Soma'da Maden Faciası!

Yemiş cezayı umarım süresizdir.

Tekrar tekrar alıntılamayın da görmeyim yazdıklarını. Yoksa ben de ceza alacağım.

kendimi o saatte orada olmayan ama o madende çalışan insanların yerine koyuyorum da, arkadaşlarına mı üzülsün yoksa ekmeğini kazandığı yerin bu duruma düşmesine mi? bize kolay geliyor kapatsınlar demek de o garibanların durumuna da acıyor insan.

Hayat hiç adil değil. Evlerine bir lokma ekmek götürebilmek için canı pahasına çalışıp kayıp giden yaşamlar var. Bunun yanında tek derdi kazandıkları parayla daha iyi bir araba, daha şık kıyafetler, son teknoloji ürünler satın almak, daha kaliteli restoranlarda yemek yemek olan insanlar da var. Kimi zaman belki ben de dahilim bu ikinci gruba. Çok acı.

Tüm bunlarla beraber. İşçi bayramının üzerinden daha ne kadar geçti. 1 Mayıs' ta işçilerin çalışma koşulları, özlük hakları konuşulup, tartışılacağına başımızdakilerin tek derdi işçileri Taksim Meydanı' na sokmamak, sendikaların derdi de o meydana girmekti. Yazık!

kafayı yedirdi lan bana gelmiş show diyor birde o adam yerin altından çıkmış arkadaşlarını kardeşlerini kaybetmiş dediği lafa ba yeminle yanımda olsa elimden kimse alamazdı bu mahluku

kafayı yedirdi lan bana gelmiş show diyor birde o adam yerin altından çıkmış arkadaşlarını kardeşlerini kaybetmiş dediği lafa ba yeminle yanımda olsa elimden kimse alamazdı bu mahluku

boşver yahu veledin teki.akılsız herif kendisi gibi zannediyor herkesi.

f02ht35.jpg

Madenin bir şemasını çıkarmış cnntürk.

madenin yatay derinliği 1,5km iken dikey olarak 100-150m.

Keşke bu panolara güvenlik açısından kaçış ve hava desteği için dikey hava tünelleri açılsaymış. (maden proje tasarımındayken)

insanlar kendilerini ne kadar değersiz ve önemsiz hissediyorlar demekki.

demekki canlarının hiçbir değerinin olmadığı onlara her an hissetiriliyor, bunu iyice benimsemişler.

adam ölümden kılpayı kurtulmuş ama sedye kirlenirse diye endişeleniyor.

Allah ölenlerin hepsine rahmet eylesin,

ihmali olanların da cezasını versin.

maden işçisi kazalarından çin'in bile 8 kat gerisindeyiz.çinde çıkarılan kömür ton miktarına göre kaza oranı %1 ken biz de %8-10 arası.

Amerikada %0.1 civarı

rakamları radyodan dinledim emin değilim onu belirteyim.

maden işçisi kazalarından çin'in bile 8 kat gerisindeyiz.çinde çıkarılan kömür ton miktarına göre kaza oranı %1 ken biz de %8-10 arası.

Amerikada %0.1 civarı

rakamları radyodan dinledim emin değilim onu belirteyim.

Çin'de 4-4,5 bizde 8 diye biliyorum ben de. Aşırı fazla cidden. :(

232 kişi ölmüş herifler başbakanın peşinden koşuyorlar gelde küfretme...

İnsan hayatı bu kadar degersiz iste,sobalı evlerde büyüdük biz,canım acıyor.

soma demişken,ruhları şad olsun

[media]https://www.youtube.com/watch?v=6AAbTTUGGfs[/media]

çok ama çok acı bi tablo özellikle Almanya ve Amerika'da ki güvenlik önlemlerine bakınca.Yazıklar olsun o mecliste,tasarıyı reddeden rantçı milletvekillerine.Halkı temsil edip sorunlara kafa yorucaklarına.Saati en pahalısından nerde bulurum peşindeler.Ne için seçildiniz desek halkı temsil etmek için derler birde iblisler.

Söylenecek fazla bir şey yok malesef olan oldu.İnanmıyorum fakat ümit ediyorum bu facianın sorumluları en ağır cezayı almalıdır.

Bu yaşananlardan sonra umarım ciddi tedbirler alınır ve milletimiz böyle bir acıyı tekrardan yaşamak zorunda kalmaz.

Geri
Üst Alt