sokak köpekleri

Sokak hayvanlarına dokunmayın, bu kadar sokak hayvanının olmasının sebebi de insan, hepsini aşılayın kısırlaştırın ve azalarak bitmelerini sağlayın diyen de haklı, sokaktaki çeteleşmiş köpek sürüleri yüzünden çocuklar ölüyor, hayvan fobisi olanlar kendini yollara atıyor ezilerek ölüyor diyen de haklı.

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllardır şu soruna bir çözüm bulup, bu konunun toplumsal bir mesele haline gelmesinin önüne geçemiyor, çok yazık.

Tabi ki bulunacak çözümün bir maliyeti olacak. Ha pardon bütçenin tamamı doymak bilmez maymunları daha fazla besleyebilmek ve doyurabilmek için var, ben onu unuttum.

Kendi adıma baya rahatsızım, isabetli bir hamle olur.

Ya abi gözünü sevdiğim, bu hayvanlar tabii ki toplanmalı, tabii ki sokaklarda gezmemeliler. Ama öldürmek nedir ulan! Daha beterini söyleyeyim bu abla dün güzel güzel anlattı, istatistik verdi ama sonra şu cümleyi kurdu ve tv başında ben sinirlendim kafayı yiyecektim.

"Kimisi hayvanlar toplanmalı der, kimisi uyutulmalı der, kimisi Çin'e satalım der..."

Ulan bu kimin aklına geldiyse onun ecdadını s.kerim ben. Bunu söylemende nasıl bir maksat olabilir? Sen böyle bir şey düşünmüyorsan ne diye böyle saçma salak bir fikri ortaya atıyorsun? Çin'e satmak nedir e be .......ğum? Hem bir durum tespiti yapıp hem de bu kadar psikopatça bir şey söylenir mi? O söylediklerinin sonra bir anlamı kalır mı?

!!

images

F4d7CeiWoAEJYD5

Efektif bir çözüm yolu sunulamıyor kaç yıldır bu konuda. Dolayısı ile uyutma seçeneği tek çözüm olarak görülüyor. Köpek carnivore bir canlı türüdür her ne kadar evcilleşmiş sayılsada bu tetiklenebilir. Bu sebeple sokakta köpek olamaz olmamalı. Agresif bir malinois veya dogo ile karşılaşmamış bir insanın insani yaklaşmasını anlarım ama beldeki silah kadar tehlikeli olabilirler.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

avrupa kanunları gelecek, sokakta köpek kalmayacak. ite kendini yalattırmak isteyen petshoptan alır artık.
Gurbetçiler yaşadıkları ülkenin kanunlarını beğenmiyorsa Türkiye'ye gelip son bir kez köpekleri sevebilirler.

Avrupa kanunları gelecek ve itperestler içinde bir çözüm arayışına girmeli devlet sonrasında.

Çok eskiden bu kadar büyük problem değildi ama bu işin altında çok net mama firmaları olduğunu belli inanılmaz paralar dönüyordur o yüzden çözüm yollarına sürekli taş koyma ihtimalleri yüksek gözüküyor.

En mantıklı çözüm kısırlaştırıp ekstra barınak yapmaktan geçiyor zamanla sayıları azılacaktır hatta bitecektir.

Ayrıca hayvan sahibi olmak isteyenlerede çok ağır koşullar getirilmeli düzenli olarak hayvanla beraber kontroller yapılmalı.

empati yapalım bu çocuk sizin çocugunuz kardeşiniz olabilirdi . illa bunu mu yaşayacaksınız durumu anlamanız için ? evladınız göz bebeğinizdir birilerinin de göz bebeğidir.

bu teyze sizin anneniz nineniz akrabanız da olabilirdi. ittaparlar yüzünden köpekler tarafından vahşice parçalanıp öldürüldü.

kısırlaştırma diyen olmuş yahu biraz araştırın bir köpeğin kısırlaştırma işlemi yaklaşık 2 saatlik ameliyatla mümkün. buna zaman nasıl ayrılacak ya maliyet ? milyon köpek var nasıl olacak ?doktorlar insanlara bakmaktan aciz nüfus çokluğundan . barınak yapılsın diyenler de bu işin yer ve maliyetinden haberdar mı ?
millet ekmek alamıyor vergiler köpeklere mi gidecek ?terk edelim şehirleri dağlara çıkalım .

medeniyet denilen avrupa'yı örnek alıyorsunuz ya orda hayvanlar toplatılır 1 hafta süre verilir sahiplenen tüm sorumluluğu alır gerisi direk itlaf. bir batında dört beş yavru doğuyor bununla başa mı çıkılır ?

bu duyarlı (!) insanlara tek lafım siz de inşallah yaşamazsınız sevdikleriniz yaşamaz bu durumları .
o zaman bakalım bu canavarlara nasıl bakıyorsunuz ? ne derdiniz ?

Son düzenleme:
Kısırlaştırma ve barınak ile çözüm bulamazsınız arkadaşlar. Basit geliyor ama bunun için bir kaynak yok.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Allah insana düşünme yetisi vermiş yani hayvandan üstün kılmış ki koruyup, çözümler bulun diye. Peki insanoğlu ne yapmış? Yine öldürmeyi tercih etmiş.. Kısırlaştırma seferberliği başlatılıp, saldırgan özellikleri gösteren köpeklerde barınaklara alınmalıydı. Gerçi Türkiye'nin çoğu belediyesinden barınakta yok, yani altyapisal olarak üstüne düşüne yapamayanlardan mantıklı ve akılcı çözüm beklemekte saflıktı. Hayvanlar maalesef genelleyici ve görevini yapamayanlar yüzünden ölüme götürülecek.

Geri
Üst Alt