⚽ SL 22/23 H:33 | Galatasaray 1-0 Başakşehir | MS | 8 Mayıs

Atletik orta sahaları savunamıyoruz Alanya maçı 1-1'den sonra geçişlerde sıkıntıydı Ndiaye üstünlük kurdu son maç öyle. Belki Başakşehir'in o tip oyuncusu olmaması sebebiyle çok sırıtmayabilir fakat dengeli durmak için Mertens-Oliveira ikilisinden birini kesip diğerinin defansif defolarını saklayabiliriz.

3407.jpg

Taraftardaki bu yangını anlamadım ben bi türlü. Nolacaktı arkadaşlar, ritim yakaladıktan sonra tüm maçları kazanacak mıydık? Öyle olacağını mı düşünüyorsunuz? Dünyanın hangi takımı puan kaybı yaşamadan sezonu tamamlıyor? Öyle bir takım mı var. Sakin olun azıcık.

Kupa maçında bizi yenmiş olabilirler ama o maçta gollerimiz dışında en az 4-5 tane net pozisyonumuz vardı. Direkten dönen toplar var, rezalet bir hakem yönetimi de söz konusuydu. Buna rağmen yine 5-6 tane atabilirdik o maçta da. Başakşehir yaşlı bir takım. Perşembe günü kupa maçı oynayacak kendi sahasında avantajlı bir skor almak isteyecektir. Rakibi de diri bir Ankaragücü takımı. Ben bizim için Başakşehir maçının rahat olacağını düşünüyorum.

-------------Okan--------------
Boey---Nelss----Apo---Dubois
------------Torreria-------------
--------Oliviera----Miço-------
Rashica------------------Kerem
-------------Icardi--------------

Ben bu şekilde sahaya çıkma taraftarıyım. Takım savunmasını iyi yapacağını düşünüyorum bu takımın, kaleciye çok da iş düşmeyecektir. Kaleciye iş düşürmedikten sonra ortalama bir kaleci ile bu ligde şampiyon olmamak için bir neden yok. Geçen sene Trabzon şampiyon olduğunda herkes kaleciye övgüler yağdırıyordu. Şimdi takım savunmaları o kadar kötü ki, kalelerinde sürekli pozisyon veriyorlar, keza Beşiktaş da şampiyon olduktan sonraki sene rezalet durumdaydı herkes Ersin'e laf söylüyordu vs vs.

oliviera ve mertens'ten en az biri ilk onbirde olmalı.

muslera
boey nelsson abdul dubois
torriera berkan
oliviera
raşit icardi kerem
mertens, zaniolo, bay, yunus, midtsjö

Kadro beklentim:
Muslera
Boey - Nelsson - Abdülkerim - Kazımcan
Torreira - Midtsjo
Rashica - Zaniolo - Kerem
Icardi

Sebep: Adekugbe yetersiz, onun yaptığının daha iyisi Kazımcan yapar. Kerem de çok kuruluyor Adekugbe'ye maç içinde. Kazımcan'la iyi anlaşırlarsa orayı etkin kullanırız. Sergio'nun uzun topları yerine orta sahada Midtsjo ve Zaniolo'nun dribbling özelliği öne çıkar. Yerden tiki taka ile rahat pozisyon ve goller buluruz.

Şampiyon olursak en iyisinden 2 tane tempolu ortasaha şart bize Sergio gibi durağan adamlarla Avrupa'da pas pas ederler ki burada tek basın gedson anasını aglatti

Muslera
Boey Nelson Abdül Kazim
Sergio Toreira
Zaniolo Mertens Kerem
İcardi

Oliveira kesinlikle oynamalı bu maçta.Bundan sonra İstanbul-Sivas gibi kapanan takımlara karşı oynayacağız çok ihtiyacımız olacak ona.Oynamadığı maçlarda oyun kurulumunda nasıl sıkıntılar yaşadık hepimiz gördük kadroda muadili olmayan bir oyuncu maalesef.Derbi yenilgisini bu adamın üstüne atmak kolay olan halbuki 2-3 oyuncu dışında hepsi patır patır bıraktı sahaya.

Ben de sinirden Oliveira mutlaka kesik yemeli diyordum ama dinamizmden çok uzak olan rakip orta sahasına karşı oynayabilir aslında.

Bence hem Oliveira hem Mertens aynı anda kesik yememeli. Bu ikisinden sadece biri olur, yoksa takımın kreatifliği çok etkilenir.

Mertens mi Oliveira mı kesilsin emin değilim şu an.

Biraz Erken ama simdiden yeni sezona hazirlanmali.

———————-Muslera——————
Boey——Nelsson—Abdulkerm—Transfer
————————Torreira——————
—————Transfer————————-
Rashica—————Zaniolo———-Kerem
———————-Icardi————————-

Muslera son ilk11 sezonu olur büyük ihtimal.
Solbeke Transfer sart.
Oliverira 4 yillik kontrati zaten büyük riskdi yanlis Transfer oldu. Bize daha cok atletik hizli gedson gibi oyuncu lazim. Mertens yedek icin kalabilir onun yerine artik Zaniolo monte edilir. onun disinde Icardi ve Rashica alinmali.

Geri
Üst Alt