Enes Dalmış
Ulubatlı Souness
- 29 Mayıs 2015
- 31.793
- 19.399
- 2.193
Bence tam tersine hücumda Osimhen savunmada Davinson arasını en kısa tutabilmenin yolunu arıyor Okan Hoca. Dün özellikle ilk yarıda bunu gördüm—————-Muslera——————-
—-Davındson Nelson Abdulkerim—-
—————-Kaan——————
—-Barış Toreira Sara Yunus——
————Osimhen İcardi———-
Çift forvet oynadığımız düzende 6 numara oynatmamız lazım. Çok açık verıyoruz orta saha kolay geçiliyor. Gedson Rafa ya o alanları vermemiz lazım.
İşin açıkçası ben de savunma merkezinde inatla Nelsson 'un oynaması gerektiğini söylüyorum ama Okan Hoca savunmada Davinson 'u herşeyi yapması için kullanıyor
Savunma çizgimiz de Davinson etrafında şekilleniyor tüm ön taraf baskılarını da Davinson yapıyor. Çünkü Okan Hocanın derdi kusursuz bir savunma değil bence topu ne kadar erken alabilirim, ne kadar önde baskıyla alabilirim bence bunu kafaya koyduğu için Torreira'nın rakip kaleye kadar baskıya gitmesi de Davinson 'un stoperden ziyade 6 numara gibi oynamasına da çok karşı çıkamıyorum açıkçası
Okan Hoca yine başlangıçta kendi kafasındaki düşünceyi kullanır ama bu bahsettiğin savunmanın önünde Kaan 'ın olduğu düzene tam olarak dakika 60-65 gibi skoru aldıktan geçmemiz gerekiyor. Gerekirse savunmanın önünde Kaan yanında Torreira 'yı da koyarım o maçı öldürürüm
Bir de Yunus 'u kanat/bek olarak kullanmak Yunus 'un şu oyununa haksızlık olur gerçekten, Yunus 'u merkezde tüm o bloklar arasını kullanması için kullanırım Mertens yerine kanat/bekleri de Barış/Sallai ve Jakobs üçlüsüne bırakırdım. Çünkü o rol için çok fazla efor çok fazla ileri geri koşuyla 2 kişilik oynaması gerekiyor o oyuncuların. Bence Yunus 'un tekniğine hücumda katacağı şeylere daha çok ihtiyacımız var. Yunus orada bir yere kadar geri dönebiliyor. Mesela dün yediğimiz ilk golde geri gelebildi ama can hıraç koşup o pası kesemiyor, veya bir poziasyonda tüm gücüyle geri döndü ama 2 tane fizikli adamın arasında kafayla uzaklaştırmaya çalıştı olmadı filan, Jakobs orada o rol için en uygun adam hem fizik/atletizm özellikleriyle hem geri dönüşleriyle tam o rol için uygun adam. O olmadığı durumda da Sallai ve Barış ikilisini kullanır artık Berkan 'ın da bu role uymasını beklerim