Soma'da Maden Faciası!

Fox TV ve Esra Erol'u can-ı gönülden tebrik ederim bu yayından dolayı. Samimi veya değil, insanlar masal dinlemek istemiyor artık. Oradaki insanların acılarını paylaştıkları için oradan bir görüntü istiyorlar.

Güney Kore'de geçtiğimiz günlerde feribot faciasında 188 kişi hayatını kaybetmişti.Kazanın suçlusu feribotun kaptanı ve ekibiydi.Fakat Güney Kore başbakanı kaybolan insanların ailerinin çığlıklarından dolayı vicdanının rahat olmadığını söyledi ve istifa etti.

Orası güney kore Türkiye burası malesef.

Burda bırakın istifayı bu işçilerin canının paradan daha değerli olduğunu artık bugünden sonra idrak edip gerekli bütün önlemler alınsa bari.

Buna bile razıyım istifayı geçtim. Zaten istifa falan olmayacağını hepimiz biliyoruz bari önlemler alınsın ha eğer bu işi masraftan kısıp daha fazla kar amacı güderek adam gibi yapmayacaklarsa kapatılsın bu madenler başka canlara kıyılmasın.

38pQv5.jpg

Fox TV ve Esra Erol'u can-ı gönülden tebrik ederim bu yayından dolayı. Samimi veya değil, insanlar masal dinlemek istemiyor artık. Oradaki insanların acılarını paylaştıkları için oradan bir görüntü istiyorlar.

Aynen bende takdir ettim. En çok bu insanların konuşması lazım

Bir maden kazasında 240 insanın canını yitirdiği bir Türkiye.

Bakalım daha ne kadar küçüleceğiz. Bakalım daha ne kadar saçmalayacak insanlar ne işi var madende diye. Bu ülkeyi bu hale getirenler filan demek istemiyorum artık.Bıktık çünkü.

Ne kadar acımızı hafifletir, hafifletmez ama İşveren ve Çalışma Bakanı 18 yaşından küçük kimse yok dedi. İnşallah doğrudur.

Maden Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyesini dinledim gündüz.Senelerdir bu işi devletin yapması gerekiyor diye bas bas bağırıyoruz dedi adam.Bizse tam gaz özelleştirmeye koşuyoruz.

Aklımız var, mantığımız var, işi bilenler bunu diyorsa onların dediğini yapacaksın kardeşim.Lanet olsun.Boşu boşuna gitti o kadar can.

İçerideki 120 kişiden de umut yok gibi. :(

Sınav var yarın, oturup çalışamıyorum, aklımdan hiç çıkmıyor o madenci fotoğrafları, yakınlarının halleri.

Başımız sağolsun.

Allahım lütfen bi mucize olsun :( Siyaset konusuna girmeyecem gerekte yok suçlular elbet varda şuan tek derdimiz tek duamız içerde kalanların kurtulması için olmalı.. Lütfen allahım lütfen yarabbim o canları çocuklarına,eşlerine bağışla :(

Hükümet demek ülkenin en baş yöneticisi demektir. Bir anlamda müdürüdür. Yöneticisidir.Ama oy veren vermeyen; Herkesin.

Seçildiğinde "x partinin başbakanı" diye anılmaz... T.C. Başbakanı diye anılır, bahsedilir,,hitap edilir.

Bu ülkede mutsuz insan varsa ister senin düşüncende olsun ister olmasın hitap etmeyi, onu mutlu etmeyi başaracaksın.Bu hükümetin görevidir.

Hükümet demek ; Sorunlar karşısında engelleri veya bahaneleri saymak değildir.

Hükümet demek ; Çözümleri daha sorunlar baş göstermeden çözmek ve sorunların yaşanmasını engellemektir.

Bir ülkede tek bir vatandaş dahi açım diyorsa sorumlusu hükümettir.

Bir ülkede tek bir vatandaş dahi ihmalden ölüyorsa sorumlusu hükümettir.

Bir ülkede tek bir vatandaş dahi sağlıksız yaşıyorsa sorumlusu hükümettir.

Bir ülkede tek bir vatandaş dahi eğitimsiz kalmışsa sorumlusu hükümettir.

Bir ülkede tek bir vatandaş dahi haksızlığa maruz kalıyorsa sorumlusu hükümettir.

Çünki hükümetin görevi;

Tek bir vatandaşa bile haksızlık, sağlıksızlık, ihmal mağduru, açlık gibi kavramları yaşatmamaktır.Bu hükümetin varlık sebebidir.

Bunları yapamayan bir hükümetin ise geriye kalan tek bir görevi vardır;

Onu yapabilecek başka hükümetlere yol açmaktır. Önünü açmaktır.

Belki yine aynı parti gelir. Belki başkası.

Çok sevdiğim bir söz vardır:

" Başarılı insan çözüm üretir, Ürettiği çözümlerle sorunlarını çözer..."

" Başarısız insan ise karşılaştığı sorunlar karşısında bahaneler üretir. sorunları çözmek yerine neden çözemediğini anlatmaya çalışır"

Amacım herhangi birine veya bir gruba laf söylemek değildir.

44 senedir bu ülkede yaşayan biri olarak;

"Artık düzelsin bu ülke. Yeter artık. Hangi parti, hangi zat ,hangi siyasi düşünce olursa olsun her vatandaşın insanca yaşamaya hakkı var" demek içindir.

Saygılar...

şu zamana kadar siyasi konuşanlara tepki gösterdim hükümeti sevmeyen biri olarak ama başbakanın son açıklamaları nedir arkadaş ? bu nasıl bir rezalettir cahil bir insanı başbakan yap o bile konuşmaz böyle çokmu zor rahmet eylemek sorumluların araştırılıp gerekenin yapılacağı gibi basit bir açıklama yapmak ? istifa felan beklemiyoruz zaten onu geçtik o kadar onurlu değilsinizde basit bir açıklama yerine neden skandal açıklama yaparsınız anlamıyorum

Bildiğim kadarı ile henüz ulaşılamayan insanlar hayatını kaybedenlerin sayısına eklenmiyor. Ancak bu saattten sonra kimsenin kurtulma şansı olmadığı söyleniyor. Onlar da eklenince korkunç bir sayı çıktığı için yavaş yavaş, bedenlere ulaşıldıkça ekleyeceklerdir.

Bu iş "Allah rahmet eylesin" diyip kapatılacak kadar basit değil. Mutlaka bi sorumlusu olmalı. Allah'tan dileğim içerde oldugu belirtilen 120 kişinin kurtarılması.

Geri
Üst Alt