Sneijder mi, Alex De Souza mı?

Sneijder a verdim oyumu, total kariyer bazında düşündüğüm için...Aslında tarz olarak birebir örtüşen oyuncular olmadığı da aşikar, Alex daha bir patron ve ''10 numara'', Sneijder daha bir takım oyuncusu denilebilir...

Alex çok çok beğendiğim, oyun zekasına hayran olduğum bir futbolcuydu; bu kadar yüksek yüzdeyle doğru tercihler yapıp uygulama da da başarılı olan başka bir futbolcu hatırlamıyorum; bize de az çektirmedi doğrusu, Feldkamp zamanında Sabri nin kendisini markajla görevlendirildiği maç gibi çok kabus yaşattı bize!...İlk geldiğinde fiziği çok zayıf, en ufak bir temasta kendini yerde bulan bir futbolcu iken, lige adapte olup kaptanlıkta verilmesi ile birlikte daha drençli bir oyuncuya dönüştüğünü göz ardı etmemek gerekir, son sezonunda bile fizik olarak diri sayılırdı...Avrupa maçlarında da katkısı inkar edilemez, çok iyi oynadığı maçlar oldu, bir Moskova maçı hatırlıyorum, yenilen golün hemen akabinde inisiyatif alıp attığı muhteşem golle takımına hayat vermiş, devamında da iyi oyun ve asistiyle maçı çevirmişti...Hagi (Formasını aldığım ilk futbolcu) li takımın UEFA şampiyonu olmasıyla kıyaslamak, hem ''Avrupa nın en iyi hücum press yapan takımı'' ünvanlı 2000 Galatasaray ına, hem de hiç bir zaman o kalitede bir takımda oynama şansı bulamayan Alex e haksızlık oluyor...

oglum alex kim ki milana giden alex mi ???? ama o defans oyuncusu benim bildigim :allaalla6vr: sneijder dünya capinda bir oyuncu git ugandaya sor bilirler ve sneijder futbolcu olarak da 10 basar :ka19:

Spor Toto Liginde atılan goller ve yapılan asistler baz alınırsa şu ana kadar ki performans ile Alex denebilir. Ümit ediyorum ki Spor Toto Sözde Süper Ligde Sneijder mi Alex mi anketi bu öyle değil mi? Öyle değil ise anketi açan ve bu da yetmezmiş gibi alex'e oy verenlerin futbol anlayışlarından ciddi anlamda şüpheye düşerim.

Wesley Sneijder dediğiniz adam Ajax, Real Madrid, Inter ve Galatasaray formaları giymiş ve kulüp bazında CL şampiyonluğu yaşamış, milli takım bazında ise takım kaptanı olarak DK finali görmüş bir dünya yıldızı! Alex ise 25 yaşına gelmiş olmasına rağmen brezilya liginde sürünen, avrupadaki hiçbir kalburüstü takımdan teklif alamayan bir futbolcu ve dolayısı ile kötünün iyisi olarak gördüğü Fenerbahçe'ye gelmiş yetenekli bir oyuncu. Yoksa Barcelona, Real, Münih, Inter, Dortmund, Porto gibi takımlar istedi de o kara kaşı kara gözü için feneri mi tercih etti daha 25 yaşında? Yapmayın allah aşkına... :2aloh1:

He bu demek değildir ki Alex'i karakter olarak oyuncu olarak beğenmiyorum. Tam tersi beğeniyorum ve özellikle futbol stili olarak bizim çöp ligimize çok uygun bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ama o kadar... Daha ötesi değil! Daha doğrusu Edirne'den ötesi için değil. Alex olmasaydı fenerin son 10 yılda 5 şampiyonluğu değil 2 şampiyonluğu ya olurdu ya olmazdı. Bizim ise belki 2-3 şampiyonluk fazlamız olurdu tüm parasızlığa ve o dönemdeki basiretsiz yönetimlere rağmen doğruya doğru!

Deseniz ki Lincoln mü Alex mi diye %100000000 Alex derim. Lincoln ne karakter olarak ne de futbolcu olarak Alex'in sağ bacağı olamaz. Ama sakın ha gidipte Hagi ile Sneijder ile bu adamı kıyaslayan başlıklar veya anketler açmayın TSL de istatistik yaptı diye hele ki GS forumunda! Gülerler adama :D

Not: Bir renkdaşta demiş ki Hagi'de barça'da real'de yapamadı falan filan. Tamam yabancı sınırı vs... tutunamamış olabilir ama en azından o kulüplerin yetkilileri tarafından transfer edilmek istenmiş ve edilmiş! Yani o kulüplere layık görülmüş! Aradaki farkı anlayamayacak kadar sığ bakan Galatasaraylıların olduğunu görmek beni çok üzdü.

Alex Fenerbahce icin bir Efsane ve yilar boyunca büyük bir sans oldu. Alex cok büyük bir oyuncu ve Brezilyada bir Idol, Ronaldinho ve Kaka gibi oyuncularin döneminde oynamak onun icin sansizlik olmustur. Wesley Sneijder daha kariyerlli ve daha büyük oyuncu. Ancak GS ile özdelesmis bir oyuncu olmasi icin daha en az 3-4 sene basari ile formamizi tasimasi gerekmektedir... Sneijder bir GS efsanesi daha olmamistir.

Drogba en sevdigim santrafor olmustur son 10 sene icinde, ancak oda bir Galatasaray degil, Chelsea efsanesidir. Sneijder umarim bu formayi bir 5-6 sene daha basari ile giyecektir. Ozaman Galatasarayli Sneijder olarak tarihe gecebilir ayni Hagi gibi.

Alex, zamanında Parma yerine İspanya nın başaltı takımlarından birine gitmiş olsa, yeteneklerini sergileme imkanı bularak çok farklı bir kariyer yapabilirdi bence, Türkiye ye de belki ancak 32-33 ten sonra, emekli ikramiyesi için gelirdi...

Hakkını teslim edelim, adam tepeden tırnağa yetenekti, oynadığı takımın futbol adına hiç bir şey üretemediği onca maçı olağanüstü oyun zekası ve bitiriciliğiyle çevirebilen çok az futbolcu vardır......

Bu sorunun tartışılacak bir yanı yok. Eğer soru "Türkiye Ligi'nde hangisi takımına daha çok katkı sağlamıştır " olsaydı o zaman tartışılırdı onun içinde biraz erken sanki ¿ Aynı arkadaştan 3-4 yıl sonra bu soruyu bekliyorum o zaman tartisabiliriz hep beraber..

Sent from my SM-G900T using Tapatalk

Alex de souza ne? Sneijder'in krampon markasi mi?

-D. Maradona

Sent from my iPhone using Tapatalk

tartışmasız sneijder ama alexe de saygı duyuyorum bu adam brezilyada ronaldinho kaka gibi yıldızlarla aynı hürmeti görüyor ozamanlar fener yerine avrupada farklı bir takıma gitseydi şimdi muhtemelen büyük bir yıldız olurdu bu kadar underrated kalmazdı ama ilk avrupa deneyimi yaşı daha çok gençken kötü olduğu için kariyer yerine parayı seçti yani feneri.

alex hep önünde kaliteli forvetlerle oynadı . kendine duvar olabilen . semih gibi hooijdonk gibi nobre gibi . bizim sino garibim napsın. alıyor veriyor buraga daha geri alabilirse ne ala :D

Alex büyük yetenek hiç tartışmam.

Ama Alex in 10 yılda 1 tane Avrupada maçını hatırlamam kazandırdıgı dogru dürüst

Sneijderin geçmiş takımlarını geçelim Geçen seneki Juventus maçı bile yeter.

Sneijder büyük maçlarında oyuncusu.

Bu kadar kötü bir takımda 55 maçda 22 gol 16 asist falan oynamısdı sanırım.

Birde bu adamın ileride sağlam forvet kanatlarda yetenekli futbolcularla oynadıgını hayal edemiyorum...

Şöyle örnek vereyim.

Bizim Sneijder Beşiktaşda olsa şu an yaptıklarının 2-3 mislini yaptırırdı o ortasaha ve Demba ba gibi forvete

sneijder_messi_51111.jpg

herşeyi anlatıyor.. alex anca ankaragücüne sivasa show yapsın

Sneijder mi? Alex mi? Sorusu gay olan sapiklara sorulmali.

Yok eger burasi futbol forumu ise, bu sorunun burada isi yok...

Geri
Üst Alt