sokak köpekleri

barınak hayvanlara işkence, ayrıca o maliyetlere girmekte gereksiz. daha insanlarımıza bakamıyoruz ülkede. kısırlaştırmanın zaten sonu yok ve hiçbir açıdan çözüm değil. barınakta ki şartlarda yaşayacağına hiç yaşamasın daha mantıklı. eskiden farklı düşünüyordum da fikrim epey değişti. bu canlıları çok sevsem de tek çözüm yolu canlarını almak maalesef. yoksa her sene, gittikçe daha kötüye gidecek bu mesele. hiç gerek yok.

Maalesef bu gün itlaf ve kısırlaştırma olmazsa yarın daha da sıkıntılı durumlar yaşanacak. İşin duygusal tarafını bırakmak zorundayız. Bu durumun kontrolden çıkmasının sebebi, bu güne kadar bu işe bir el atmayan ülke yönetimi ve belediyelerdir. Oy uğruna belli bir gruba hoş görünmeye çalışıldı.

Bulunduğum muhitte çok fazla başı boş köpek var. Özellikle bisiklet, motosiklet sürücüleri için çok sıkıntı yaratıyorlar. Sözde hayvan sever insanlar besliyorlar ama besledikçe ürüyor. Sadece insanlar için değil başka hayvanlar için de tehlike yaratıyor. Resmen kedi kalmadı muhitte. Çok fazla cins köpek de var. Sokağa salan insanların özellikle cezalandırılması gerekiyor. Hayvanlara yazık.

İşin bir de ucundan siyasi boyutu var. Hayvan beslemek hükümet karşıtı, aydın bir davranış olarak lanse ediliyor özellikle son 10 yıldır. Tam tersi bir durum olsa bu gün sokak hayvanlarına karşı olacak "aydın" insanlar tanıyorum.

Acı bir tablo var ortada. Umarım iyi bir yol bulunur.

baştan gerekli önlemler alınmadığı için iş şehir hayatını etkileyecek duruma geldi, illa çözülmek isteniyorsa radikal yöntemlerden başka çare yok gibi artık

Mhy mi daha it yoksa sokaktaki köpek mi

Hangisi uyutulmayı hakediyor sizlere sorarim

Belediyeler kanundaki görevini yerine getirseydi zaten köpek popülasyonu olmayacaktı. Baktılar masraf çok, trol hesap ve medya ile insanlara yapay korku aşılayarak olayı itlafa getirdiler. Osmanlı zamanından beri var olan bu köpeklerin, bir senede bu kadar gündem olmasının sebebi de budur.

Hayvan hakları zart zurt diyenler kendi ailesinden birine zarar geldiğinde tepki gösteremez. Kayseri'nin 15-20km şehir dışında kalan mahallelerinde bir sürü sokak köpeği dolaşıyor, yürüyüş yapmak mümkün değil. Saldırı gerçekleştiğinde öldürmeden hayatta kalmak çok zor.

Sokak hayvanlarına dokunmayın, bu kadar sokak hayvanının olmasının sebebi de insan, hepsini aşılayın kısırlaştırın ve azalarak bitmelerini sağlayın diyen de haklı, sokaktaki çeteleşmiş köpek sürüleri yüzünden çocuklar ölüyor, hayvan fobisi olanlar kendini yollara atıyor ezilerek ölüyor diyen de haklı.

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllardır şu soruna bir çözüm bulup, bu konunun toplumsal bir mesele haline gelmesinin önüne geçemiyor, çok yazık.

Tabi ki bulunacak çözümün bir maliyeti olacak. Ha pardon bütçenin tamamı doymak bilmez maymunları daha fazla besleyebilmek ve doyurabilmek için var, ben onu unuttum.

Belediyeler veya hükümet artık hangisi olursa, Hayvanları koruma vergisi alamaz mı ağabey, ya da var mı böyle bir şey bilmiyorum.

100 kalem gereksiz saçma vergi alınıyor ztn, Belediyeler su faturalarına hane başı 1 Tl Hayvanları koruma vergisi ekleyemez mi mesela.

Buradan gelen parayla da sokaktaki bütün hayvanları halkın vergisiyle yapılan barınaklara koyup orada yaşamaları sağlanabilir.

Belediyeler veya hükümet artık hangisi olursa, Hayvanları koruma vergisi alamaz mı ağabey, ya da var mı böyle bir şey bilmiyorum.

100 kalem gereksiz saçma vergi alınıyor ztn, Belediyeler su faturalarına hane başı 1 Tl Hayvanları koruma vergisi ekleyemez mi mesela.

Buradan gelen parayla da sokaktaki bütün hayvanları halkın vergisiyle yapılan barınaklara koyup orada yaşamaları sağlanabilir.

O vergiler yine gerektiği yere harcanmaz ve yandaşlara lüks mal, mülk ve silah olarak gider. Tıpkı 20 küsür yıldır toplanan deprem vergileri gibi.

bizim bahçeye bir köpek dadandı hayvan hastalıklı ağzından salyalar akıyordu kovdum taş attım ne yaptımsa nafile. belediye de abi kanun var dokunamıyoruz öldüremeyiz sonra soruşturma yeriz medyaya düşersek falan. dişi olduğu için erkek köpekler de peşinden gelmeye başladı baktım hiçbir çözüm yok tüm riskleri alıp aldım tüfeği elime doldurdum kurşunu iki tane sıktım öldürdüm zerre pişman da değilim. yine gelseler yine vururum.

5 yaşında oğlum var parçalamalarına göz yumamazdım zira eninde sonunda o köpek çetesi bulaşacak. anaokuluna gidiyor sabahleyin. işe giderken aklım evde bahçede kalmamalı. hatta bununla da yetinmedim etrafını çevirdim . dünya para gitti o çevirme işlemine. ben kendimce bu yola gittim ya sabah erkenden işe gitmek zorunda kalan insanlar ???
sabahın erken saatlerinde bazı sokaklar resmen köpek çetelerine teslim olmuş durumda.
sayıları artınca direk saldırganlaşıyorlar.

bununla beraber muhtaç olan hayvana kendim ekmek yemeyip verdiğim de olmuştur ama o iş başka bu sorun başka.

Yaylalarda köylerde yabani saldırısından bir sürü insan ölüyor, bütün ayılar kurtlar öldürülmeli , tarla ekin yapıyoruz bir yıllık emeği domuzlar bir gecede hiç ediyor bütün domuzlar öldürülmeli başı boş kediler durmadan yavruluyor kontrolsüzce bahçeler leş gibi kokuyor kedilerde toplatılıtıp uyutulmali , kuşlarıda unutmadık balkonlar camlar kuş bokundan geçilmiyor, sıra kuşlarada gelecek,
100 yıla gitmez bu konuların hepsi gündeme gelecektir
Tek çözüm toptan temizlik 🤓

Yaylalarda köylerde yabani saldırısından bir sürü insan ölüyor, bütün ayılar kurtlar öldürülmeli , tarla ekin yapıyoruz bir yıllık emeği domuzlar bir gecede hiç ediyor bütün domuzlar öldürülmeli başı boş kediler durmadan yavruluyor kontrolsüzce bahçeler leş gibi kokuyor kedilerde toplatılıtıp uyutulmali , kuşlarıda unutmadık balkonlar camlar kuş bokundan geçilmiyor, sıra kuşlarada gelecek,
100 yıla gitmez bu konuların hepsi gündeme gelecektir
Tek çözüm toptan temizlik 🤓
ayı kurt şehre inip metroda parkta sokakta seni çocugunu parçalamıyor . onların yaşam alanı bizimle iç içe değil.

Geri
Üst Alt