⚽ SL 23/24 H:37 | Galatasaray 0-1 Fenerbahçe | MS | 19 Mayıs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
21. yüzyılda bu heriflere pek çok kez ezildik, komik mağlubiyetler gördük

Meşhur Johnsonlı maç, Süper Final'de ezip de kaza kurşunu Stoch golüyle kaybettiğimiz maç gibi bahtımıza sövdüğümüz maçlar oldu

Hakemler tarafından doğrandığımız başta 4 kırmızlı maç olmak üzere kaderimize yandığımız bir sürü maç oldu

Kulüp zaten türbülanstayken şanssızlık eseri 6 yediğimiz oldu

Şampiyonluk yarışında iddialıyken fakat onlar bizden çok daha kaliteliyken sahadan silinip 4 yediğimiz oldu

Çaresizce yenileceğimizi bile bile çıkıp yenildiğimiz oldu

Ulan bu sefer oluyor mu diye düşündüğümüz ama olmadığı maçlar oldu

Fakat iddia ediyorum ki hiçbir maç bu seviyede bir rezilliğe tanık olmadık

- Hakem iyi olmasa ve doğru düzgün top oynatmasa da bizi doğramadı, hatta verdiği kırmızı kart tartışmalıydı yani lehimize denebilecek bir hakem yönetimi vardı
- Kalite olarak onlardan çok çok daha iyiyiz
- Taraftarımız önünde çok iyi psikolojik durumda çıktık, Fb kulübü ise büsbütün kaos içindeydi
- Başımızda derbi canavarı bir hoca vardı ve iki yıldır Fb'nin içinden geçmekteydi
- İşin ucunda kafalarına vurarak şampiyon olmak vardı
- İşin ucunda atılan tüm iftiraları çöp etmek vardı

Ve tüm bunlara rağmen, 11'e 11'ken de rakip eksildiğinde de, ilk devrede de ikinci devrede de, maç ortadayken de geriye düştüğümüzde de ezim ezim ezildik. Sadece ikinci devrenin ilk 5-10 dakikası var belki olumlu konuşabileceğimiz, fakat takımda Torreira ve Barış haricinde herkes döküldü ki o ikili de mücadelelerde yenik düştüler

Ve bu tarihi mağlubiyet Konya faciasının zeminini oluşturacak cinsten sarsıcı çapta net olarak

Nasıl ki Hasan Kabze'nin salladığı son saniye golü Denizli'nin zeminini oluşturduysa, bugün bu şekilde yenilmiş olmak da önümüzdeki haftanın kabusa dönüşmesine sebebiyet verebilir

Keşke şanssızlıktan, kalite eksikliğinden, şartların olumsuzluğundan, hakem hatalarından, tribün baskısından, psikolojik üstünlükten vs. bahsedebiliyor olsaydık

Fb camiasını ateşe atma fırsatının içine ettik, travmatik bir gece geçirdik
cok uzun

Bu maç tüm takım ve okan hoca için kara lekedir malesef. Yenildikleri için değil, 1 puanın bile şampiyonluk için yettiği yerde kendi stadında 10 kişi rakibe bukadar uyuşuk ve mücadeleden uzak bir hal ve hareket kara bir lekedir. Temizlemek ellerinde ama cidden hiç ama hiç yakışmadı ve zerre anlam verilecek bir durum değil

Dikkatimi çeken bir husus, fb'li topçuların oldukça hırslı ve motive olması, birbirlerini her şartta koruması, gol olunca tüm kulübenin sahaya koşması, kırmızı kartta hakemin etrafında her birinin en az 5 dakika durması söz konusuyken bizim topçularda ne bir itiraz ne bir azim ne bir heyecan var olmamasıydı. Kaloriferciye bakıyorsun her an ayakta, bizim Okan hoca devamlı pısmış oturuyor. Tribünler de ayrı kafayı yemiş, ulan maç 0-0 ve bu skor seni şampiyon yapıyor, ama kaleci aut atışını geç kullanıyor diye ıslık falan çalıyorlar, lan bırakın vakit geçirsin zaten size ne oluyor?? Herkeste bir akıl tutulması ve sanki burada ne işimiz var hali mevcuttu. Neresinden tutsan sinir bozucu bir gece, inşallah tez vakitte unutmak kısmet olur.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nasılsa şampiyonuz kafasıyla, oyunu soğutayım, rahat takılayım diye aşırı düşük motivasyonla çıkarsan bir derbiye böyle olur. Sanki eşit puandaymışız gibi oynamamız lazımdı ama camiaca iyi konsantre değildik derbiye. Yeni tesis lansmanları, Erden Timur'un zamansız basın toplantısı, seçim gündemi ve yeni aday çıkması vs... Teknik kadro da oyuncuları iyi hazırlayamamış belli ki...
Koreografiye ne diyorsun Haydar abi

Ekibimizin tamami’nin bu sezon verdigi mucadele ile onurlandim, seref duydum ve futbol’a doydum.

Ama bu mac degil, kesinlikle degil.

Sana hede hode yaptilar sezon boyu, baskanlari fetoscu falan diye zirvaladi…. Son dakika penaltilar falan vardi ya hani; bu mac ile mesrulastirdilar onceki sikelerini.

52 yasimdayim, ana okulundan GS-FB ve siyaset mevzusundan atildim; ana okuluna girebilmek icin aylarca cabalayip okuma yazma ogrenmistim…. Babam sagolsun, oyle ibir sart koymustu 5 yasimdayken.

neyse diyecegim o ki, ben futbolda ezmenizi beklerken; herifler hem de Ismail Kartal onculugunde kalelerine sut cektirtmedi.

Caniniz sag, varliginiz hos ve hosnutluklarla dolsun beyler ama bu oynadigimiz oyun bizim kalibremizin cok altindaydi.

14 yil beklerken sabirliydik…..

Cogu zaman zayif ama formayi islatan sporcular icin sabrettik 14 yil. He daha da sabrederdik sike sike….. Cunki Galatasarayliyiz.

Bu aksam arkadaslar, duygularimin icine sictiniz.
ama yine de, gelecek hafta ne olursa olsun bas tacisiniz.

sadece bu aksam oynadiginiz oyunun ismi futbol degildi, kendinize gelin demek icin sey ettim aslinda.

Onlarda sezonun en iyileri İsmail ve İrfancan sakat, Becao ve Cengiz yok adamlar eksik geldi buna rağmen Djiku, Fred, Mert 3 tane biribiriyle oynamayan adam varken gelip bizi yendiler kadro filan hikaye geçiş oynadılar başardılar arkalarına tehdit yaratacak 1 tane oyuncu koysak bugün defanslarını çıkaramaz bu sefer geçiş oynayamazlardı.
70 dk eksik oynayan fener fizik olarak bizden iyiydi. 1 tane oyuncu ile değişecek gibi değildi.Oyuncular panik ve güçsüzdüler. Kenar yönetimi donup kaldı. İcardi Ziyech gibi yıldız oyuncuların sahada yürüyorlardı. Ligin en iyi kalecisi amatör kalecinin yemeyeceği golü yedi. Eleştirilecek çok şey var. En çokda teknik ekip.

Maçı mesaim dolayısıyla izleyemedim belliki kötü bir futbol var.Desteğe kesinlikle devam. Dursun başkanın istifası ve Okan hocam ile devam olması tartışılmamalı. Suheyl başkan ile olur mu bilinmez ama Dursun başkan ile olmayacağı aşikar. Üzüldük yara aldık ama uzatmak takımın motivesini düşürür tam destek ile şuan yönetim futbolcu taraftar dimdik durmalıyız. (Beni 6-0 daha yensede sezon sonu Şampiyon olduktan sonra koymuşum fener mağlubiyetine bu benim şahsi fikrimdir.)

NKFVAAGS

Uzun uzun analizleri gerek yok

takim rehaveti kapildi, bu kadar basit.

Fizik fizik fizik. Bu tip denk rakiplere karşı fizik üstünlük ya da denklik sağlamadan kolay kolay kazanamazsın artık. Geçen sene Zanioloyla-Barışla o üstünlüğü sağlamıştık bugün kerem-ziyech-mertens-icardi net eksi yazdı fizik olarak o da maçın kaderini belirledi.

Fizik fizik fizik. Bu tip denk rakiplere karşı fizik üstünlük ya da denklik sağlamadan kolay kolay kazanamazsın artık. Geçen sene Zanioloyla-Barışla o üstünlüğü sağlamıştık bugün kerem-ziyech-mertens-icardi net eksi yazdı fizik olarak o da maçın kaderini belirledi.
Geçen seneki kadroya bakınca Torreira - Berkan daha ısırıcı ve pres futboluna uygun ön bölgede 3 tane geçiş futbolu oynayabilen oyuncu vardı fener tıpkı bugün gibi kazanmak için çıktı ve ezilerek yenildi.

Bugünkü maça bakıncada Barış hariç hız tehdimiz bile yoktu onu kitlediler maçı çözdüler aynı zamanda Berkan gibi bozucu bir orta sahamızda yoktu kolaylıkla Demirbay-Köhn boşluğuna sızdılar. Aynı zamanda Boey gibi defans hattını süpüren bir bek oyuncumuzda yoktu.

Futbol basittir rakip kazanmak istiyorsa orta alanda onları bozacaksın hızlı oyuncularınla rakibin üstüne gideceksin arkada da 1 tane net olarak süpürücü ve fiziksel üstünlük kuran Boey gibi süpürücü biri olacak.

Muslera
Boey - Nelsson - Abdülkerim - Kazımcan
Torreira - Berkan
Zaniolo(1) - Barış(2) - Kerem(3)
Icardi

Muslera
Kaan - Sanchez - Nelsson - Köhn
Torreira - Demirbay
Ziyech - Mertens - Barış(1)
Icardi​

Tuhaf bir maç oldu. Bu maçta fenerin rakibi biz değilde başka takim olsa sahada yaşananlara maçı sattılar gözüyle bakarım ne yaşadık nasıl bir maç oldu halen şaka gibi geliyor bu takım nasil bu hale geldi hemde böylesine önemli bir derbide ve şampiyonluk maçına çıkmışken akıl alır gibi değil

Konyaspor kadar olamadık adamlar rakip kaleye gitmeden 1 puan aldı ofsayt olsa bile sonuçta gol attılar bizde kaleye kadar bile gidemedik 10 kişiye karşı puan alamadık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt