GSCimbom

GSC Anket Sol Stoper İlla Sol Ayaklı mı Olmalı?

Batıkan Kanarya

GSC AnketSol Stoper İlla Sol Ayaklı mı Olmalı?

Batıkan Kanarya ·

Cevap
32
Okunma
1,5K
Sayfa
1/2

Sol Stoper İçin Sol Ayaklı Olmak Şart mıdır?

• Kullanılan toplam oy
    44
  • Anket kapatılmış .

Batıkan Kanarya

P. Griffin
Yönetici
Moderatör
Son zamanlarda böyle bir takıntı dikkatimi çekiyor. Eskiden böyle konuşulduğunu hatırlamıyorum ki sol ayak zaten görece çok zor bulunan bir ayak. Hele bir de bunun stoper olmuşunu bulmak daha da bir zor.

Görüşünüz nedir?

Sağ ayağı standart bir stoperin üzerindeyse olabilir.
Ama sağ ayaklı stoperin sağa açılarak hücuma çıkması, sol ayaklının sola açılarak hücuma çıkması veya sağ ayaklının bekine ve kanat adamına sağ ayağıyla dıştan kavis ile pas atması, sol stoperin sol ayağıyla sol beke dıştan kavis ile pas atması her daim avantajdır. Yani Sanchez sol stoperde sağ ayağıyla top sürerken zorlanır mesela, gidemez. Ama Abdul gider vs vs.

Illa dogustan solak olmasina gerek yok ama sol ayagini az cok kullanabilmeli, sol ayagini sadece yurumek ve kosmak icin kullaniyorsa sol stoper olamaz.
[genel anlamda buyuk takimlar icin konusuyorum]

Her stoper her ayagini ayni orantida iyi kullanacak diye bir kural yok mesela olaya böyle yaklasmak lazim. An itibariyle avrupanin en formda takimlarina bakalim. Sampiyonlar Liginin ve Bundesliganin tartismasiz lideri Bayern de sol ayakli stoper yok mesela. Ha Pocikerimi Bayern defansina koy yine hic bir anlam ifade etmez dediklerim bana neden sordun onu da bilmiyorum gtümden uyduruyorum iste bir seyler

Sol ayağını sadece yürümek için kullanmıyorsa sol ayaklı olmak zorunda değil. Oyuncunun zayıf ayağını asgari düzeyde kullanabiliyor olması lazım. Aksi takdirde savunması, baskı yapıp kilitlemesi kolay hale gelir. Teknik yeterliliği olup Davinson gibi sola geçince afallayanlar da var. Tek bir doğrusu yok bu işin.

Geri