⚽ SL 22/23 H:7 | Galatasaray 2-1 Konyaspor | MS | 16 Eylül

Oyunumuzu 10 üzerinden değerlendirelim

• Kullanılan toplam oy
    166
  • Anket kapatılmış .
Fazla ofansif oynayamayiz bu takımlara karşı.

Her türlü Toreira+midsyo/Berkan oynamalı. Direnç gösteren bir orta saha olması lazım ki ezilmeyelim.

Bu maçta toreira tek başına savunma yaptı. Allah'tan sakatlanmadi yoksa y yerdik.

Yunus kısmen kereme göre daha iyi ama kerem skor üretmediği zaman gerçekten çekilmez bi topçu oluyor. Sırtı dönük top almayı bilmiyor, 2-3 kişi arasına çalıma giriyor bunlar acayip düşürüyor takımı
tıpkı burak yılmaz gibi
kerem de kanat versiyonu işte

gerçi burak da başlarda kanattı enteresan şekilde

Usta yorumlarini begenirim ama Muslera'nin fark yaratan bir kaleciligini sezon basindan beri goremiyorum. Adam orta sahadan gol atti bugun. Ciddi rakiplerimizin hicbiri yabanci kaleci kullanmiyo. Buyuk dezavantaj bizim icin. Okan gayet yeterli kale icin.
Öyle deme Renktaş bugün çok iyiydi Muslera o gölde öndeydi haklısın ama 2 tane % 100 golü çıkardı geçen haftalarda da çok net pozisyonlar çıkardı.

Geçen seneki Muslera olsa çok haklısın ama bu sene toparlamiş gibi.

Şu kupa maçları başlasaydi da Okan'i deneseydik o zaman daha net fikrimiz olurdu

muslera belki golde biraz önde yakalandı ama 2 çok net pozisyonu çıkardı

bugünün kötüleri arasına yazmak haksızlık olur

fener ,8jk bile arka tarafta deli gibi boşluk veriyor bu konya nasıl takım arkada eksık bile yakalayamıyoruz

Sondan baslayalim;

3 Puan guzeldir ve ben bu macta beraberlige bir parca raziydim yeni bir takim oldugumuz icin. Ustune liderlige bir sureligine oturduk bunun psikolojik avantaji guzel, uzun zaman sonra 56 hafta civari liderlige oturduk sanirim. Neyse, sonucta ligin en disli ekiplerinden birini yendik ve ust uste kazanmaya devam ediyoruz 🧿.

Gelelim maca ve mac ici performanslara...

* Emin'den baslayalim cunku hem genc hem de yerli oyuncumuz (altyapi hatta). Henuz zamana ihtiyaci oldugu asikar ve ayrica tecrube kazanmasi gerekiyor ancak dogru maclarda olmali bu ve zamanla olmali. 2 mactir idare etti ki ben kendi adima elestirimi daha ilk macinda yapmistim, pozisyon hatasi yapiyor cokca. Ofsayt bozuyor, defansif cizgi dedigimiz isin en onemli kisminda hata yapiyor ve yerini kaybediyor. Ustune 2 kez top kaptirdi biri cok kritikti. Gereksiz yere topu tutuyor ayaginda. Bunu duzeltmesi kolay olabilir ama ilk durum icin zaman gerekiyor.

* Sol-bek sorunumz 1.5 yildir devam ediyor. PvA gecen sezon 3-4 mac disinda hem boyleydi, vasat. Ustune en onemli gereksinim olan, cizgiye inme, isabetli orta acma (bknz: Saracchi) gibi ofansif ozelliklerinin "tutarsiz" olusu sebebiyle maalesef ilk 11 oyuncusu degil PvA. Bugun yerine giren Dubois, her ne kadar rakip yorgun dusmus olsada, istenilen bu "basic" isleri cok rahatca yerine getirdi ve dogru pas ile golu getirdi. Rakip atmis olsada bence Icardi sacma bir durum olmasaydi golu yine yapardi dogru kosuyu yapmis cunku.

* Ortasahamiz cabuk yoruluyor. Buna vozum bulmamiz gerekiyor

* Mertens, cok efor sarfediyor. Geriye cok geliyor bunlar dogru ancak kendisinden de ekstra bekliyoruz bu 6.macti sanirim henuz goremedik. Duzgun bir sut dahi hatirlamiyorum. Benim beklentimin altinda bugun itibariyle ancak katiliyorum onu "dogru" kullanamiyoruz. Daha dogru yararlanabiliriz, ikinci forvet gorevi gibi, AMC yerine. Bu hocanin ustune dusunmesi gereken kisim.

* Yusuf, arkasi donuk paslarda bocaliyor, dogru sekilde kullanmamiz lazim

* Son 6-7dk cok kotuyduk. Rakip eksik, kalede kalecimsi var ve biz sacma sapan isler yaptik. Bunun ustunde calisilmali gercekten uzuldum izlerken.

* Yunus ve Kerem biraz daha iyilerdi. Yunus calisti ve asistini de yapti.

* Oliviera, attigi gole ragmen bence en etkisiz macini oynadi. Bir sorunu var gibi anlamadim. Gergin oynuyor, yine de goze batmadi

* Nelsson, kusursuza yakin, en iyilerdendi

* Boey, super oynadi yine. Ancak isin defansif kisminda, yerini kaybediyor dikkat cekici bir sekilde ancak ofansta iyiydi yine. Rakibi cok yipratiyor bence Boey olmasa bu macta zorlanirdik.

* Icardi, henuz bir numarasini gormedik ancak defansi zorladi demek yanlis olmaz. Umarim besleyebiliriz, henuz erken yorum icin

* Berkan ehh iste, o dinamizmi katamadi bir pozisyon disinda gormedim sure aldigi dakikalarda

* Muslera, abi ne yapiyorsun ya ? Bak yine kotu sinyaller verdin. Yedigin gol sana yakismadi cikarilmayacak gol degildi buna ragmen 2 guzel kurtarisin var. Cok onde yakalaniyorsun bu tecrubede bir kaleciye yakismiyor ve oyunu hizlandirmada gecikiyorsun. O top elinden 1 saatte cikmiyor, lutfen artik.

* Midtsjo, girdi bir iki kritik top kapti, sari gordugu pozisyon gereksizdi. Idare etti

* Gomis, cok top alamadi ancak sirti donuk top ve paslari iyiydi. Bir iki sut denemesi de defansa takildi ama etkisizdi, gol/zorlama acisindan

* Torreira, gayet caliskandi kritik 2-3 kademe yapti yine. Tek sorun, kaptirdigi gereksiz toplar onu isre kiyaslandigi Melo'dan uzaklastiriyor ancak takimin en goze batan isimlerindendi. Rakibe on presi zaman zaman yapamiyor (zamanlama) bu da diger bir nokta.

Hocaya elestiri, gec kaliyorsun hocam oyuncu degisikliklerinde. Ustune, bazi oyunculara guvenin bir siniri olmali dengeyi korumalisin diye dusunuyorum. Ayrica, Yunus-Kerem yerine Raschica denemeliydin diye dusunuyorum. Artik sol-bek bellidir sanirim ?

Tebrikler Aslanlar'a ne olursa olsun ancak son 6-8dk oyununu bir daha tekrar etmeyiz umarim. Kaleye sut bile cekmediniz.

Macin "EN KOTUSU" ise seyircimizdi.

Neyse yorumları okudukça kazandığımız maçtan sonra bile sinirlerim geriliyor.

Okan kardeşim alt yapı oyuncusunu başka maçlarda eğit ama böyle kritik maçlarda eğitmeye gerek yok. Geçen sene zaten fazlasıyla genç eğittik hatta başka takımlara gönderdik. Bu sene de alt yapı oyuncularını göndermeyelim.

Bu tür maçlar genç oyunculara yarardan çok zarar verebilir.

Bence tam tersi

Gelistirici maclar bunlar asil
Boyle boyle gelisecek
Oyle son 3 dakka oyuna sokarak topcu yetistiremezsin

Fatih hoca kotu giden takima fb derbisine semih ve emreyi monte etti aldi yuruduler

Sonra ozan kabaka kadar ve sonrasinda o sansi kimseye vermedi gecen sene ki takima bile kimseyi monte etmedi

Ayriyeten altyapidan topcu gsnin ugurudur

Net izleyemedim ama Konyanın golü öncesi Gomisin koşu yaptığı pozisyonda Gomise faul var gibi geldi bana.

Keremi net forvet arkası kullanmalıyız ama icardi ile olmaz sefer veya gomisli kadrolarda forveti çiftlemeli
denenebilir. belki fırsatçılığından faydalanırız.
kenarda oyuna etki edemiyor. gol atar belki diye bekliyoruz
diğer kanatta yunus stil olarak farklı olsa da o da çok zorlanıyor gibi görünüyor. maalesef kanatlar sıkıntılı.

Okan
Boey-nelson-abdul-berkan
Miçö-toreyra
Sergio
Raşik-icardi-mertens

Bi maç şöyle çıkalım

Berkan yerine dubua yapıp ileri yunus da atabiliriz​

Geri
Üst Alt