⚽ SL 22/23 H:2 | Galatasaray 0-1 Giresunspor | MS | 13 Ağustos

bizim taraftar eskiden daha agresifti. tribünlerde cit cikmiyor. ciddi bir baski ortami olsa ömer bayram yillardir bu takimda kalabilir miydi? veya taylan 8 numarayi almaya cesaret edebilir miydi?

Benim bahsettigim sosyal medya baskisi ama

Saha icinde baskiyi rakibe yapmiyoruz ki biz kendi oyuncularimizi bol bol islikliyoruz eski galatasaray taraftari boyle degildi yillarca ali samiyen de maca gittim rakiple ugrasilirdi sadece hatta bizim oyuncumuza yan bakani taraftar ezerdi tabiri caizse simdi selfieciler mac sonunda kim sosyal medyadan cok elestiri aliyorsa onu islikliyor

Bir tek ultraslan var takimi atesleyebilen diger 20 30 bin kisi sadece izliyor sevmezse islikliyor

Bu maç öne geçsek fark gelirdi. 0-0 oyununu geliştirmemiz gerek. Tek maçla asıp kesmeye hiç gerek yok. Oyuncu değişiklikleri çok kötüydü bu konuda Okan hocanın ders alması gerek ve daha sakin kalmalı. Onun dışında daha ligin başı biraz sabırlı olun, çöpler, gitsinler havada uçuşuyor bu şekilde başarılı olma şansımız hiç olmaz gözünüzü seveyim sakin olalım, gördüğümüz hataları yazalım daha ilk haftalardan o çöp bu böyle yazmak kimseye bir şey kazandırmaz.

Abdülkerim'in yaptığı "hata" olarak açıklanamaz bence.

Orta saha çizgisine, kaleden daha yakınsın. Arkanda 40 m boşluk var neredeyse, sırtın dönük, arkanı görmüyorsun bile. Zayıf ayağın ile, çapraz geriye pas atmaya calisiyorsun. Baskı yememişsin, ortada pozisyon yok. 5 m yanında Pva var, yüzün Pva'ya dönük bir de yani en kötü ona verebilirsin.

Bir an felç geçirdi herhalde, böyle hata olmaz çünkü.

Son 1.5 yılda direkt gole etki eden 17. hatamız olmuş bu.

Bu çok acı bir istatistik. Neredeyse her 2 maçta bir, kendi kendine gol yiyorsun demek.

Kalite mi özgüven mi bilmiyorum ama, problem neyse bir an önce çözmeliyiz bu konuyu.

oyuna giren isimlerin hepsi dogruydu ama zamanlama veya cikan oyuncular yanlisti.

macin en kötüleri pva, kerem ve seferovic'ti ve 2si maci tamamladi.

gomis>seferovic
kazimcan>pva
mertens>kerem
hamza>akbaba

2. Haftada bu kadar hevesli bir ortamda, kendi evinde Giresun'a yenilmek, şekil olarak çok kötü kabul fakat ortalığı yangın yerine çevirmeye gerek yok yahu :)

Biraz sakin olmak lazım.

Skora göre yorum yapilmasi çok doğal bu arada, bunu yadsımıyorum. Şöyle düşünelim, Sergio'nun FK gol olsa maç farka giderdi net olarak. Yine bir çok pozisyona girdik, kendi kendimize gol attik. Gerçekten mağlubiyeti hak etmedik yani.

Henüz ikinci haftadayiz ve yeni bir takımiz, oyuncular birbirlerine alışacak, oyun oturacak daha. Bu da net bir gerçek.

2. Haftada bu kadar hevesli bir ortamda, kendi evinde Giresun'a yenilmek, şekil olarak çok kötü kabul fakat ortalığı yangın yerine çevirmeye gerek yok yahu :)

Biraz sakin olmak lazım.

Skora göre yorum yapilmasi çok doğal bu arada, bunu yadsımıyorum. Şöyle düşünelim, Sergio'nun FK gol olsa maç farka giderdi net olarak. Yine bir çok pozisyona girdik, kendi kendimize gol attik. Gerçekten mağlubiyeti hak etmedik yani.

Henüz ikinci haftadayiz ve yeni bir takımiz, oyuncular birbirlerine alışacak, oyun oturacak daha. Bu da net bir gerçek.

Yapma velican iki haftadir toplam 4 pozisyonumuz var

Elli bin kişi önünde ligin zayıf takımlarından birine açılış maçını kaybettik. Hiç böyle ummuyordum aşırı moralim bozuldu.

Oyunculara gelirsek,

Muslera, sezona iyi başladı. Bu maçta kendisine pek iş düşmedi ama topu oyuna sokuşlarını beğendim bugün. Kalemiz hazır diyebiliriz.

Boey, gayet iyiydi. Dubois ile rotasyonu götürürler bu sene.

Nelsson, hata yapmadı, fakat vücut dilini ve yüz ifadesini sevmedim. Gitmek istiyor gibi duruyor.

Abdul, bu gecenin kaybedeni oldu malesef. Yaptığı şey hata değil, amatölük resmen. Umarım mental olarak atlatır bu hatayı.

Pva, bugün kötü bir günündeydi.

Midstjø, harika bir oyuncu. Takımın şu an bankosu bence.

Oliviera, net kaliteli bir topçu. Fk gol olsaydı efsane başlayacaktı, olsun. Bu sene duran toplardan bayağı gol atma ihtimalimizi arttıracaktır. Yanlız bu abi ile torriera ve midtsjo'yu beraber oynatmak lazım. Savunma katkısı pek az.

Yunus-Kerem, bugün ikisi de kötü günündeydi. 4-4-2'ye geçtikten sonra pek varlık gosteremediler. Aynı stoper mevkiinde olduğu gibi, kanat mevkisine de alternatif bir oyuncu bulundurmalıyız.

Akbaba, Mertens'i gördük ki, net kalite ama hazır değil. O hazır olana kadar kesin olarak akbaba oynayacak. Ben hala daha kendisine güveniyorum. Umarım kendisi de güvenir.

Seferoğlu, bu maç kötüydü bariz. Ama kalite adam. Daha iyi olacaktır.

Torriera ve Mertens tam hazır değil gibi geldi. Torriera biraz daha hazır ama.

Hamza çok acayip bir oyuncu. Nasıl sorumluluk alıyor ama aslanım benim.

Gomis, abi sen son 20 dakika gir be gozunu seveyim.

Kazımcan, şaşırtıcı şekilde gayet iyiydi bence. Umarım daha iyi olur.

Okan hoca, 4-4-2'ye çok erken geçti. 2. Yarı orta saha üstünlüğünü bir süre vermiş bulunduk. Torriera girince, Giresun da kapanınca, geri aldık o üstünlüğü.

Hakem, net bir penaltimizi yediler yine.

Giresun, yine kaybederse kurşuna dizilecekmiş gibi oynayan bir Anadolu takımı daha. Umarım aynı oyunu diğer maçlarda da görürüz.

Kalede okan
Sol bek kazimcan

Hatta sag bek ali kullanilabilir ama hucum full hucum olacak
Haftaya da ikisine sövmek için mi bu tercihler.
Derdimiz nicelik olarak ofansta yabancı fazlalığıysa gomis sefer ikilisi ardından hazır olmayan mertens ile 3 oyuncumuz vardı. Boey de sadece ileriye destek verdi. Torreira ortalığı süpürdü etti 5 oyuncu. Yabancı olmasına gerek olmayan herhangi yabancının katkı verebileceği kadar da katkıyı kazım verdi hadi. Zaten geride kale dahil 4 yerli olsun istiyordun 7 tane yabancı yapar bu.
kazımın ofansif katkılarıyla 6 tane yabancı varmış gibi bakarsak eğer tek aksayan kısım keremin bölgesiydi. 1 oyuncuyla mı çehre değişecekti.

Bence bu yabancı olsun sevdası ezbere bir düşünce.
Arkasında tayyip samet 39 yaşındaki gökhan inler sol bekte yine 30 yaşında yerli ile çılgın atan bir kerem var. Sorun şu kadar yerli oynasın değil ligdeki en iyi kanat performansını aldığın 2 adam sende.
lİgde en iyi false 9 performansı veren 2.oyuncu yine sende.

Alanyada, Adana'da oynamaya geldi mi alev atan herifler sende oynayamıyorsa bunların hiçbirinin geçen sene ne yaptığını nasıl sistemlerle oynadığını analiz etmemişsin demektir.

Geri
Üst Alt