⚽ SL 22/23 H:8 | Adana Demirspor 0-0 Galatasaray | MS | 1 Ekim

Bu maçı kazanıp sonrasında rahat rahat Bjk-Fb maçını izlemek çok güzel olur. Açıkçası takıma güveniyorum yani ligdeki her maç için kazanabiliriz diyorum geçen sene birçok maça başlamadan yeniliriz gözüyle baktığım oluyordu bu sene her maç için umut veriyor bu takım. Umarım bu maçtan liderlikle döneriz.

bu yerli mevzusunu seneye kesinlikle halletmemiz lazim. istedigimiz adamlari oynatamiyoruz. iki bek yabanci olunca elin kolun baglaniyor.

Zor maç olacağı kesin. Milli ara çok iyi oldu ki yeni gelen futbolcuların da kendilerini hazır etmeleri açısından en çok bize yarıyor bu zamanlar...

En çok transfer yapıp ilk 11 ve yedek kulübesi yenileyen biziz bu sene.

Zira kulübedeki rekabet ilk 11 deki futbolculara büyük gözdağı veriyor... yani formayı kaptırdın mı bir daha zor alırsın.

Okan hocaya çok yönlü bir kadro kuruldu ve o kadar değişken 11'lerle veya oyun içinde taktiksel değişikliklerle rakibe plan kurma imkanı verdi ki yönetim, tek kelime ile mükemmele doğru gidiyor.

Takım bomba gibi mi, tabii ki hayır ama bu Erden Timur ve yönetim gösterdi ki bu sadece başlangıç. Kış transferinde de çok olmama şartıyla bir kaç nokta atışı daha gelebilir (yerli/yabancı... giden/gelen).

Adana maçında her iki takım da açık oynayacak gibi bir izlenim var. Temkinli ve kontrollü oynarsak illa ki açık verirler. Ligin en iyi kalecisi hala bizde. Ortasahayı da elimize alırsak bu maçı 0-2 yada 1-3 alırız gibime geliyor. Şahsen şu kadro ile çıkmak isterdim:

Muslera (okan henüz musleranın çok uzağında)

Boey, Nelsson, Abdulkerim, Dubois
(PvA top kontrolü ve kullanımında çok kötü malesef, ve oynarsa sorun çıkartabilir)

Torreira ve Midtsø bu maç ve bu gibi zorluk derecesi yüksek maçlarda biçilmiş kaftan. Yani bi iki pırpır ortasahaya ligimizde hiç bir takımın enerjisi YETMEZ !

Önlerinde Sergio Oliveira yada Mata. Ama bence de Oliveira şimdilik formayı daha çok hak ediyor. Keza sutları ve freekickleri bile fark yaratır. Ama Mata da zamanla daha fazla dakika almalı. Müthiş bir rekabet olur bu ikili arasında ama sanki beraber oynarlarsa, rakiplerin de çok zaafı olmalı orta sahada yoksa bizi çok yorarlar. Mata 60-70 arası girer ve şovunu yapar...

Ah be Kerem, ah be Yunus. Böyle bir kadroda pırıl pırıl parlamak var ama siz henüz oralarda değilsiniz. Neyse her ikisi de oynar ama takım futboluna ve daha çok pas/assist olayına odaklansalar efsane olurlar ama işte basit oynamak nedir bilmiyor her ikiside. Boş yere debeleniyorlar.

Ben şahsen bu maçta ileride Mertensi dener ve onunla ilk 11 de forvet olarak başlardım. Mertens çok tempolu ve gol vuruşlarında çok üst düzey bir bitirici. Gomis bu maçta sanki yavaş kalır, Sefero zaten pek formayı alacak gibi durmuyor ve Icardi sanki mental olarak hazır değil malum olanlardan dolayı. Mertens Gomis değişikliği 65-70 dk sonra olur gibi...

Berkan, Emre Taşdemir, Kazımcan Karataş, Barış Alper Yılmaz, Emin Bayram, Yusuf Demir, Racitsa, Mata, Gomis, Icardi...

Abi bu nedir nasıl bir kulübedir manyak birşey. Şu iki deflasmanı da atlattık mı acayip bir ortama giriyoruz.

Allah Okan hocaya kolaylık versin 🙄

Mertens forvet oynayınca 4 6 0 oynuyoruz zanneden var ya, ilk önce şunda anlaşalım mertens orta saha değil, tıpkı firmino gibi forvet. Bizim millet forvet deyince uzun boylu bir adam olacak zannediyor sadece, demek ki bize yanlışlıkla messi felan gelse orta saha oynatacağız

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Sorun bundan ziyade Mertens forvete koyarsın koymasına da. Fizik olarak hazır değil henüz bence. Liverpool örneğinde Firmino oynarken mane salah gibi iki mükemmel atlet vardi ve ikiside çok golcü isimlerdi. Adamlar ceza sahasına her girişinde ya gol yapar yada çok tehlike yaratırdi. Bunu biz kimle yapabiliriz ki ? Kerem anca pas veriyim derken rakibe verir topu. Sol bekin yine öyle. Bu sistem iki süper kanat oyuncusu olmadan olmaz. Ve ikisininde çok iyi koşucu ve gol özelliğinin olması şart. Macera olur Mertens forvette. Öyle bir şey yaparsak direk pas oyununa dönmemiz lazım. Onuda Keremle Anhold la yapamazsın. Yunusta idare eder anca. Zaten oyun tarzımız da bu değil. Dikine yerden havadan pas atıp pozisyona giriyoruz. Tempolu oyun oynuyoruz. Yani Mertens in forvet oynadığı bu sistem bize bu kadro ile uymaz diye düşünüyorum. Ama herkesin aksine Mertens in sol kanatta içe giren oyuncu olarak zaman zamanda gol arayan yardımcı forvet gibi oynadığı. Sol bekinde hücuma katkı verdiği bir sistem gayet olur diye düşünüyorum. Bir çok kişi Mertens solda oynayamaz diyor. Açıkçası böyle düşünmüyorum. Mertens in kanat oynadığı sistem gayette oturtulabilir takıma.

Sergionun Portekiz'e gitmesi bir bakıma iyi oldu hoca istemese bile göbegi Lucas ve miço yapar
Adana çok gol yiyen ama golde atan bir takım
3 topta kaleye iniyor adamlar
Lazyonun ortasahasini en son darma duman ettiler

En çok üzüldüğüm nokta Rashica dan faydalanamiyoruz. Oysa kanatta tam işimizi çözecek bir oyuncu. Bu yabancı sınırını getirenlere ... Selam olsun...

Mata-mico.. işi siz cozeceksiniz

Güzel maç olacaktır bizim içinde bu senenin ilk ciddi sınavı.
Trabzon maçı bu maçın yanında çok daha kolaydı ama biz kazanamadık.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Trabzonspor'un gerçekten geniş kadrosu var yani o maç
Sorun bundan ziyade Mertens forvete koyarsın koymasına da. Fizik olarak hazır değil henüz bence. Liverpool örneğinde Firmino oynarken mane salah gibi iki mükemmel atlet vardi ve ikiside çok golcü isimlerdi. Adamlar ceza sahasına her girişinde ya gol yapar yada çok tehlike yaratırdi. Bunu biz kimle yapabiliriz ki ? Kerem anca pas veriyim derken rakibe verir topu. Sol bekin yine öyle. Bu sistem iki süper kanat oyuncusu olmadan olmaz. Ve ikisininde çok iyi koşucu ve gol özelliğinin olması şart. Macera olur Mertens forvette. Öyle bir şey yaparsak direk pas oyununa dönmemiz lazım. Onuda Keremle Anhold la yapamazsın. Yunusta idare eder anca. Zaten oyun tarzımız da bu değil. Dikine yerden havadan pas atıp pozisyona giriyoruz. Tempolu oyun oynuyoruz. Yani Mertens in forvet oynadığı bu sistem bize bu kadro ile uymaz diye düşünüyorum. Ama herkesin aksine Mertens in sol kanatta içe giren oyuncu olarak zaman zamanda gol arayan yardımcı forvet gibi oynadığı. Sol bekinde hücuma katkı verdiği bir sistem gayet olur diye düşünüyorum. Bir çok kişi Mertens solda oynayamaz diyor. Açıkçası böyle düşünmüyorum. Mertens in kanat oynadığı sistem gayette oturtulabilir takıma.

Söylediklerinle kendin çelişiyorsun, Mertens fizik olarak hazır değil diyorsun, 4 haftadır oynayan adam nasıl hazır değil? Bu oyuna geçersek pas oyununa geçmemiz lazım diyorsun liverpool pas oyunu mu oynadı yıllarca? Kerem'i eleştirmişsin pas veremiyor diye, e bu normal santrafor için daha büyük dezavantaj çünkü beslenmek ve pas isterler ceza sahası içinde (Gomis, icardi).
Kerem de Yunus da forvet tamam bi mane ve salah değiller ama skorer isimler özellikle kerem. Mertens bu iki kanat oyuncumuzu beslerde ve kaleyede yakın olur skorda üretebilir. Dediğim gibi rengim bizim sorunlarımızdan biri santraforlarımızı oyunun icine katamıyoruz e madem bunu yapamıyoruz o zaman oyunun içinde olan mertens oynasın zaten forvetlerimizin hepsi formuz yada hazır değil

Geri
Üst Alt