⚽ SL 23/24 H:38 | Konyaspor 1-3 Galatasaray | MS | 26 Mayıs | ŞAMPİYON GALATASARAY

Halil Umut Meler yönetecektir. Kimse riske giremez kimsede risk alamaz.
Yahu daha 2 gün önceki derbi maçına, bir önceki iç saha maçında 1 gol 1 penaltını vermeyen adamı atamışlar Zorbay'ı mı atayamayacaklar. Kadir Sağlam, Zorbay veya herhangi bir isim bu maça mutlaka talimatla çıkacaktır.

Yalnız işin şu tarafı var ki bu maçı hakeme bırakan futbolcuya da teknik adama da yazıklar olsun. Her zaman temkinli olan biri olarak söylüyorum şu maçı sinsi yorumcusuna şerefsiz başkanına, sahtekar tahrikçi topçusuna, andaval falcısına karşı kazanamayan en azından şampiyonluğu çıkaramayan topçusu teknik adamı da defolsun gitsin bi zahmet. Hani nerde antrenman fotoları hala mı izin. Daha mı akıllanmamış paşalarımız. Şu maçta da bir mağlubiyet alsınlar da görürüm ben topçusunu Erdenini, başkanını Okanını..

Çünkü denklem basit favori olması kadar doğal bir şey yok.

Trabzon kupa dönüşü 3 gün sonra rotasyon ve gençleri oynatır, Ankaragücü kazanır.

İlhan Palut çıkış yaptığı borçlu olduğu Hatayspor'a karşı zorlamaz, Hatayspor kazanır.

Geriye tek seçenek kalıyor Konyaspor ya düşer ya kalır

Burada tamamen onların düşüncesi önemli bize 1 puan yetiyor onlarada 1 puan yetiyor orta sahayı maç boyu geçmesinler 75 sonrası sadece pas yapılsın kaptıkları topları uzun vurup koşmasınlar iki takım içinde yeterli olur.
Konya beraberlige yatsa dahi, bizim yatmamiz futbol tarihinin en buyuk aptalligi olur. 1 kaza goluyle tarihimizin en buyuk fiyaskosunu yasatma malligina, futbolcular, teknik kadro ve yonetim kesinlikle izin vermemeli. Yoksa tamami bir daha Florya'yi gormemek uzere taslanarak kovulur.

Geçen seneki Konyaspor maçında da pazar günkü gibi aşırı ruhsuz çıkmıştık diye hatırlıyorum, üstelik Dubois'e yapılan net kırmızıyı da ne hakem ne VAR gördü- görmek istemediler. Orada kart çıksa belki kazanırdık maçı.

Konyaspor - Fenerbahçe maçını canlı izleyen biri olarak foruma şunları yazmıştım.

"
Dün maçtaydım, geç geldik. Bugün iş güç derken anca okuyabildim yorumları.

Biz stadda gole deli gibi sevindik hiç iptal aklımıza gelmedi, sonra hakem kulağa götürmeye başlayınca olayı anladık. Ama sizlerin ekran başında gole bu kadar uzun sevinmenize şaşırdım :). Pozisyon baya ofsaytmış ilk anda fark edilmedi mi?

Bir de herkes Konya kötü yazmış, maçları stadyumda izleyen biri olarak kötü değil çok kötü diyebiliriz rahatlıkla. Hatta as oyuncularını göndermiş İstanbul bile bizden daha iyi. Oyuna girecek oyuncumuz yok, Cebrail'i 1.ligde ilk 10 takım oynatmaz. Boateng'e baya saydırılmış ama maça o girince orta biraz daha toparladı, 2-3 atakta da o vardı.

Maç başladıktan 10-20dk arkadaşlara şunu söyledim "FB'li futbolcular çoktan umutlarını yitirmişler, o kadar kopuk/isteksiz/düzensiz oynadılar ki bu Konya karşısında ilk yarı 1-2 anca pozisyona girebildiler." Biz 6-1'lik güzel oyunlu Sivas galibiyeti fişi çekmiş diyebiliriz.

Konya için ise diyecek tonla şey var ama en önemlisi İlhan Palut kararıydı. Saçma sapan bir şekilde gelecek vaadeden hocayı gönderip bu kadro kalitesi ile buralara düşeceğimizi bekliyorduk zaten. Şu ortamda İlhan Palut ve 2-3 kaliteli oyuncu ile Avrupa savaşı verebilirdi takım bu kalitesiz ligde ama düşmenin en büyük adaylarından biri oldu.

Son gol olsa haftaya galibiyet ile işi resmileştirebilirdik. Açıkçası Fb'nin bizim stada gelişinde iki kupanın da orada olmasını istiyorum. Fener bu mental ile Kayseri'ye de puan bırakır mı bilmem ama biz aynı ciddiyetle 3 maçı da kazanalım inşallah.
"

Fb, Konya maçında bile bizim Sivas maçının oyunu/skoruna istinaden sahada gezinmişti sadece. Biz ise ciddiyetle oynarken geçen haftaki derbiyi aklım almıyor. Özellikle takımın saha içindeki vücut diline hala inanamıyorum, adamlar her aut-taç lehlerine olduğunda sevinirken bizimkiler 10 kişilik rakibe elleri bellerinde bu imkanı verdiler.

Artık o defter kapandı zaten, tamamen Konya maçına odaklanmalıyız. Bir Galatasaraylı her zaman kupalarla tatmin olmuştur, gene inşallah öyle olacak ve sadece bizi yenmeleri ile tüm sezonu kurtardıklarını sanacaklar.

Yukarıda yazdıklarıma ilaveten tabi koca bir ama eklemek lazım, Konya'nın küme düşme durumu ve son üç maç daha derli toplu bir oyunu var. Galatasaray'ın her zaman yaptığı gibi karar maçlarındaki tecrübe ve başarısını ortaya koyarak sezonu şampiyon tamamlaması lazım. İnşallah pazar akşamı şampiyonluğumuzu hep beraber kutlarız.

Konya beraberlige yatsa dahi, bizim yatmamiz futbol tarihinin en buyuk aptalligi olur. 1 kaza goluyle tarihimizin en buyuk fiyaskosunu yasatma malligina, futbolcular, teknik kadro ve yonetim kesinlikle izin vermemeli. Yoksa tamami bir daha Florya'yi gormemek uzere taslanarak kovulur.
Bu dediğim senaryoda maç boyu 0-1 önde götürürüz diğer maçlardaki sonuca göre ya farkı açarız ya da duruma göre Konyaspor'a maç sonuna doğru 1 gol attırıp kümede bırakırız.

Dün gece evdeydim, arkadaş da evdeydi. Beraber yemek yedik, eskilerden konuştuk. CS attık, birer tane de puro içtik. Pazar ne olacak diye düşündük,

Mus

Kaan
Nelss
Apo
Köhn - maalesef

Berkan
Toreira

Mertens
Bay - sağ ön
Kerem a - sol ön

İca

Geri