SL 24/25 H:15 | Beşiktaş 1-0 Fenerbahçe | MS | 7 Aralık

Yıllardır banko X takım kazanacak denilen derbiler ne zaman gündeme gelse aklıma hep pota koyup oynayacağız dediğimiz ve FB'yi 18 içine sokup, çıkartmadan maçı tamamladığımız meşhur Johnson serbest vuruşu ile evimizde kaybettiğimiz maç geliyor.

Bu tür maçlar ilginç bir şekilde ters sonuçlara gebe oluyor. Çok büyük bir potansiyel var bu maçta. BJK maaşları ödemiş olsun ya da olmasın bu maça çok ciddi asılacaktır. Oyuncular açısından da çıkış noktası başka bir maç kalmadı önlerinde.

Bizim ülkemizde işler kötü gidince önce hoca ve yönetim hedefe oturtulur. En son sıra oyunculara gelir. Yönetim miadını doldurdu. Hoca gitti. Artık geriye sadece oyuncular kaldılar. Ekstra bir çaba gösterecekler bu maç özelinde. BJK açısından bir şey değişir mi? Hayır. Bir sonraki maç başa dönerler. Tek maçlık bir efor patlaması bekliyorum. 1 birimlik adamdan 1,5 birimlik fayda elde edilebilecek maç olacak.
Renktaş dediklerin bence de doğru. Ama 2 takım arasında olan salıncak işi de malum.

geçen senede çok kötü dönemdeydi bjk
kolay maç olmuştu
salıncak vs. nasıl maç olacak bakalım
fb de top oynamıyor bu arada
saha içi dokunulmazlıkları üzt seviye

Renktaş dediklerin bence de doğru. Ama 2 takım arasında olan salıncak işi de malum.

Salıncak meselesi yönetimle alakalı bir konu sonuçta. Oyuncular bunları sallamazlar. Sonuçta ortada kendi kariyerleri var.

BJK batayazıyor. Son barutlarını Musrati, Muci gibi adamlara harcadılar. Takımlarında kaliteli oyuncular var en nihayetinde. Bu adamlar gemiyi ufak ufak terk edecekler. BJK önümüzdeki yıl "FEDA 2" sezonunu açacaktır. Çoğu gönderilecek.

Bu arada asıl mesele şu. FB gerçekten kötü bir futbol oynuyor.

Ön alan baskısı desen, ayarsız bir baskı yapıyorlar. Topu kazandıklarında düzgün kullanamıyorlar.
Geriden oyun kurma desen yok.
Öne geçince teknik direktör geriye yaslıyor takımı. Ne beklenir? İyi savunma. O da yok. Fink atıyor rakipler ceza sahaları içerisinde.

BJK hızlı çıkabilen bir takım. Ben beraberlik falan da değil. Baya baya galibiyet bekliyorum. (Yeter ki tandemin eli ayağı birbirine dolaşmasın.)

geçen senede çok kötü dönemdeydi bjk
kolay maç olmuştu
salıncak vs. nasıl maç olacak bakalım
fb de top oynamıyor bu arada
saha içi dokunulmazlıkları üzt seviye
Geçen sene Bjk stadında 0-0 bitmemiş miydi yaw?

Kköy'deki maç da 2-1 bitmişti. Bjk felaket durumdaydı ama buna rağmen Fb zorlanmıştı.

Belki bu sefer şaşırtırlar.

24 Mayıs 1943 tarihli Cumhuriyet gzt.'de, Eşref Şefik imzalı yazının başlığı: "Şerefsiz Beşiktaş takımı dün Fenerbahçe'ye 4-1 yenildi!"

Bu da bir başka spor gazetesinin kapağında o maça dair ufak bir bildiri:

fener skoru alamadigi surece gedson, rafa, rashica ve her seye ragmen immobile kontra topculari olarak normal lig maclarindan cok daha etkili olabilirler burada.

salıncaga bindin mi

Üstat çok ayıp. Senden beklemezdim.

9c33ca08-c3c0-437a-9130-1415236a25d7.webp

Geri
Üst Alt