⚽ SL 23/24 H:28 | Beşiktaş 0-1 Galatasaray | MS | 3 Mart

Gecen sezon gozumuz kapali 11'i sayiyorduk. Sol bek harici degisen biri olmuyordu neredeyse. Oyuncuların pozisyonlari da degismiyordu. Cok iyi bir uyum vardi oyuncular arasinda. Bu sezon her sey surekli degisiyor. Her mac toplama 11 kurulmus gibi, kimse anlasamiyor. Herhangi bir oyuncu mac icinde bile 3-4 ayri pozisyon degistiriyor.

Gecen sezon gozumuz kapali 11'i sayiyorduk. Sol bek harici degisen biri olmuyordu neredeyse. Oyuncuların pozisyonlari da degismiyordu. Cok iyi bir uyum vardi oyuncular arasinda. Bu sezon her sey surekli degisiyor. Her mac toplama 11 kurulmus gibi, kimse anlasamiyor. Herhangi bir oyuncu mac icinde bile 3-4 ayri pozisyon degistiriyor.

Türk malı total futbol.

Veya kanat oyunu sevdamızdan vazgeçip 4-4-2 baklava style misali takılabiliriz de. Ben buna da okeyim kadromuz buna müsait çünkü.

-------------Muslera--------------
Barış--Nellson--Abdülkerim--Köhn
-------------Sanchez----------------
-------Torreira--K. Demirbay------
------------Mertens---------------
-----Kerem A.------İcardi----------
Daha kötü çok az kadro gördüm gerçekten.

Beşiktaş'ın bekleri kötü. Neyse ki bizim kanatlarda iş yok onlara sorun olmaz.

''2023-2024 GS taktik, dizilim vs'' diye bir başlık vardı, aradım bulamadım; aslında oraya yazmak istemiştim @Alper Altun...

Barış sağbek oynadığı zaman, iki hücumcu bekle birlikte merkezde de Torreira-Demirbay ikilisi oynayınca takım defansı zaafiyet gösteriyor. Sacha kalmış olsa, önünde kim oynarsa oynasın, aynı merkez ikiliyle bu sorunu, en azından bizden üstün olmayan takımlara karşı pek yaşamıyorduk...

Hücum yönü ağır basan ve defansif yönden tam güven veremeyen, atletik iki bekle oynayacaksak, orta saha ve hücum hattının revize edilmesi gerekiyor. Her yere yetişip her şeyi yapmaya çalışan Torreira ve Demirbay yerine daha iyilerinin oynaması bile tam bir çözüm olamayacaktır. 4-2-3-1 olarak geçse bile reelde 2-4-4 gibi bir şey çıkıyor ve merkez ikli bu yükü kaldırmakta zorlanıyor haliyle. Bunun yerine bari 2-5-3 e yakın bir formasyon daha gerçekçi olacaktır diye düşünüyorum. Kaan, özellikle 6 no için çok tuttuğum bir oyuncu olsa da sakatlık durumuna bağlı fiziksel yetersizliği nedeniyle ilk 11 değil, ihtiyaç halinde rotasyon oyuncusu olarak düşünülmeli kanısındayım...

---------------------Muslera--------------

-------Davinson---------------Nelsson------

Barış----------------Berkan-------------Derrick
---------Torreira------------Demirbay-------

--------Mertens--------------Aktürk--------
---------------------İcardi---------------

Takım boyunun olabildiğince kısa tutulması olmazsa olmazım. Barış ve Derrick adeta 3-4-3 veya 3-5-2 dizilişlerinde olduğu gibi ''Full wing'' oynayacacaklar ki Okan Hoca bunu uyguluyor zaten ve o yüzden de takımın balansını ayarlaması için Paredes-Amrabat gibi birini istemişti transfer sezonunda. Mertens ve Aktürk kanat kadar forvet ve orta saha oyuncusu olarak düşünülmeli. Form durumlarına göre birkaç oyuncu tercihi değişebilir...

Orta sahayi güclü tutmaliyiz. Demirbay ve Mertens yine ayni anda oynarsa orta sahayi bjkye veririrz. Okan hoca ezberlerinden vazgecmeli artik. Bu sezon en iyi maclarimizi Kaan‘in orta sahada oynadigi maclarda oynadik.
Ben Sanchez‘in mutlaka 6‘da denenmesi gerektigini düsünüyorum.

Muslera
Baris Nelsson Apo Köhn
Sanchez Torreira
Zaha Mertens Kerem
Icardi

Mertens yoruldugunda Demirbay girer.

Bu takımın bence acilen birkaç müdahaleye ihtiyacı var renktaş. Özellikle orta saha alanında. Torreira'yı bu maç ileriye çıkartmanın manası yok, en iyi yaptığı şeyi yapıp orta sahayı defansif anlamda korumaya ve süpürmeye odaklansın, Sanchez'i gezgin defansif ön libero gibi salacaksın sahaya, en sevdiği şeyi yapacak ileri geri gidip gelecek, pas atacak, top dağıtacak, hücuma katkı sağlayacak, geri dönüp defansa da göz atacak vs.
Hoca seviyor yeniliği ancak bi orta sahada yapmıyor bunu. Demirbay berkan oliviera ndombele falan değişiyor sürekli. Bu adamların hiç biri sürekli ön alan baskısı yapan bir takım için yeterli değil o bölgede. Ön alan baskısını belli bir süre yapabilirsin ve bu yüzden ikinci yarılarda orta sahamız pamuk helvaya dönüşüyor.

Hoca seviyor yeniliği ancak bi orta sahada yapmıyor bunu. Demirbay berkan oliviera ndombele falan değişiyor sürekli. Bu adamların hiç biri sürekli ön alan baskısı yapan bir takım için yeterli değil o bölgede. Ön alan baskısını belli bir süre yapabilirsin ve bu yüzden ikinci yarılarda orta sahamız pamuk helvaya dönüşüyor.

Okan hoca bizzat kendisi herkesten çok iyi bilmesi gerekiyor orta sahanın önemini yahu bunu anlayamıyorum. Suat-Emre-Okan-Ümit dörtlüsü zaman zaman 3'lüsü diyelim, sahada 3-4 kişi değil 5-6 kişilik efor sarf ederlerdi.

Kerem D. gibi mücadelesi ve temposu düşük bir adam neden tercihin olur anlamıyorum.

Yukarda yaptığım kadronun AG maçından tek farkı, Tete yerine Torreira' yı yazmış olmam. Torreira ve Mertens' in pozisyonlarına hafif bir dokunuş yaptım. Takımın bu sezon oynadığı en 'mükellef' maç olarak AG nü seçtim ki zorlayıcı bir Avrupa maçının hemen akabinde, ligin en zor deplasmanlarından biriydi o maç. Emre B. boşuna övgüler yağdırmadı; sevimsizin önde gidenidir ama futbolculuğu gibi futbol görüşü de sağlam biridir...

Forumu takip etmeyelim sinan hocam

Rakibi tanımak bizim kendimizi tanımaktan daha önemli öncelikli olarak geçen seneki beşiktaş maçına bakalım iki takım arasındaki farkı biraz anlatmaya çalışacağım.

Lig bittiğinde Konya maçını saymazsak beşiktaş son 20 maçta 17 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet 2.65 puan ortalamasına ulaştılar. Bizim maça çıkarken inanılmaz özgüvenleri yüksekti bunun 1 numaralı sebebi Kadıköy'de 10 kişiye karşı 1-0 geride oldukları maçı 2-4 kazandılar. Aynı zamanda birçok Anadolu maçını 0-1 geriye düştükleri halde hep çevirdiler yani 1 fark geriye düşseler bile kırılmayan bir takım vardı.

Rosier - Redmond resmen bizim sol tarafımızı parçaladılar çünkü Adekugbe genelde rakibi 1'e 1 almak yerine sürekli kaçarak oynuyordu. Redmond 1'e 1'de direk inanılmaz üstünlük kurmuştu. Bazı pozisyonlarda Abdülkerim stoper pozisyonundan çok Adekugbe'nin açıklarını savunmaya çalışıyordu.

Gedson belki kariyerinin en iyi maçını oynamıştı bizim orta sahada bir önceki maç Karagümrük ile oynarken Oliveira-Mertens performans düşmesine dair sinyaller geliyordu bir tek Torreira %100 olarak sahadaydı. Gedson bizim orta sahaya öyle bir üstünlük kurdu ki geçen sene o maç döndüyse %70'lik pay Gedson'un diyebiliriz. Saiss'de çok kritik bir oyuncuydu Colley dengesiz bir oyuncu ama defansı toparlayan Saiss'di.

Bu seneki beşiktaş kadrosunda lider bir stoper yok Colley zaten dağınık Necip ise dengesiz önlerindeki Musrati 3-4 maçtır oynuyor pas kalitesi yüksek olsa bile ağır bir oyuncu aynı şekilde yanında oynaması muhtemel Amartey'de ağır oyuncu yani stoper 2'lisi ve merkez 2'lisi hem savruk hem de ağır adamlardan oluşacak.

Onur Bulut özellikle üzerine değinmek istiyorum çünkü en zayıf halkaları neredeyse tüm derbilerde ya da büyük maçlarda rakipleri hep üstünlük kurdu. Yukarıda Adekugbe-Redmond eşlemesinden bahsettiğim gibi 1'e 1 karşılamak yerine çok fazla kaçarak oynuyor derine hapsoluyor.

Masuaku eşleşmesi kritik beşiktaş'ın en etkili çıkabileceği nokta sol tarafları ama Masuaku'nun hücum ve topla çıkışları iyi olduğu kadar defansif olarak zaafları olan bir oyuncu arkasına çok fazla rakip oyuncuyu kaçırabiliyor kademe anlayışı sıkıntılı yani çok fazla öne çıkarsa orada kaptırılan bir top sonrası Barış Alper 1'e 1'de çok net üstünlük kurar çevikliği var ama hızı yok Barış'ın hem çevikliği hem de çok daha patlacılığı var.

Bizim için en kritik konu sağ bek Cenk çok fazla defansa gelmeyen bir oyuncu ciddi avantaja çevirebiliriz Aurier oynarsa en azından biraz tempo yapsa bile çok fark edecek ama Kaan'ı koyarsak 1'e 1'de bizim orayı kilitleyecekler ne Kaan çıkar ne Cenk döner Amartey biraz daha sola kaydığı zaman bizim sağ tarafı kilitleme ihtimalleri olacak. O zamanda iş sola düşecek bunun olmaması için Aurier'i riske atmak gerekecek.

Muçi ve Semih her ne kadar skora etki eden oyuncular olsalarda fener de ki Szymanski gibi akan oyunda çok kayboluyorlar topsuz oyunda çok yoklar ama fırsat yakaladıkların iyi şut atıp skoru alabiliyorlar. Bu ikisiyle bağlantıyı sağlayabilecek tek oyuncu Musrati var tempolsu düşük ama ara ve uzun topları iyidir doğru pres yapmak gerekiyor.

Geçen seneki beşiktaş bu seneki beşiktaş deplasmanına gelse çok rahat galibiyet alır dönerdi burada kritik konu biz olacağız Avrupa ve kupadan elenilmiş ciddi bir reaksiyon gösterirsek galibiyete yakın taraf oluruz. Skoru aldıktan sonra rakip açılırsa Kerem-Barış'ı tutamazlar maçı bitiririz.

22/23
Mert
Rosier - Saiss - Colley - Masuaku
Amir - Gedson
Redmond - Salih - Cenk
Aboubakar

Teknik Direktör: Şenol Güneş

23/24
Mert
Onur - Necip - Colley - Masuaku
Musrati - Amartey
Rashica - Muçi - Cenk
Semih

Teknik Direktör: Santos

Son düzenleme:
Ayrıca buna ek olarak taraftar çok önemli bir güçtür geçen sene 0-1 olduktan sonra bizim tribün Vodafone Park'da olsaydı çoşku artacak muhtemelen beşiktaş tribünleri sinecekti bu da takımın özgüvenini dahada yukarı çekip oyunumuzun düşmesine pek müsaade etmeyecekti.

Ufak detaylar önemlidir bu sene taraftarın faydasını göreceğimizi düşünüyorum.

hoca eger puan almak istiyorsa mecburen sag beke davinsonu oynatmalı ,kaan olmaz artık

ayrıca davinson aynı zamanda savunma yaparkende süpürme anlamında rahatlatır

Orta sahayi güclü tutmaliyiz. Demirbay ve Mertens yine ayni anda oynarsa orta sahayi bjkye veririrz. Okan hoca ezberlerinden vazgecmeli artik. Bu sezon en iyi maclarimizi Kaan‘in orta sahada oynadigi maclarda oynadik.
Ben Sanchez‘in mutlaka 6‘da denenmesi gerektigini düsünüyorum.

Muslera
Baris Nelsson Apo Köhn
Sanchez Torreira
Zaha Mertens Kerem
Icardi

Mertens yoruldugunda Demirbay girer.
Besiktastan ne kadar korktunuz anlamadim Al musrati denen adam takoz gibi ayagi duzgun olsada inanilmaz agir mucadele gucu yok denecek kadar az

Salih mecbur oynucakki mucadele gucu yine dusuk bir oyuncu

Muci yine mucadele gucu dusuk teknik bir oyuncu mertens kadar kosamazda basamazda

Bu orta sahami bize ustunluk kuracak konyaspora bile kuramadi

Hic bir takima ustunluk kuramadi ki birde gedson vardi oda oynamayacak

Tam tersi hucumcu bir orta saha ile cikmak mantikli full defans oynamaya calisacak bir anadolu takimi ile oynayacagiz girdiklerimizin yarisini atalim 5-0 kazanir doneriz

Geri
Üst Alt