⚽ ŞL 24/25 Play-off M:2 | Galatasaray 0-1 Young Boys | MS | 27 Ağustos | TRT 1

Bizim iki tane kanat bekimiz var hala 4 lü oynamaya çalışıyoruz. Bak Konya maçının son 30dk sında 3-6-1 oynamıştık posizyon üstüne posizyon bulmuştuk

3 defans, 3 orta saha, 2 kanat bek, icardi

baris/kerem ayni anda oynamaz. hala ogrenemedik sunu. ikisindede beyin yok.

Bizim iki tane kanat bekimiz var hala 4 lü oynamaya çalışıyoruz. Bak Konya maçının son 30dk sında 3-6-1 oynamıştık posizyon üstüne posizyon bulmuştuk

E buna uygun bir kadro planlamamız var mı renktaşım? Elimizde kullanabileceğimiz 3 tane stoper var zaten ki bunlardan da Abdülkerim in kesinlikle ilk 11 seviyesinde bir daha oynamamasından yanayım. Sonra Davinson müthiş bir stoper ama ciddi bir sakatlık sıkıntısı var geçen sene eylül ayında geldi toplam 5 sakatlık yaşayıp yaklaşık 1 senede yaklaşık 20 maç kaçırmış olacak bu sakatlığı ile birlikte. Sonra üçlünün ortasında kullanmayı düşündüğümüz Nelsson ortada oynadığında yavaşlığı gizlenebilir ama top kullanmaktan bir haber en ufak baskıda topu dan dun vuruyor

Diğer stoper olarak kullanabileceğimiz oyuncular Kaan çok uzun zamandır doğrudan stoper olarak oynamıyor Metehan da kolay kolay şans bulabilecek bir oyuncu değil Okan Hoca Berkan ı bile stoperde daha çok kullanıyor

Sezon başında doğru düzgün bir kadro planlamasıyla birlikte neden olmasın gayet de kullanılabilir ama şimdi bu saatten sonra çok zor

Durmadan her konuyu açip okuyorum ama ne kadar konulara girip çiksamda pek pozitif, tutulacak dal bulamiyorum.

Oyuncularin kisisel hatalari gerçekten inanilmaz: Muslera'nin 3. dakikada o golü yemesi imkansiz olmasi gerekirken komik bir sekilde giriyor. Besiktas'a karsida maç baslamadan bitti Nelsson'in Muslera gibi komik bir sekilde biraktigi toptan dolayi. En büyük sorunda; Okan hoca'nin orta saha'yi toparlayamamasi. Herkez Sara'nin Mertens'in yerine oynamasini görürken, aylardir Torreira'nin yanina bir hayvani top kapan orta sahasinin lazim oldugunu bilirken, Okan hoca bunlari görmemesi fena düsündürüyor. Ciddi soyluyorum, kisisel hatalardan çok, orta saha ve kanat inatciligi (Kerem Aktürkoglu'nun korkunç kötü formu mesala) fazla korkutuyor.

Dün farkettiniz mi bilmiyorum ama şampiyonlar ligi müziği bana kötü geldi. sanki sesle oynanmış ve güncellenmiş gibiydi.

Abi Ziyech'i 10 numaraya koyuyorsunuz ama adamın bütün özelliği elinden alınmış oluyor. Ziyech istiyor ki ben hem rakibi göreyim, hem bekimi göreyim, hem ceza sahasına hakim olayım hem de önüm boşsa sola çekip kaleye vurayım. 10 numarada bunları yapması çok zor. Yorarlar onu orada, hemen kaptırır topları.

Turu geçmek zor değil bizim için. Adamların savunması da çok dağınık. Kendi kendimize gereksiz işler yapıyoruz. Konsantrasyon yok maç içerisinde. Oyun disiplini de yok. Bunlar olsa zaten kazandırdık. Geçen seneki eleme maçlarındaki gibiyiz. Ama bu sefer yenildik.

bir kac yil once ( pep'in italya'ya ozel yolculuk yapip eski ustasi ile gorusup-formasyonu update'e dair fikir alisverisine dair gorus alip ) - akabinde ada'ya donup yenilenmis *yayilimi ustte belirttigin sekilde (361) ufak ama bold kiritik dokunuslarla derleyip daha da durdurulamaz bir hale getirdi mevcut mcity takimini.

sevgili @Enes Dalmış renkdasimizin da belirttigi uzere, bu tur yayilim ve buna bagli oyun sistemi taktik geliskenleri akici ve istikrarli yapmak icin bold dogru tipolojik profiller *elzem.

bizde de mevcut kadro da davinson nazarimda bu tabire bold uyuyor.
abdul, *enes'in dedigi gibi mevcut geldigi haliyle pek bir sey vaad etmiyor.
nelsson toplu oyunda tercihim olmaz. metehan bir cok yonden yetersiz. koray gunter gurbetci tandansli en nokta tipoloji idi bu sisteme cuk oturan,verona donemi bolca oynayip zorlu italyan liginde dikkate deger bir performans ve istikrar sundu ozellikle ilk donemler.

bizim kendi icimizde ise, halbuki *emin bariz profildi yerlilerden . onu da yonetim ve hoca hatasi ile elden kacirdik. ki, bu konu da artik yorum yapmak istemedigimi de belirtmistim. bosa altyapi vs dolayli yaziyoruz hissettim. . .<->
hoca nin kadro muhendisligi gecen sezon ve bu sezon buyuk SOS verdi.

sunu da yazmak gerekir elestiri babinda ;

hoca hazirlik donemi kdemirbay, berkan vs ile stoper de ne amacla di bilen varsa beri gelsin. ne desek bos .

basa donersek ,
mcity uc bir ornek olabilir. 3lu sistem adina *uygulamasini bizle bagdastirabildigim *yapilabilitesi mcity sistemine nazaran daha esnek olan ; *inter 352 , 3142 ve diger 3lu kurulumlarin cesitli varyasyonlarina dair dogru profil tipolojileri her sezon ellerinde bulunduruyorlar. . . <->
bu conte donemi de boyle idi. inzaghi donemi de. ki, kanimca inzaghi donemi daha kompakt ve transitions olayini daha derinlikli zengin yapan bir anlayis .
hem kanat ,hem merkez den varyasyonlu taktik geliskenlerle rakibi nakavt etme.

gorunen durum, mevcut 4231 'i bu oyuncu tipoloji grubuyla yapmak rasyonellikten uzak. kaldi ki, garip garip, kimi oyunculara gereginden farkli ekstra gorevler ve zorlama ile kendi gercek oyun dna'larini degil, kossun,bassin geriye de gelsin dayatmalari ile kimi oyunculari ya tam randimanli kullanamiyoruz, ya da yollari ayiriyoruz. *mertens bugune kadar anca gelebildi. *zaha konusu da bu baglamda degerlendirdigim de hoca nin saha ici tutumu bariz yanilgi icerdigi gorunuyor. oyuncu alinirken hic mi bold yonleri nedir,saha da neyi yapamaz yapmaz, gibi gibi kritik noktalari gormezden gelip - transfer uzerine transfer ettiginizde,
oyuncuya hadi cik surdan ileri geri kos, uzerine topu al oyun kur, ,asist yap, gol at, vs vb gibi farkli giysilerle oyuncularin kendi bilinen dna oyun tarzlarinin disinda isteklerle bir yere kadar ilerlersiniz. salt iki isim ornek verdim bu duruma dair. baris'i kendi asal yeri disinda ilginc ve sagliksiz sekilde kullanim da ayri anlam veremedigim durumdur hocaya dair.

ben bu gibi durumlari saglikli bulmuyorum.nacizane.

@Aras Şimşek

saygi ve selamlar.

Son düzenleme:
haftaya ortasahayi kalabalik tutmak lazim yoksa arenada bile yeniliriz.

Naamloos.webp

0-1 geriye düşeriz ilk 20 dk. Young boys kırmızı yer 2-1 öne geceriz. Son 10 dk batsuayi 3-1

Su kazma takima karsi devreye 3-0 girmezseniz defolun gidin kalecileri kotu savunmalari kotu tek bildikleri sisirip indirip orta sahadan adam kacirmak

Geri
Üst Alt