Fatih Kaçar
Parçalı Üye
- 9 Ağustos 2010
- 4.716
- 597
- 363
Kariyer ve kalite sneijder.
Türkiye ligi katkı anlamında alex.
Hepsini tokatlayan hagi.
Türkiye ligi katkı anlamında alex.
Hepsini tokatlayan hagi.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bunu Avrupa da ki adamlara sor, ilk önce Alex kim derler sonra kaba etiyle gülüp Sneijder tabiki derlertürkiyede ki kupalar ebat olarak daha büyük, o yüzden alex daha büyük oyuncu.
dokuz sezonun istatistigini dört bes sezonun istatigi ile kiyaslamakda ilginc dogrusu
Dünya kupasi finali oynamis, inter gibi takima etoo ile birlikte sampiyonlar ligini kazandirmis, yilin futbolcusu secilmis. Bu kiyaslama ile küfür ediyorsunuz bari kaliteli edin.
Millitio mu demek istedin rengim ?
Senin ile ilgili yazdigimdan degil sadece denk geldin dostum. Ama 2010 yilinda neden kimse Militio´yu anmiyor sence bu forumda merak ediyorum. Ismi cok popüler degil diye mi, yada sonrasinda sakatliklardan dolayi mi ?
Sayet Millitio
=
- 2010 yili Serie A en iyi oyuncusu
- 2010 Sampiyonlar Ligi en iyi Golcüsü
- 2010 Sampiyonlar Ligi en iyi Golcüsü
- 2010 Sampiyonlar Ligi Finali MVP
secildi.
Millitio o sezon Inter´in en iyi oyuncusudur. Sonra digerleri gelir.
Bizemi?Gaitan söylentileri ciddi galiba
dogru bak onu unutmusum, gercekten müthis oynamisti ama iste cabuk söndügü icin akillarda fazla yer edinemedi
Müthiş bir bitiriçiliği vardıAdam aslinda o basarilardan sonra da iki sene cok üst düzey oynadi. Capraz baglari koptu, yasi da ileriydi, sonra gitti adam gibi adam.
YouTube
Müthiş bir bitiriçiliği vardı
Bu Ateş üfleyerek sönmez
Seni bu konuda bu şekilde gördüğüme hiç şaşırmıyorum.Alex avrupada yoktu diyorsunuz ama, sampiyonlar liginde 25 macta 5 golü 11 assist var. Meshur ceyrek finali senesinde assist krali oldu sampiyonlar liginin. Alex istatistik oyuncusu idi, ancak süperlig ile sampiyonlar liginde es deger istatistiksel rakamlar yakalamak zor olsa gerek.
Bu günlerde skora katki istatistikleri cok moda oldugu icin diyorum. Alex istatistik ve skora katki, mac alma anlaminda bu ligde gelmis gecmis en basarili topcudur. Buna ragmen neden basarili degildi Fenerbahce ?
Tüm takim bir oyuncu icin oynamak zorundaydi, ve hic bir zaman taraftardan bile bunun mükafatini almadi. Alex hep kral idi, ama sonuclar gelmeyince hep suclu etrafinda oynayan oyuncular. People managementden bahsettik, ve evet etrafinda topcular da insandir. Hic bir topcuda, bu durum iyi bir piskoloji yaratmaz. Alex oyun tarzi ile takim arkadaslarinin enerjisini sezon boyunca asagaya cekiyordu, bunun ile birlikte son maclarda 3 sampiyonluk vermeleri tesadüf degil. (Yada en azindan iki)
Enerjisi tükenin topcunun, konsantrasyonu da kalmaz.
Bu konu hakkinda da oyuncular cok az konusur, gecen sezon (yuh iki sene olmus, zaman ne cabuk gecti) Baskette bunu Serge Ibaka yapti. Piskolojik anlamda ligin en iyi savunmaci oyuncularindan biri iken, verimi sifira düsmüs bir oyuncu olmustu. OKC´nin oyununu elestirmisti sonunda. "Her pozisyonda sert defans oynuyorsun, rebound icin, blok icin mücadele ediyorsun. Hücum icin ileriye cikiyorsun, ama top eline degmeden ataklar bitiriliyor. Bunu her macta en az 8-10 defa arka arkaya yasiyorsun, elbette insan olarak senin de defans yapmaya motivasyonun kalmaz."
Farkli spor oldugu icin projeksyon yapilmasi lazim. Bir oyuncu sürekli baska oyunculari parlatmak icin cabalamak zorundaysa, günün birinde tükenir. Hele ki rakip takimlarin daha paylasimci oynuyorsa, saha ici pis görevleri daha adaletli bir sekilde oyunculara yayiyorsa.
O yüzden Alex maclarda ligde takim ayirt etmeksizin golleri dösemesine ragmen, assistleri yapmasina ragmen, ciddi bir yurt disi teklifi hic almadi. Ki bu Aziz Yildirim Balic´i 20 Milyon dollara Real Madrid´e okutmus bir adam.
Muhteşem analizsoru öylesine sorulmuş. Genel bir soru tanımı bu. Mesela hangi konuda alex mi sneijder mi
hangisinin tekniği iyi diye sorabilirsin misal, hangisinin takımına daha çok katkı sağladığı mı, hangisinin daha büyük futbolcu olduğu mu
sorular çoğaltılabilir fakat yukarıda sıraladığım soruların cevabı 2 şıklı olmasına rağmen hangi soruyu sorduğunuza göre cevabı değişkenlik gösterebilir. Örneğin hangisi daha çok skora katkı sağlamış derseniz bu tartışmasız alex olur, hatta belkide bu konuda Hagi'yi bile geçiyor olabilir. alex sneijderden daha çok gol atmıştır, ligde sneijder'in getirdiği maçların 3 katı kadar maç getirmiştir; ama fener avrupaya gittiğinde alex sahada yoktur ligdeki gibi maçı getirememiştir. sneijderin ortalaması alexten düşük olmasına rağmen avrupada takımını sırtlamıştır, bu hususlara dayanarak tercihimizi sneijderdan yana yaparız. çünkü takdir edersiniz ki akhisar ile oynadığın maç ile Juventusla oynadığın bir olmuyor. Alex'i küçümsediğimden değil. Galatasarayın başına alex kadar iş açan çok az fenerli oyuncu olmuştur. bu bir gerçektir, kadıköyde çok uzaklardan musleraya attığı gol olmasaydı biz o gün kadıköyden galibiyetle dönecektik. her nasıl oluyorsa bizim maçlarda bir tane mutlaka sıkıştırıyor.
Hangisi kariyerli veya daha büyük yıldız sorusuna düşünmeden verilecek cevap Sneijder
ben türkiyede örneğin bir anadolu kulübünde antrenörlük yapıyorsam tercihim tartışmasız alex olurdu. Fakat avrupanın herhangi bir ülkesinde hoca olsaydım kesinlikle sneijder derim. Alex avrupada oynayabilecek kalibrede bir futbolcu değil bana göre. Bunu fenerin avrupada oynadığı maçlardan da gördük zaten. Genel yelpazede ben Sneijder cevabını veririm. çünkü alexin sneijdere üstünlük sağlayabilme ihtimali olan tek lig türkiye ligidir. türkiye dışında onlarca lig olduğunu varsayarsak ve tslnin dandik bir lig olduğunu hesaba katarsak Sneijder ile alexin genel yelpazede kıyaslanmasının bile saçmalık olduğunu gayet tabi anlayabiliriz.
Seni bu konuda bu şekilde gördüğüme hiç şaşırmıyorum.
sent via GSC