⚽ SL 22/23 H:8 | Adana Demirspor 0-0 Galatasaray | MS | 1 Ekim

Oliveira'nın 2 gündür antrenmanlarda yok yarın da olmayabilir o yüzden Oliveira'nın oynamayacağı en iyi ihtimalle yedek olacağı kesin gibi. O yüzden Torreira- Midstjö kesin. Ben forvette İcardi'yi bekliyorum ve Mata veya Mertens'ten biri son 25-30 dk süre bulacaktır. Ya da bir ihtimal Mata- Mertens birlikte olursa son 25-30 dk onlar çıkıp yerlerine İcardi- Yusuf girebilir.

Sergio oynamayacaksa

Icardi/Mertens
Kerem Rashica Yunus
Midtsjo Torrerira
Pva Abdulkerim Nelsson Boey
Muslera

424

Trabzonspor'un gerçekten geniş kadrosu var yani o maç

Söylediklerinle kendin çelişiyorsun, Mertens fizik olarak hazır değil diyorsun, 4 haftadır oynayan adam nasıl hazır değil? Bu oyuna geçersek pas oyununa geçmemiz lazım diyorsun liverpool pas oyunu mu oynadı yıllarca? Kerem'i eleştirmişsin pas veremiyor diye, e bu normal santrafor için daha büyük dezavantaj çünkü beslenmek ve pas isterler ceza sahası içinde (Gomis, icardi).
Kerem de Yunus da forvet tamam bi mane ve salah değiller ama skorer isimler özellikle kerem. Mertens bu iki kanat oyuncumuzu beslerde ve kaleyede yakın olur skorda üretebilir. Dediğim gibi rengim bizim sorunlarımızdan biri santraforlarımızı oyunun icine katamıyoruz e madem bunu yapamıyoruz o zaman oyunun içinde olan mertens oynasın zaten forvetlerimizin hepsi formuz yada hazır değil
Brocum sanırım benim mesaj ya bazı yerler kopuk gelmiş ya tam anlatamadim bilemiyorum ama sıkıntı yok. Ben pas oyunu derken mertens buna uygun profil şuanda çünkü fiziği hazır değil. Son maçlarda pas bile atamadigina şahit olduk. Bundan dolayı pas oyunu bize olmak zorunda dedim. Ayrıca Liverpool gibi kanatlarimiz da yok yani topu hızlıca kanattan ceza sahasına tasiyamiyoruz. Bu sebeple mecbur pas ile içeri girmeye caliscaz. Mane ve salah çok hızlı ve çok hızlı şekilde adam eksiltip bir anda ceza sahası içine giriyolar. Tek dribling tek pas gol. Yada dribling kendi bitiriyor. Bizde yunus ve Kerem bunu zor yapar. O yüzden mecburen pas oyununa dönecekler buda City gibi kadron olmadıkça bence ise yarayan bir taktik değil. Yani bizim pas oyunu Liverpool sistemine göre değilde bize göre mecburi sebeplerle olur bunu demek istemiştim aslında.
Forvetlerin oyuna girememesi olayı ise(evet hazır değiller tam buna katılıyorum) pas alamamalari ile de ciddi alakalı bir durum bence. Oynadığımız 6-7 maça bak birde mata nin tek başına herşeyi değiştirdiği İstanbul maçına bak. Ben İstanbul maçında şunu gördüm. (Barışı farklı değerlendiriyorum Mata sayesinde oda defans arkasina kaçtı ki bu iyi birşey)Topla en çok mata ve icardi oynadı. Kaç tane pozisyona girdi. Sebebi çok açık. Icardi surekli defans arkasına oynayan bir forvet Mata ise sürekli defans arkasına top atan bir 10 no. Biz bu oyuna kanatları da dahil edip Mertens i kanada alırsak. 2x defans arkası top atan adamımız olur. Mertens koşsun yardirsin beklentisinde söylemedim kanat oyununu. İçe kaçsın. İçe pas atmaya çalışsın. Ara sıra da sahte 9 gibi pozisyona girmeye çalışsın.(Burda sol bekede ciddi is düşüyor ki maalesef orda biraz eksiğiz ama yapicak bişey yok) Çünkü bana göre Mertens gerçek bir 10 no değil. Ama arada defans arkası koşular. Adam eksiltmeler ve defans arkasına nokta paslar atabilir. Bunu Kerem yapamaz. Mata Keremi oynatmaya çalışır ama Kerem bitiricilik ve asist anlamında böyle devam ederse maalesef yine zaaf haline gelir.
Demek istediğim bunlardi aslında. :)

Son düzenleme:
Ben de Mertens’in kaleye daha yakın bölgede oynamasını istiyorum ama bu elimizdeki kanatlarla hayal edilen oyundan ziyade 4-6-0’a döner
Bunda da sürekli içe katederek oynayan kanatlarla zayıf ve kısır kalabilir diye endişe ediyorum
Ads açık oynayacaktır ve belki bu maç çok hissedilmez ama kapanan takımlara karşı sıkıntı olabilir

Bunun yerine Mertens’in solda forveti çiftlediği bir oyun daha skorer olabilir
Fizikli forvete önlem almak zorunda olan defansın aralarına sızabilecek bir oyuncu
Top soldayken de fundamentali bekini ve forveti oynatabilecek seviyede
Böylece kanatlardan birinin oyun kurması sorunu da çözülebilir

Bunun için ortasahanın defansif olarak sola destek vermesi lazım, bunun için de Toreira-Miçö gayet yeterli olabilir
Önlerinde Oliveira, yorulunca Mata

Ben de Mertens’in kaleye daha yakın bölgede oynamasını istiyorum ama bu elimizdeki kanatlarla hayal edilen oyundan ziyade 4-6-0’a döner
Bunda da sürekli içe katederek oynayan kanatlarla zayıf ve kısır kalabilir diye endişe ediyorum
Ads açık oynayacaktır ve belki bu maç çok hissedilmez ama kapanan takımlara karşı sıkıntı olabilir

Bunun yerine Mertens’in solda forveti çiftlediği bir oyun daha skorer olabilir
Fizikli forvete önlem almak zorunda olan defansın aralarına sızabilecek bir oyuncu
Top soldayken de fundamentali bekini ve forveti oynatabilecek seviyede
Böylece kanatlardan birinin oyun kurması sorunu da çözülebilir

Bunun için ortasahanın defansif olarak sola destek vermesi lazım, bunun için de Toreira-Miçö gayet yeterli olabilir
Önlerinde Oliveira, yorulunca Mata
Oliviera olmayacak sanırım millet yazıyor o yüzden Mata ile başlayıp skoru alabilirsek maçın ilerleyen bölümünde Mertens yerine Kerem Mata yerine Yusuf geçer ve kontra oyununa döneriz. Buda baya avantaj sağlar. Gerisi dediklerine bire bir katılıyorum gayet mantıklı ve anlatmak istediğim şeyi çok güzel özetlemişsin renktas. Tebrikler ben bu kadar iyi ve kısa açıklayamadim

Oliviera olmayacak sanırım millet yazıyor o yüzden Mata ile başlayıp skoru alabilirsek maçın ilerleyen bölümünde Mertens yerine Kerem Mata yerine Yusuf geçer ve kontra oyununa döneriz. Buda baya avantaj sağlar. Gerisi dediklerine bire bir katılıyorum gayet mantıklı ve anlatmak istediğim şeyi çok güzel özetlemişsin renktas. Tebrikler ben bu kadar iyi ve kısa açıklayamadim

Yok estağfurullah renktaş, benzer şeyleri düşünmüşüz
Kaliteli ve farklı oyunları oynayabilecek bir takım oldu, herkes en verimli varyasyon ne olur bunu bulmaya hayal etmeye çalışıyor. Bu fikir alışverişleri bile çok güzel, insanı heyecanlandırıyor
Hoca da oyuncuları daha iyi tanımaya başladı. Bu olur veya başka bir dokunuş olur, belki Mertens’i forvete koyarsa olur bilemiyorum ama sanki bir maç birine çok fena patlayacağız gibi geliyor. Zor maç ama inşallah bu maç olur.

Adana'daki ilk 11'imizi yazıyorum. 4-1-4-1 kompakt bir oyun izleyeceğiz.

MUSLERA

BOEY - NELSSON - ABDÜLKERİM - DUBOIS

TORREIRA

YUNUS - MITSÖ - SERGIO - KEREM

GOMIS​

Muslera.

Boey. Nelson Abdülkerim Dubois .

Toreira-Midso

Yunus. Mertens. Kerem.

İcardi.

Oliveira yetisemezse çıkacak kadro bu olur..

mertens,toreyra ve miçönün aynı anda sahada olduğu bi takımı görmek istiyorum. bunların olduğu yerde mata çok rahat 90 dk çıkarır

Her maçtan önce kadro konusunda çok faklı düşünceler ortaya çıkıyor. Ama bu sezon farklı çünkü çok geniş bir kadromuz var ve kimi dışarıda bırakacağını bilemiyorsun.

Okan hoca içinde aynıdır.

Geri
Üst Alt