle başladık , hoca çorba etti her şeyi maalesef. Kenardan iyi orta gelmediği durumda iki tane fiziksel olarak iyi olmayan , ağır forvetle oynamak saçmaydı. Hele son değişikliklerle çorbaya döndü takım , Mertens hangi mevkide oynadı ben anlayamadım açıkçası. Ayrıca Kerem'den ziyade bence Yunus kalmalıydı oyunda. Hakeza Sergio'yu da asla çıkarmazdım karta rağmen. Yunus da Sergio da daha yaratıcı ve inceci adamlar dar alanda. Böyle bir savunmayı ancak ince işle , çalımla çözersin. Hoca kadroya çok ellemeyip 60-70 gibi Mertens atsaydı sahaya alırdık maçı. Tabi bu daha 2. maçtan adamı taşlamayı gerektirmez. Yine bokunu çıkarmışsınız. Abartıp , karalar bağlanacak bir durum yok.

çok abartıyorsunuz bazen. 3-4 maç üst üste kötü oyun veya mağlubiyet gelirse ok haklısınız da, takım yeni, hoca yeni. Bu sefer sabretmek gerek, hoca da hatalarından ders çıkaracaktır.

Geri
Üst Alt