Kerem bütün maç olduğu yerde dursun yine talisca bitiriciliğine ulaşamaz teknik beceri farkı dağ gibi. Taliscayı prototip olarak düşün illa onu alalım demiyorum şutör skorer teknik bir oyuncu lazım. Keremin savunma problemi ve bu sebeple o kanattan gol yeme zaafiyetimiz de çok var malesef
Talisca profiline gelirsek dünya zaten skorer yetenekli os/forvet kıtlığına girmişken Arapların istifasıyla karşılaşırken o profil bulmak net olarak zor bulsak da alamayız. Burada hazıra kaçıp direkt olarak talisca'ya ne isterse verelim fikri hakim olacaktır ve o yönde hamle olacaktı.
Performans olarak
Taliscayı zorlu avrupa liglerinde en son 8 sene önce falan gördük. Burada vereceği performans konusunda emin olmamak lazım.
Tamamen halı saha ligine dönmüş bir ligde full forvet bölgesinde oynayarak oluşan skor aldatıyor maalesef.
Yeteneği var evet ama bizim ligde verdiği son performans
T: 33 maç 14 gol 7 asist
K: 34 maç 9 gol 12 asist
Yapmamız gerken elimizdeki oyuncu profillerinin nasıl performans verdiğine göre oyun planları oluşturmak. Şablona oyuncu sokmaktansa oyunculara göre şablonlar gerekiyor. Misal zaha da kerem de kontrada efsane işler çıkarabilen oyuncular. Barış da bunların arasına eklenebilir. Yer yer bunu oynamamız gerekiyor hadi siz patlama yapabilen kanat oyuncular pas yaparak oynayacağız şeklinde değil.
Buna en güzel örnek son izlediğimiz kulüp ve milli maçlarda keremin 70 metre koşup gol atması barışın pası ile attıkları vs.
Bütün bu yukarıda örneklerime dayanarak prime talisca gelse bugün en sert eleştirileri ona yapıyor olurduk, oturtamadığımız bir yerleşim ve oyuncuların boşa efor harcadığı oyun planımız var.
Biz daha iskender füzesi atabilen herife doğru orta açtıramadık. Elimizde icardi gibi yerden, kafadan, köşeden, cepheden rakibe tarifsiz işkence yapabilecek bir yeteceğimiz varken kafasına geçtim yerden 1 metrenin üzerine topu kadırtamadık adama. Madem aynı senaryoyu yaşayacaktık pva'yı neden itin kıçına olarak gönderdik. Dubois neden kiralık gitti.
Aşmamız gereken konular farklı ve oyuncu ile çözülemeyecek durumda olduğunu düşünüyorum. Messi gelse 10 pozisyonda 1 tane atacağını düşünüyorum.