⚽ SL 24/25 H:6 | Fenerbahçe 1-3 Galatasaray | MS | 21 Eylül

ben bu maçı bilerek izlemedim. ara ara internetten skoruna baktım sadece. ertesi gün full tekrarını izledim rahat kafayla. ne güzel koymuşuz! ezmişiz bildiğin.

bu maçı izlemek istememe sebebim, derbi heyecanı vs değil bu arada.

sebebim, yıllardır ezberlediğimiz, özellikle son 2-3 yılda nirvanaya ulaşan kadıköy'deki fb-gs derbilerinin hakem yönetimleridir.

fb'ye verilen o penaltı... fbli topçular, tirbünlerdeki taraftarlar bile anlamadı kararı.

bu arada, penaltı sadece işin direkt skora etki eden kısmıydı. o uğultuya göre verilen olmayan fauller, fbli oyuncuların kurşun yemiş gibi kendini sağa sola atmaları, rakibin umut vaadeden ataklarının kesilmesi...

tüm avrupa maçlarını, tüm derbileri iç-dış rahat rahat izlerim. en rahat da kadıköy'de galip geliyoruz sürekli ama o hakemlerin o stadyumda içine düştükleri acınası halleri izleyemiyorum artık.

o stadyumda futbol falan oynatmıyor hakemler.

trabzon da, bjk da eziliyor orada türk hakemleri tarafından. maç sonu fbli yorumcular nasıl olsa aklıyor bu hakemleri. (osayi adrenalinden kendini atıyor. tadic'in çekmesini saymazsak penaltı. bjk maçı arda güler penaltısı vb vb)

fb'in, ne yaparsa yapsın, "babası tarafından korunan, bizim aile-oktay" gibi kayırılmasından bıktım. oradaki maçları izlemiyorum artık.

eskiden "var" yoktu, kaç tane maçı haksız yere kazandılar. haksız penaltılar, rakibe verilen haksız kırmızı kartlar, ofsayttan attıkları goller, rakibin ofsayt olmayan pozisyonların kesilmesi vb vb vb...

"var" çıktı, bu işler biraz seyreldi. fb tüm derbi serilerini kaybetti. ama çok geçmedi, yine bir çıkış yolu buldular. "var karışamaz".

gerçekten bu ülkedeki futbol ortamı, tamamen fb'yi kayırmaya yönelik. tiksindirici.

tüm bu ayrıcalığa rağmen, başarılı olamamaları da inanılmaz bir şey.

"babasının oğlu" fanatik bir adam.

temennilerini "gerçekmiş" gibi patır patır bırakmış yine sağa sola.

kendine mail adresi al desen, tek başına becermesi şüpheli ama fanatik işte. gazetecilikten ekmek yiyor.

bu adamlar için insanı üzen, yaptıkları meslekten para kazanmaları.

ne oldu lannnnn ne olduuuuu :dddd

AI olsa bile Animesi bile var.

GHnXaJOW8AA_H2K.jpg

Geri
Üst Alt