Soma'da Maden Faciası!

Insan ne diyecegini bilmiyor. Yalak TV kanallari 1910-20´lerde yasanan benzer facialardan bahsediyor.

Üstünden 100 yil gecmis facialarla Soma´yi karsilastirabiliyorlar. Yil olmus 2014, böyle bir olayin yasanmasi devlet skandalidir.

3 kurus daha fazla kazanacagim diye güvenlik önlemlerini boslayan herkesin Allah bin bir türlü cezasini versin.

Almanya'da son 11 yılda 1 kişi bile ölmemiş bizde her sene en az 65-70 kişi sırf bu meslek yüzünden hayatını kaybediyor.

55-60 yaşına geldiğinde ciğerleri, vucudu iflas ettiren bir meslek için 1500 TL tavan ücreti ile insan çalıştırılıyor bu ülke de.

Geçen sene ki Gezi Parkı direnişinden 10 kat daha vahim durumlar bunlar.

Halkımız maalesef bencil. Oraya gidip piston aşağı indi diye yanmış otobüste fotograf çektiren bir sürü insan vardı.

Devrimcilik oynamak, ego tatmin etmek, adrenalin için protesto yapılmaz.

Protesto bir hak elde etmek için, yanlış bir kararı durdurmak için yapılır.

Ama bizim gibi az gelişmiş zihinlere sahip ülkeye gel de anlat bunu.

Birbirimize laf sokmayı şekilciliği, yardakçlığı , fanatikliği bırakıp artık cevabı vermek lazım bu kapitalizmin 3. dünya standartlarında uygulandığı anlayışa.

Kapitalist olacaksan İngiltere, Almanya gibi olacaksın veya İsviçre, Belçika, İsveç gibi kendi halkına refah sunacak şekilde bir sosyal devlet olacaksın.

Ekonomi kendi halkının sırtına binerek , kapitalizmi onlara yaşatarak büyütülmemeli.

Allah'ım ne olur şu vefat sayısı artmasın daha fazla. Vefat eden emekçilerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar dilerim. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Ya Rabbim sen dualarımızı kabul et. Mahzur kalan kardeşlerimizi, ağabeylerimizi ailelerine bağışla Allah'ım. :'(

Avrupada madenciler cok para aliyor..tr cok düsük mis...

* LG G2 Tapatalk *

her şey düşük burda emekçiysen ancak ekstralarla ayakta durabilirsin.

Yeni mesleğ başlayan bir doktorun maaşı sanırım 1800 civarı , döner falan çok değişiyor bazı üniversite hastaneleri var mesela derece yapıp gitmesine rağmen genç hekimler aylarca döner almıyorlar.Zaten döner performans sisteminin çok küçük bir kısmı emeklilğe yansıyor.

Öğretmenler için de benzer bir durum söz konusu.

bu ülkede inşaat , ticaret , eğlence sektöründe çalışacaksın ve vicdansız olacaksın.

Canlı yayında Kılıçdaroğlu ve Bakan Yıldız konuyu konuşuyorlar.

Bu arada bir tablo gösterdiler o kurtarma binasında bilgisayardan yansıtılmış. 363 kişi sağ olarak kurtulmuş. 232 vefat eden kardeşlerimiz var.

Maden iş sendikasıbaşkanına göre de içerde 150 civarı işçi kalmış.

umarım bu rakamlar doğrudur , zira gündüz söylenen rakamlar çok daha fazlaydı.

Allah'ım ne olur şu vefat sayısı artmasın daha fazla. Vefat eden emekçilerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar dilerim. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Ya Rabbim sen dualarımızı kabul et. Mahzur kalan kardeşlerimizi, ağabeylerimizi ailelerine bağışla Allah'ım. :'(

Amin

●○●

Bir süre sonra, madenden bir şefin, mühendisin hatta işçinin üstüne tüm suç yüklenir.

Sonra birileri çıkar; "Aha bak. Gördünüz mü. Suçluları cezalandırdık." edebiyatı yapar.

Sonra yine birileri çıkar ;" Helal olsun be adamlara." der.

Ama asıl sorumlular " Nerde kalmıştık.Hadi devam" der.

Ama bu felaketten dolayı ne bir gn.md. ne üst düzey bürokrat ne de siyasetçi zarar görür veya üstüne alır, alınır.

Çünki bu yaşıma kadar bu ülkede böyle oldu.

GT-S5301 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kaderleryidi belki o kara toprak,

Kara yüzleriyle kömür karası hayat.

Onların alınlarında beyaz kalemle "Emek" yazar,

Bazen maden bile kara kara onlara bakar.

-Ölen madencilerimizin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum..

Ölen insanların sayısının artması tabi ki çok üzücü. Ama bu gün üzülüp TV'de gelin-kaynana, moda programlarını iptal edip, orada burada yalandan profil karartıp 2 gün sonra yine yediği yemeği ne de güzel yedim, yuttum hepsini dudak büzerek, selfie çekerek kutlayacaklar var. TV'ler de yine Survivor'lar, dramatize edilerek dayatılan dekorasyon programları, kayıkçı kavgası standartlı yemek programları, 3 saatlik diziler olacak.

6 ay sonra da Soma değil Zonguldak, Hakkari'den, Artvin'den şehit, pisi pisine kaybedilenlerin haberleri gelecek 2 yürüyüş, 1-2 duvara yazı, face de siyah kurdele sonra yine bize kokuşmuş zihniyetin tecellisi yönetimler kayıkçı kavgacısı siyasetçiler, ego tatmin eden Federasyon başkanları, şirketlerde vasıfsız ceo'lar, kokuşmuş magazin medyasının dayattıkları kalacak.

Yazık.

Bnl4KOBIUAAGlLs.jpg

Allah yardımcıları olsun. Yakınlarına sabır versin. Hiç bu kadar derinden üzüntü duymamıştım.

"Çizmelerimi çıkarayım mı ? Sedye kirlenmesin." diyen işçi'nin sözleri beni bitirdi.

Ölen insanların sayısının artması tabi ki çok üzücü. Ama bu gün üzülüp TV'de gelin-kaynana, moda programlarını iptal edip, orada burada yalandan profil karartıp 2 gün sonra yine yediği yemeği ne de güzel yedim, yuttum hepsini dudak büzerek, selfie çekerek kutlayacaklar var. TV'ler de yine Survivor'lar, dramatize edilerek dayatılan dekorasyon programları, kayıkçı kavgası standartlı yemek programları, 3 saatlik diziler olacak.

6 ay sonra da Soma değil Zonguldak, Hakkari'den, Artvin'den şehit, pisi pisine kaybedilenlerin haberleri gelecek 2 yürüyüş, 1-2 duvara yazı, face de siyah kurdele sonra yine bize kokuşmuş zihniyetin tecellisi yönetimler kayıkçı kavgacısı siyasetçiler, ego tatmin eden Federasyon başkanları, şirketlerde vasıfsız ceo'lar, kokuşmuş magazin medyasının dayattıkları kalacak.

Yazık.

İşte buna Alev Alatlı 'paçozlaşma' diyor.

Tam anlamıyla paçozlaşmış, ahlaklı görünen ahlaksız toplumuz. Bir kişiyi bile ayırt etmeden söylüyorum.

Avrupada madenciler cok para aliyor..tr cok düsük mis...

* LG G2 Tapatalk *

İsterse 10000 tl maaş versinler sen önlem almazsan hiç birşeyin önemi yok bunu kaza olarak görmekte saçmalık amerikada bu oran 0.002 begenmedigimiz çakma dediğimiz Çinde bile 1 oranında bizde 7 ne kadar bahtsiz bir ulkeyiz değilmi.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1750400 TL , bu rakam 2003'ten beri mevcut iktidar döneminde kaybettiğimiz ortalama 1600tl maaş alan maden işçilerimizin aylık kazancı.Sayın Bakan'ın saati , diğer bakanlara giden ayakkabı kutularındaki dolarlara bile yetmiyor malesef.

10322432_10152114496317532_4576337820568330424_n.jpg

Adamlar 600 tl maaşla geçiniyorlar birde şu sorumsuzluğa bak yazıklar olsun.

100 yaralı var 232 kişi ölü 150 kişi içeride... 350 kişi çıkmış diyorlar bunların içinde ölülerde dahil mi? Dahilse içerde daha fazla insan vardır.. Umarım ölüleri de çıkardıklarına saymıyorlardır yoksa yaklaşık 400 kişi içeride demektir..

100 yaralı var 232 kişi ölü 150 kişi içeride... 350 kişi çıkmış diyorlar bunların içinde ölülerde dahil mi? Dahilse içerde daha fazla insan vardır.. Umarım ölüleri de çıkardıklarına saymıyorlardır yoksa yaklaşık 400 kişi içeride demektir..

benim bildiğim 350 hata 363 kişiyeölüler de dahil.umarım değildir ama sanmıyorum

Türk oldugum için övünsemde bazı kötü huylarımızda var bunlardan biriside birşey olmaz milletimizin çoğu ufak detayları çok dikkate almaz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt