⚽ ŞL 23/24 A Grubu M:3 | Galatasaray 1-3 Bayern Münih | MS | 24 Ekim | TV 8,5

ligdeki son üç maç ve bayern maçı toplamı

toplam 95 şut 7 gol. bu 7 golün 2 tanesi penaltı 1 tanesi korner 1 tanesi de ankaragücü kendi kalesine.

akan oyunda 95 şutta 3 gol. rezil 1 istatistik
Boşuna talisca diye sayıklamıyorduk. Şimdiye rahat 8-9 tane atmıştı. Bu tarz bir adam lazım hücuma

Bugün maçtan sonra arkadaşla konuşurken Torreira-Gedson-Kaan-Berkan bu 4'lü olsa kazanırdık diye hemfikir olduk.

Maça Torreira-Kaan ile başlarsın gidişatta Gedson-Berkan sokar güç kazanırsın. Harbiden berbat ötesi bir planlama yaptık. An itibariyle Ndombele, Oliveira, Kerem D toplasan 1 oyuncu yapmıyor.

Her ne kadar 4-2-3-1 gibi gözükse bile 4-4-2 oynayacağımız sezon başından belliydi 6-8 numara lazımdı geçen sezonun sonuna doğru Oliveira ve Mertens 90 dakika kaldıramaz haldelerdi sadece Torreira vardı buna rağmen transfer sürecini berbat yönetip Ndombele + Kerem D aldık 2'si de oynamıyor.

Valla ne yalan söylim bu mağlubiyet beni moral olarak düşürmedi aksine takımın 55 - 60 dk oynadığı futbolla gurur duydum. Bu takım aynı mantaliteyle oynamaya devam etsin ama bugün ama yarın sonuç almaya da başlar böyle takımlar karşısında...

Boşuna talisca diye sayıklamıyorduk. Şimdiye rahat 8-9 tane atmıştı. Bu tarz bir adam lazım hücuma
Bence çok istiyordum muhtemelen bugün 2 golü vardı Torreira'nın vurduğu yerden vursa kaleciyi sokardı acayip bir adam kafayla atıyor, frikik atıyor, zımba gibi şut atıyor. En önemlisi Icardi stoperleri çektiği yerde çok fazla kafa golü atardı.

Tek soru işareti pres futboluna adapte edebilir miydik ondan emin değilim bugün Kerem her ne kadar ortalama oynasa bile deli gibi pres yapıyor savunma ve top kapma işinde çok iş yaptı.

Bence çok istiyordum muhtemelen bugün 2 golü vardı Torreira'nın vurduğu yerden vursa kaleciyi sokardı acayip bir adam kafayla atıyor, frikik atıyor, zımba gibi şut atıyor. En önemlisi Icardi stoperleri çektiği yerde çok fazla kafa golü atardı.
illa onu almaya da gerek yok ama icardinin arkasına şutör skorer klas bir adam şart

Ziyech sakatlanmadan ayakta kalıp şut çekebilse istenilen performansı verirdi. Talisca olayı da dünya kadar para verip 1 atarsa 2 %100 yedirme oyunu oynamak için oyuncu almak saçma.
Keremi arkadan deli kovalıyor gibi oradan oraya koşturmasak da en az yarısı kadar benzer performansı alırdık. Geçen sene mertensin yaptığı işi kereme yaptırıyoruz sonra da 50 tane adam varken şut imkanını yine bu çocuk bulup kaçırınca gömüyoruz.
Oyun veya oyuncudan ziyade sahadaki ve kenardakiler düşünce olarak farklılaşmalı. Yoksa biri gider başkası gelir bu kaçırmalar da pozisyona girmesini beklediğimiz ama giremeyen adamlar da bitmez. Premier ligde ortalama her sezon ortalama 15'er pozisyona imza atan heriflere daha şut çektiremeyip, senede 12 asist ortalaması olan beke daha doğru orta açtıramadığımız bir oyun yaşıyoruz.

Ziyech sakatlanmadan ayakta kalıp şut çekebilse istenilen performansı verirdi. Talisca olayı da dünya kadar para verip 1 atarsa 2 %100 yedirme oyunu oynamak için oyuncu almak saçma.
Keremi arkadan deli kovalıyor gibi oradan oraya koşturmasak da en az yarısı kadar benzer performansı alırdık. Geçen sene mertensin yaptığı işi kereme yaptırıyoruz sonra da 50 tane adam varken şut imkanını yine bu çocuk bulup kaçırınca gömüyoruz.
Oyun veya oyuncudan ziyade sahadaki ve kenardakiler düşünce olarak farklılaşmalı. Yoksa biri gider başkası gelir bu kaçırmalar da pozisyona girmesini beklediğimiz ama giremeyen adamlar da bitmez. Premier ligde ortalama her sezon ortalama 15'er pozisyona imza atan heriflere daha şut çektiremeyip, senede 12 asist ortalaması olan beke daha doğru orta açtıramadığımız bir oyun yaşıyoruz.
Kerem bütün maç olduğu yerde dursun yine talisca bitiriciliğine ulaşamaz teknik beceri farkı dağ gibi. Taliscayı prototip olarak düşün illa onu alalım demiyorum şutör skorer teknik bir oyuncu lazım. Keremin savunma problemi ve bu sebeple o kanattan gol yeme zaafiyetimiz de çok var malesef

İlk yari sonunda Bayern li futbolcuların kendileri bile inanmamıştır buradan puan alabileceklerine .

Bu arada maçı 1-1 yada 1-2'de tutma hamleleri yapmamız gerektiğini hala düşünüyorum.
Hadi 1-1ken bir fırsat vardı 1-2 olduğu anda takım yorulmuş ve performans veren oyuncu olarak eksilmişken oyunu 1-2'de tutmak hamleleri de yapabilirdik. Abdülkerimin ofsayt golü misal 1 saniye geç koşu atsa orada gol olacaktı 1-3 yerine 1-2 olduğu durumda maçın sonuna doğru beraberliği alabilme skoru olabilirdi.
Deplasmandaki maçta bu bilinçle oynamamız gerekiyor. Boğuşan koşan bir takım ile oyunu mümkün olduğunda tutup bala göte gol kovalamalıyız. Ne çekiyorsak bireysel hatadan ve geniş alanda yakalanmaktan oluyor. Dar alanda ne kadar defansif olarak başarılı işler yapabiliyorsak geniş alanda o derece boktan haldeyiz. Bu normal olmakla birlikte zaman zaman, maç maç oyun stilimizin ne olması gerektiğini bize gösteriyor

Kadir cetinali ya bı ton laf söyledik de adam haklı aslında. Yeni transferlerden sanchez dışında verim alamadık..

Koskoca yaz transfer sezonu geçti ve takımı hala icardi sırtlıyor. Orta Sahada geçen sene rotasyonda olan kaan' i monte etmek zorunda kaldık..

Geçen seneki sol bek ve orta saha sıkıntımız devam ediyor... Devre arası takviye şart.

Maçtan önce kim hayal ederdi ki 70 dakika önde basıp Bayern'e 3 pas bile yaptırmayacağız bunu biri dese bile yok artık delirdin mi denirdi maçtan önce bu kadar cesaretli futbolu beklemiyordum maçın başında 0-1 geriye düşmemize rağmen geri adım atmayıp sisteme bağlı kaldık büyük taktir ediyorum.

Kısa vadede sonuç 1-3 gözükebilir ama uzun vadede daha büyük başarılar alabileceğimizi gösteriyor.

Kerem bütün maç olduğu yerde dursun yine talisca bitiriciliğine ulaşamaz teknik beceri farkı dağ gibi. Taliscayı prototip olarak düşün illa onu alalım demiyorum şutör skorer teknik bir oyuncu lazım. Keremin savunma problemi ve bu sebeple o kanattan gol yeme zaafiyetimiz de çok var malesef
Talisca profiline gelirsek dünya zaten skorer yetenekli os/forvet kıtlığına girmişken Arapların istifasıyla karşılaşırken o profil bulmak net olarak zor bulsak da alamayız. Burada hazıra kaçıp direkt olarak talisca'ya ne isterse verelim fikri hakim olacaktır ve o yönde hamle olacaktı.

Performans olarak
Taliscayı zorlu avrupa liglerinde en son 8 sene önce falan gördük. Burada vereceği performans konusunda emin olmamak lazım.

Tamamen halı saha ligine dönmüş bir ligde full forvet bölgesinde oynayarak oluşan skor aldatıyor maalesef.
Yeteneği var evet ama bizim ligde verdiği son performans
T: 33 maç 14 gol 7 asist
K: 34 maç 9 gol 12 asist

Yapmamız gerken elimizdeki oyuncu profillerinin nasıl performans verdiğine göre oyun planları oluşturmak. Şablona oyuncu sokmaktansa oyunculara göre şablonlar gerekiyor. Misal zaha da kerem de kontrada efsane işler çıkarabilen oyuncular. Barış da bunların arasına eklenebilir. Yer yer bunu oynamamız gerekiyor hadi siz patlama yapabilen kanat oyuncular pas yaparak oynayacağız şeklinde değil.
Buna en güzel örnek son izlediğimiz kulüp ve milli maçlarda keremin 70 metre koşup gol atması barışın pası ile attıkları vs.

Bütün bu yukarıda örneklerime dayanarak prime talisca gelse bugün en sert eleştirileri ona yapıyor olurduk, oturtamadığımız bir yerleşim ve oyuncuların boşa efor harcadığı oyun planımız var.

Biz daha iskender füzesi atabilen herife doğru orta açtıramadık. Elimizde icardi gibi yerden, kafadan, köşeden, cepheden rakibe tarifsiz işkence yapabilecek bir yeteceğimiz varken kafasına geçtim yerden 1 metrenin üzerine topu kadırtamadık adama. Madem aynı senaryoyu yaşayacaktık pva'yı neden itin kıçına olarak gönderdik. Dubois neden kiralık gitti.
Aşmamız gereken konular farklı ve oyuncu ile çözülemeyecek durumda olduğunu düşünüyorum. Messi gelse 10 pozisyonda 1 tane atacağını düşünüyorum.

Tekrar izleyince 2. ve 3. golün aynı şekilde geliştiği görülebiliyor. Kenara oynuyorlar, bizim bekler basıyor, arkasına atıyorlar stoperler çıkıyor, ortası bomboş ortasaha düştüğü için. Biz de gidip kanatları yeniledik yoruldular diye..
Torreira yorulduğuna yerine Berkan olsaydı muhtemelen 2'nci golü yemezdik Torreira boşa çıkan adamı takip edemedi ama yapacağı bir şey yok maç boyu zaten fazlasını yaptı. Devre arasına 1 tane 6-8 numara transferi yapmak şart yinede bugün sağlık olsun.

Geri
Üst Alt