- 16 Haziran 2010
- 202.223
- 154.085
- 6.838
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Beğenmemek değil kural kuraldır ancak bu işi tam bir standart oturtulmalı. Benzer pozisyonda vücut hareketi diyip devam da verilebiliyor(hakem yorumuna bakıyor çoğunlukla)Penaltıyı beğenmemişler. Savunma oyuncusunun böyle durumlarda dikkat etmesi gerekiyor. Bazı oyuncular özellikler kollarını saklıyorlar. Öyle veya böyle top eli önündeyken çarpıyor ve yönünü ciddi şekilde değiştiriyor.
Ben zaten el pozisyonlarını oldum olası anlamıyorum. Jakobs'a verilen penaltı vardı, arkası dönük görmemişti. O sıçrma için de doğal konum odur. Buna karar veremiyorlarsa daha bariz olmalı, haklısın.Beğenmemek değil kural kuraldır ancak bu işi tam bir standart oturtulmalı. Benzer pozisyonda vücut hareketi diyip devam da verilebiliyor(hakem yorumuna bakıyor çoğunlukla)
Yok vücudundan geldi, yerden sekti, uçarak geldi, doğal konum.
Futbolda çoğu kural net olmalı(bir aptalın anlayacağı düzeyde basit kurallar)
Nelssondan örnek vereyim topa girerken vücudu arkaya yapıştırıyor misal. Niye vücuduyla bütünlükte olsa bile hakem kararı diye bırakılıyor ve çoğunlukla vücut öyle hareket mi eder ya kafası esiyor ve çok manipüle edilebiliyor. Futbolcu bunu aşmak için ne yapıyor vücudunu eğip büküyor kolları arkaya falan atıyor. Bu da defans yapan oyuncu için dezavantaj oluyor.
Aynı lacivertliği ofans oyuncusunun x yerine değerse yok 5 cm, yok 10 cm gibi ucubelikler mevcut. Sırf bu nedenle arkası dönük topu görmeyen babelin golü iptal edildi. Niye top arkadan omzunun hafif altına çapmış.
Bu kadar detaya girmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
Hakeme göre kol sabit yada hareketli(doğal konumu tespiti) kavramını çıkaran kişi net ucubenin tekidir. Var yardımıyla frame frame oynatıp doğal konum dışına çıkartılabiliyor.
Bugün aldığımız penaltı fener aleyhine olsa verilmezdi, 3-4 saattir hakem yorumu diye de konuşuluyor olurdu.
O nedenle çeki düzen verilmeli bu işe.