⚽ SL 24/25 H:27 | Alanyaspor 1-2 Galatasaray | MS | 9 Mart

4 Ocak'ta oynanan Göztepe macindan sonra ilk kez bu kadar dinlenme süresi bulduk. Bugün alinacak kötü sonuc / oynanacak kötü oyunun izahi olmaz, bedeli olur. 1 hafta boyunca bu maca hazirlanacak süremiz vardi.

IMG_7789.webp

- ligden bagimsiz , 4231 ozelinde 3.bolge geliskenlerine dair bir noktaya degineyim istedim ; misal oli hocasi ^mendilibar sevilla da *el nesyri 'yi bu taktikle her mac neredeyse bulustururdu . gecen, sevgili @Samet Nalbant 'a ^bu hocaya dair yanit yorumu yazarken buna ilisik deginmistim nacizane .

bizim osimhen tipoloji olarak digerin den ayrisiyor . dolayisiyla uzun toplari indirme yapmasini beklemek ,yanilgi olur - hayal kirikligi yaratir .

4231 de sevilla da o donem *kendisinin indirdigi toplarla arkadaki 3lu ile pozisyonlar bulurlardi. sistem taktik geliskenler de bu tur ince nuanslar fark yaratiyor,ozellikle , kullandigimiz -4231- ozelinde .

osimhen baglaminda ,kanatsal taktikle ,etkili orta yapabilen, invert olabilen kvara gibi biri -bizde- tipoloji olarak en yakin isim yunus .
osimhen 'le mutlak bir hot line kurulmali kendisi bazli . gecen iki sezon bunu gorece kerem akturkoglu ~ icardi denkleminde izlemistik .
bariz bir resim net ; osimhen'i topla yeteri kadar bulusturmuyoruz . yanlardan, geriden bolca pas olmali . en ondeki oyuncumuzu bolca gormeli .
diger turlu , o zaman ister istemez su soru akla gelir ; 4231i neden oynuyoruz . ki , suanki gibi dogaclama ,bireysel ilerleme ile nereye kadar gidilir yoruma cok acik bir gidisat .

neyse.
tum bunlar goreceli elbette .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Hayri Cund , @Hüsnü Ayabakan

saygi ve selamlar .

Oyun oynama ihtimalimiz yok artık ne okanın öğretecek yetisi var ne de öğretebilse zamanı

Artık mecbur oyuncuları en doğru yerde oynatıp onların kendi aralarında ritim bulmasını bekliyicez

Doğru yerden kastım da

-yunus solda çok verimliydi gitti sağa attı bireysele döndürdü onu tekrar sola koyacak

-keza barışta sola geçince poşete döndü onu da sağa alacak,sıfıra inip orta kessin belki biri osiye gelir

-leminayı stoperin arasına çekmeyecek

-toreira yedeğe gidecek

-sara da biraz kıpırdayacak

-abdül uzun pas denemeyecek,topla ileri çıkmayacak

-jakobsta öldü ölecek galiba sahaya atalım 2-3 maç katkı alalım en azından yatarken değil çatışırken öldü deriz

Bu şekil kağıt üstü doğruları yapıp gerisini rabbimize bırakıcaz mecbur

Jakobs 9
Jelert 9
Cuesta 8
Yusuf 6
Sallai 6

Toplam 38M euro
Defansa 26M euro, kanatlara 12M harcamisiz ama biri kronik sakat, digerlerinin seviyesi yedek olmaya bile degmiyor maliyetlerine göre.

Bu transferleri yapanlara bir an önce el cektirilmeli

yeni corap sponsoru ile galibiyet gelecek

Oyun oynama ihtimalimiz yok artık ne okanın öğretecek yetisi var ne de öğretebilse zamanı

Artık mecbur oyuncuları en doğru yerde oynatıp onların kendi aralarında ritim bulmasını bekliyicez

Doğru yerden kastım da

-yunus solda çok verimliydi gitti sağa attı bireysele döndürdü onu tekrar sola koyacak

-keza barışta sola geçince poşete döndü onu da sağa alacak,sıfıra inip orta kessin belki biri osiye gelir

-leminayı stoperin arasına çekmeyecek

-toreira yedeğe gidecek

-sara da biraz kıpırdayacak

-abdül uzun pas denemeyecek,topla ileri çıkmayacak

-jakobsta öldü ölecek galiba sahaya atalım 2-3 maç katkı alalım en azından yatarken değil çatışırken öldü deriz

Bu şekil kağıt üstü doğruları yapıp gerisini rabbimize bırakıcaz mecbur
kalemine saglik .

nacizane , uzun suredir mac basliklarina olmazsa olmaz mesajim ; *dogru 11 ~ *dogru yayilim (yer) ~ *dogru taktik geliskenler .
ki, tum bunlar goreceli olsa da , kimi renkdaslarimin aksine, -uzun suredir ayni yerdeyim ; sahsen gecen sezonun 2.yarisindan bugune oyun olarak gerileyen bir gorunum vardi.skorlar bunu perdeliyordu . dolayisiyla, artik genel oyun vs den ziyade basta *dedigim *nuanslari goreyim yeter modundayim .

@Onur Adıbelli

saygi ve selamlar .

Geri
Üst Alt