Sofyan Amrabat, Fenerbahçe'de

Eğer top oynamaya niyeti varsa (ki vardır herhalde) faydalı olur.

Biz sistemimiz gereği ideali düşünüp Torreira yanında defanstan ödün vermeden ofansı buna kıyasla daha iyi, daha box to box tipi hücum tehdidi de olan ve daha tempolu bir oyuncu alabiliriz belki diye buna burun kıvırıyorduk ama onu beceremedik, şu an üzüldüm yani rakibe gitmesine...

Bence bizim sistemde Torreira yanına yine ideal olmasa da Sara'dan daha iyi partner olur. Geçen sene Torreira yanını Kaan Ayhan'la tamamladığımızdakine benzer bir şeyi üst düzey oynatırdı. Üstelik ayağı da Kaan Ayhan'dan biraz daha iyidir, temposu, çabukluğu, alan kat etmesi de... Kaan orta saha da oynasa biraz önde konumlanmış üçüncü stoperimsi oluyordu. Amrabat'ın yine orta sahacılığı biraz daha belli olur. Yani yine hayli defansiftir ama öyle tamamen defans önüne çakılıp bir yere kımıldayacak temposu olmayan, sağa sola ve gerektiğinde bir tık öne yetişemeyecek kadar ağır ve ayaksız biri de değildir. [Kaan da öyledir demedim ama Amrabat Kaan'ın da bir tık üstünde o manada bence]

McTominay'ler Höjbjerg'ler falan olmayacağını anladığımızda gideceğimiz isim bu olmalıydı ama Okan hocanın orta sahada tempo, fizik, mücadele, defansif aksiyon, geniş alan parselleme gücü vs aramaya falan niyeti olmadığı için, sadece "hat kıran pas atsın, ceza sahasına girsin, gol/asist katkısı versin" falan kafasında olduğu için gittik en son 10 numaraya daha yakın bir 8 numaramsı aldık...

[Bu arada Sara kötü oyuncu demiyorum, bizim 2 orta sahalı sistemde 8 oynamaz, 10 oynar diyorum. Üçlü orta sahada bir 6 numara önünde çift 8 numara olsaydı mesela 2 tane Sara olsa yine ideal olmasa da o iki 8'i oynayabilirdi. Zaten orta saha almazsak bizim yapmamız gereken de çoğu maçta Demirbay ile Sara'yı çift 8 oynatmak olmalı gibi. Bugün Avrupa'dan düzgün bir hoca getirsen transfer yapmadığı sürece %99 ilk hamlesi o olur zaten...]

Ya da yine yine Boey gibi en az 1 tane bek bulursak o zaman riskler artırılabilir ama o iş de yaş, hala ofansif, kanat beklere gidiyor bizimkiler. Umarım hiç değilse defansı da becerebilen, gidince 90dk dönebilen tempolu ve fizikli bir tane alırlar da belki idare eder.

Fenerbahçe için çok Defansif bir hamle.

Zaten takımı yeterince press yapabilen oyunculardan kurulu bizim gibi kaynatları bekleri yarim defans yapan bir takım değildi Fenerbahçe.

Şimdi iyice defansif bir kadro kurdular bu hamle ile.

Artısı az gol yemeleri olacaktır ama hücum aksiyonunu nasıl etkileyecek bunu göreceğiz.

Adamlar elimizde İsmail, Fred var ne gerek var demeden, hem İsmail, hem Fred’i yedekleyecek oyuncu aldılar. İsmail yerine daha iyisi bile sayılır hatta.

Biz ise sahaya 12 kişi mi çıkacağız deriz, ne gerek var deriz çünkü böyle bir mentaliteye sahip bir teknik adama sahibiz. Biliyoruz ki Amrabat bize gelseydi Sara, Amrabat ve Torrera dönüşümlü kullanılmaz, biri yedeğe hapsedilir, küstürülürdü.

En çarpıcı örnek geçen yıl Nelsson, Apo, Davinson üçlüsünde, sezon başı Nelsson küstürüldü, sezon ortası Davinson, sezon sonu Apo… Bunu başarabilen ilk ve tek teknik adama sahip olabiliriz

Dünya kupasını çok iyi oynamıştı. O dönem çok beğeniyordum. Baya sert ve iyi süpürücüydü ama son Manu macerasında tekniği çok sırıttı. Hatta o seviyenin oyuncusu olmadığını bağırıyordu çünkü pres yediğinde çok dağılıyordu. Fred'in de bazı sakarlıkları o seviyede çok sırıtıyordu ama burayya geldi iş yaptı. Süper Lig'in seviyesinde kim ne yapar tahmin etmek zor. Çok iyi de olabilir çok kötü de olabilir. Bonservisi ve maaşı çok yüksek bence. Aynı rakamlarla bize gelsin istemezdim.

Fio Zaniolo' nun peşine düştüğünde takasla iş biter diye düşünmüştüm. Biz teklif etsek olurdu herhalde ama sayın hocamız 6 numara sevmediği, 8 oynattığı Torreira' nın yanına bir 8 daha tercih ettiği için hiç ilgilenmemişizdir muhtemelen.

Çok iyi transfer malesef.

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Manu almadı tamam ama biraz ışık olsa diğer kulüpler çökerdi. Tek yönlü herif tam mourinhoya göre defansin arasina sokar bunu çakma stoper gibi oynatir.
senin nezninde -yineleyelim o zaman sevgili eray ;

oyuncu tarafi , bizim icin havalaninda kalan stoperimiz gibi manuyu son gune kadar bekledi bekledi , , , manu bugun ugarte yapti .

fio zaten, muallak da olan manu - disindaki <-> *alicilardan birine istenilen ucrete vermeye raziydi, oyuncu yanasmiyordu.ille de ten hag.

->
manu isi kendileri dolayli(ugarte geldi) taca ciktigi icin , ivedi sekilde garantili teklifler olan *atletico ve *fb den birine verilecekti son duzlukte. atletico masaya gec geldi (ispanyol atl yerel gztci kaynak) ,fb nin teklifi kabul gormus deniliyordu hafta ici italyan ve isp okudugum kaynaklar.

normalde olmasi gereken -regista olarak kullanirlar . fio da izledigim maclar ozelinde en verimli bu konum da izlemistim nacizane .
mou *farkli oynatirsa ligin kalitesiyle orantili, *orasi muamma .

neyse oyuncuya daha once bir den fazla oyununa dair nacizane dusuncemi yazmistim . ustteki mesaji da guncel tandansli degineyim istedim .

saygi ve selamlar .

senin nezninde -yineleyelim o zaman sevgili eray ;

oyuncu tarafi , bizim icin havalaninda kalan stoperimiz gibi manuyu son gune kadar bekledi bekledi , , , manu bugun ugarte yapti .

fio zaten, muallak da olan manu - disindaki <-> *alicilardan birine istenilen ucrete vermeye raziydi, oyuncu yanasmiyordu.ille de ten hag.

->
manu isi kendileri dolayli(ugarte geldi) taca ciktigi icin , ivedi sekilde garantili teklifler olan *atletico ve *fb den birine verilecekti son duzlukte. atletico masaya gec geldi (ispanyol atl yerel gztci kaynak) ,fb nin teklifi kabul gormus deniliyordu hafta ici italyan ve isp okudugum kaynaklar.

normalde olmasi gereken -regista olarak kullanirlar . fio da izledigim maclar ozelinde en verimli bu konum da izlemistim nacizane .
mou *farkli oynatirsa ligin kalitesiyle orantili, *orasi muamma .

neyse oyuncuya daha once bir den fazla oyununa dair nacizane dusuncemi yazmistim . ustteki mesaji da guncel tandansli degineyim istedim .

saygi ve selamlar .
Selamlar hocam. Regista ile amrabatin uzaktan yakından alakası yok. Regista dediğin adam pirlo,alonso ve geçmiş zamanlarda bize gelen seri örnektir. Bu adam düz mücadeleci 6. Yanlış izlemişsin veya regista eksik biliyorsun diye düşünüyorum. Ben öyle ağzımızın sularının akacagi bir adam olarak görmüyorum şahsi fikrim bu. Ugarte örneğini vermişsin adami ucuza alabilmek için kılı kirk yardı manu ama alamadi ucuza. 15m avrupada para değil. Osuruktan takimlar bile 20-25 e adam alıyorlardı.

Saygılar sevgiler

fb takımdaki faslı sayısını arttırdı hea!

Selamlar hocam. Regista ile amrabatin uzaktan yakından alakası yok. *Regista dediğin adam *pirlo,*alonso ve geçmiş zamanlarda bize gelen seri örnektir. Bu adam düz mücadeleci 6. Yanlış izlemişsin veya regista eksik biliyorsun diye düşünüyorum. Ben öyle ağzımızın sularının akacagi bir adam olarak görmüyorum şahsi fikrim bu. Ugarte örneğini vermişsin adami ucuza alabilmek için kılı kirk yardı manu ama alamadi ucuza. 15m avrupada para değil. Osuruktan takimlar bile 20-25 e adam alıyorlardı.

Saygılar sevgiler
selamlar sevgili eray ,

pirlo,alonso, keza veratti. uclemesini bu hafta ilgili basliklarda nacizane deginmistim. keza, pirlo bile sonradan bu bolgeye evrilme devsirmedir.

*fio da *izledigim donemler *bu sekilde oynatilmasi ,orj regista dir demek degil . * tum bunlar elbette *goreceli .

farkli fikirler olmasi guzel bir sey.saygi duyarim.

ugarte konusu da farkli basliklarda ,en son manu psg ozelinde sahsen degindigim bir profil . manu sahipleri nin insiyatifi dolayli ugarte secimi yapildi. daha once de farkli basliklar da nacizane deginmistim. ten hag dolayli manuyu bekledi. hocaya kalsa ilk isim kendisi idi bu transfer donemi. neyse, bu da ayri baslik konusu.avrpa fjutbolu.

italya ve ulkesi milli takimindaki oyunuyla bir transferi hak ediyordu.
manu kendisi adina ukte olarak kariyeri bitene kadar kalacaktir.zannimca.

saygilar selamlar.

Erden'in listeyi tamamladilar boylece.

Fenerbahçe için çok Defansif bir hamle.

Zaten takımı yeterince press yapabilen oyunculardan kurulu bizim gibi kaynatları bekleri yarim defans yapan bir takım değildi Fenerbahçe.

Şimdi iyice defansif bir kadro kurdular bu hamle ile.

Artısı az gol yemeleri olacaktır ama hücum aksiyonunu nasıl etkileyecek bunu göreceğiz.
mourinho zaten defans öncelikli t.d chelsea ile otobüs ceke ceke cl'i kaldirdi.

Geri
Üst Alt