⚽ SL 23/24 H:18 | Fenerbahçe 0-0 Galatasaray | MS | 24 Aralık

MS ?

• Kullanılan toplam oy
    152
  • Anket kapatılmış .
Pfdk ne zaman aciklayacak kararini? Fred'i bu isten siyirmak icin herkes haril haril ugrasiyordur kesin.

livakovic

osayi samet/serdar dziku ferdi

ismail crespo

kahveci zymanski tadic

dzeko

hamle oyuncuları:

jayden
cengiz ünder
batşuayi
king
müldür
umut nayır

ryan kent-emre mor (şu ana kadar bu ikisini pek kulanmadı, bu kadar ikinci plana atıp, böyle önemli bir derbide kullanır mı bilmem)

Zerre kadar çekinmiyorum. Bayern karşısında, Manu karşısında oynadığımız oyunu düşünüyorum ve bu maç bende ufak bir tedirginlik bile uyandırmıyor.

Muhtemelen kazanır, olmadı berabere kalırız.

Karşımızda Kayserispor'u güç bela yenen, Danimarka'nın köy takımından 6 gol yiyen, Fred olmayınca orta sahası çöken, Ferdi, Szymanski, Tadic ve Dzeko hariç vasat bir takım var. Çok da abartmaya gerek yok yani.

Livakovic Muslera
Osayi Boey
Serdar Davinson
Djiku Abdülkerim
Ferdi
Barış
İsmail Torreira
Crespo Demirbay
İrfan Can Ziyech
Szymanski
Mertens
Tadic Kerem
Dzeko Icardi

Mevkisel kıyaslama yapınca bile ezici üstünlüğümüz göze çarpıyor.

Son düzenleme:
arkadaslar ziech arabistana transfer oluyordu, kronik sakat diye almadilar, forumda uzaydan yeni gelmis gibi, ziech yine mi sakat yazilari yazmayin

Açıkçası, hakem'in feneri kollaması sonucu yenilecegimizi düşünüyorum. Maçtan sonra baya bir hakem konuşulur. Çünkü fenerin bizi başka türlü yenmesi imkansız.

En ufak çekincem yok. Biz heybemiz dolu geliyoruz onlar ise kaybetmekten çok korkuyorlar.
Biz kaybetsek bile hala yarış devam ediyor nasılsa bunları yakalarız ve 37.hafta içerde işi bitiririz diye tekrardan motive olabiliriz ama onların beraberlikte bile hayal kırıklığı yaşayacağı aşikar.

Bizim bildiğimizi oynamamız lazım, kontrollü ve sinir bozucu şekilde. Çıktığımızda ise fırsatları değerlendirebilirsek Trabzon'un kazandığı gibi kazanabiliriz.

Büyük maçlarda hem teknik heyet hem de oyuncu bazında şu ana kadar hep geçer not aldık yine alacağımızdan şüphem yok.

bunun en önemli sebeplerinden birisi pres muhtemelen

yukarıda dediğim gibi

hoca rakibi karşılarken 4-4-2 gibi yerleştiriyor takımı

ziyech o presi önde şiddetli yapamaz diye düşünüyor muhtemelen

presi yüksekte değil de daha ortasahaya yakın yaparsak bu kez ziyech daha rahat eder göbekte

bu arada muhtemelen bu maçta kaan sol bek oynayacak ve demirbay orta sahada görev alacak

hoca böyle bir süpriz yapacak
Valla Kaan’ın sol bek oynayabileceği benim de aklıma geldi.

Ziyechle alakalı olarak da en mantıklısı daha önce dediğin gibi yapabildiğin kadar pres yap dakika farketmeksizin yorulduğunda söyle değiştirelim demek.

Biz presi orta sahaya çekersek beceremeyiz. Rakip açısından alan büyür ve avantaj yakalarlar(hem öne hem geriye oynama şansları artıyor, en uçtaki adamlar da pas opsiyonu haline geliyor) ve presten yırtabilirler.

Olmaz ama benim kafa sol beki Angelino yapıp kanada Barış'a atalım demeye başladı. Öndeki 3lünün temposuzluğu kara kara düşündürüyor. Favori Fb şu an.

İcardi, Zaha, Ziyech hepsi de oynarsa kağnısaray oluruz. İleriye gidene kadar 45 dk biter. Kadroda radikal bir değişiklik yapmalı hoca.

maç yorumum, biraz uzun olacak ama kusura bakmayın.

fb adına en büyük dezavantaj, neredeyse hiç yedek orta saha oyuncularının olmaması. 90 dakikayı ismail-crespo-zymanski ile bitirecekler. burada üstünlük kurabilirsek, erken bir gol yemezsek, her geçen dakikada dirençleri düşecektir. hele ki erken bir kart falan aldırabilirsek buraya harika olur.

zymanski her zaman tabela tehtidi olan fakat büyük maçlarda oyun içinde gizlenen bir oyuncu. crespo ve ismail gerekli sertliğe ve dinamizme sahip değiller ve en büyük alamet-i farikaları kendilerini yere atıp faul almak. burada adaletli bir hakem ümit etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. yine de seyirci avantajı ile sürekli bunu kovalayacaklardır. burada sakin kalmak lazım.

irfan, tadic ve dzeko teknik ve oyun aklı olan isimler ama temposuzlar. bizim savunma oyuncularımızın çok da zorlanmayacağı tipte bir hücum hattı kesin olarak. kane-sane-coman-musiala'ya karşı allianz'da, hojlund-rashford-fernandes'e karşı old trafford'da oynamaktan kesinlikle 5 gömlek falan daha kolay bir üçlü. yalan mı?

diğer en büyük handikapları, savunma zaafiyetleri. ben her iki fb bekini oldukça tempolu bulup beğensem de, geride çok fazla alan bırakıyorlar. özellikle ferdi kanadı. bir de yine çok beğendiğim dziku'nun yanında kim oynarsa oynasın, serdar ya da samet, bireysel hata yapmaya oldukça müsait adamlar. buradan da ekmek yiyebiliriz.

hamle olarak da, tempolu ve moralli batsuai dışında çekindiğim bir oyuncuları yok.

sonuçta bu bir derbidir, derbide neler olacağı kestirilemez. bir takımın en önemli oyuncusu olmayabilir fakat hiç beklenmedik şekilde alternatif bir oyuncu çıkar ekstra katkısını verir. örneğin geçen sene kköy'deki gs'ın 3-0 ezip geçtiği maç, torriera anneannesinin vefatı sebebiyle yoktu ve icardi de 15 dakika oynadı. düşünün gs'ın en önemli iki oyuncusu icardi ve torriera olmadan oynanan bir kköy deplasmanını 3-0 gibi net bir skor ile neredeyse pozisyon vermeden tamamlamıştık.

dolayısıyla fb'de fred'in olmaması ya da bizde davinson'un olmaması çok da bir şey ifade etmeyebilir.

onun dışında bir takım çok formda olur, diğer takım formsuz olur ama derbide işler değişiverir.

o yüzden bence takımların son maçlarda verdikleri görüntüden ziyade, potansiyelleri ve vaadettikleri tavanlar çok önemlidir. bunları teraziye koyarsak da, fb bu sene ASLA gs kadar zorluk derecesi yüksek maçlar oynamamıştır.

gs, old trafford ve allianz'da maçlar oynamış, fb'in 6 yediği takımın liginin liderini ilk maçta 4lük yapabilecekken, son maçta ise kötü oynamasına rağmen turu getirebilecek anlar yakalamış, elinden kaçırmıştır.

fb ise bu maçların zorluk derecelerinin yanından dahi geçecek maçlar oynamamasına rağmen, kendi çapındaki zorluk derecesi yüksek hiçbir maçta istediğini alamamıştır. (bjk maçı kağıt üzerinde zor ama pendikspor maçından daha kolay bir maçtı. bu sene 2. başkanı, 4. hocası geliyor, oyuncuları bilerek oynamamak ile suçlanan, dağılmış bir takım. yanıltıcı olur. keza o maç bile bir kaç defa neredeyse bjk lehine dönüyordu. neyse)

gs ise, yukarıda yazdığım konsantre olduğu hedef maçlarını gayet iyi oynamıştır.

tüm bunların sonunda, tekrar diyorum ki derbi maçlarında her şey olabilir.

ancak sosyal medyada ve çevremdeki fenerlilere bakıyorum ve hayret ediyorum. gs'ın top oynamadığını, kendilerinin çok güçlü bir oyunu olduğunu ve gs'ı rahatça yenebileceklerini düşünüyorlar.

yani ben fbli olsam, gs'ın hedef maçlarında sergilediği oyunu aklıma getirir, kendi takımımın zorluk derecesi yüksek maçlarda verdiği pozisyonlar ve yediği gol sayısına bakar ve çekinirdim açıkçası.

özet olarak, beklentim; oyun üstünlüğünün gs'da olması. hakem kararlarının (ikili mücadeleler, gri pozisyonlar vb.) ağırlıklı fb lehine olması. umarım maçın sonucunu direkt etki edecek bariz bir hata her iki takım lehine de olmaz bu arada.

gs girdiği pozisyonları yüksek oranda değerlendirebilirse ve takım olarak yüksek konsantrasyonda olursa, kazanamaması için hiçbir sebep yok.

kısacası maçın sonucu gslı oyuncuların ve hakem yönetiminin elinde.

Olmaz ama benim kafa sol beki Angelino yapıp kanada Barış'a atalım demeye başladı. Öndeki 3lünün temposuzluğu kara kara düşündürüyor. Favori Fb şu an.
Anhelinyoyu sol bek yapip niye 6m sokalim kendimize? Kazimdan artisi yok. Bayi önde kullanmak istiyorsak kazimi veya kaani koyariz en kötu

Solda yine Barış başlar herhalde
Tahminim

Icardi
Kerem-Mertens-Ziyech
Kaan-Toreira
Baris-Abdulkerim-Davinson-Boey
Muslera​

yani kaybedebiliriz tabiki ama son yıllarda en az çekindiğim fb kadrosu bu reyiz.

geçen sene 0-3'lük maçta bile, king, valencia, batsuai falan bayağı tempolu ve atletik oyuncuları vardı.

dzeko, tadic falan zeki ve kaşar oyuncular ama kendi etraflarında dönene kadar 4 mevsim geçiyor yahu.

sırf seyirci avantajı ve olası hakem tercihi sebebiyle favori deniliyor bence.

Angelino oynasa ne olacak.kopenhag maçındaki müthiş ortasını tete gitti,rakibe nisanladi.angelnio orta icardi kafayı göremedik.ziyech ligde bir kereme kesti,o da hatayda direğe nişanlandı.bakambunun kopenhag maçındaki kafa vuruslarina hiç girmeyelim.en son icardi Trabzona atti kafayla.abdulkerim ve davinson da fos duran toplarda

Geri
Üst Alt