Son Darbe

Chelseaye elenirsek ondan sonra Fenere de cok pis cakarsak ümidim baya artar.

Ama oyuncularin, özellikle yabancilarin, kafalari SLde. Ne liglerde oynamislar bizim ligi mi ciddiye alacaklar? Bende sampiyon olacagimizi düsünmüyorum bu sene ama inanin bu takim her seyini verirse, full konsentrasyon ve ciddiyetle oynarsa ligin acik ara en iyi takimidir. 10-15 puan farkla sampiyon olurdu.

Bence Chelseayi eleme ihtimalimiz sampiyon olma ihtimalizden cok daha fazla. Chelseayi elersek de acayip bir fikstür bekliyor bizi. Tam 7-8 günde önce SL ceyrek final ilk mac, hafta sonu FB, 3 gün sonra da rövans.

Bu arada BJK sadece iki puan gerimizde. Yani gercekten dikkat etmemiz lazim ücüncü olmak facia olur. SL ye direk gitmek sampiyonluktan cok daha degerli. Sampiyonlugun asil amaci da bu.

2008 şampiyonluğu da en az 2006 kadar değerlidir. Son 6 hafta kala Feldkamp istifa etmişti ve ertesi gün Gençlerbirliği deplasmanı vardı. O günü dün gibi hatırlıyorum, bende o maçtaydım.

Gökyüzü yarılmış gibi 90 dakika boyunca dinmeyen şiddetli yağmur, tarla gibi saha, hocasız bir takım. Baştan aşağı çamura batmış oyuncular vs.. Ve yanılmıyorsam Lincoln haricinde tüm yabancılardan yoksunduk o gün. Gerçi o sezon çoğu maça 11 yerli ile çıkıyorduk, Nonda dışında istikrarlı bir yabancımız da yoktu.

Başkan değişmişti, Adnan Polat gelmişti. Bir yığın zorluk, yokluk, imkansızlıklar... O maçı kaybetsek 5, berabere kalsak 4 puan geride kalacaktık. 88. dakikaydı umutların tükendiği anda ceza sahasına doldurulan bir top, Ümit Karan'ın indirişi ve Lincoln'ün vuruşu... O an sevinçten sağında solunda tanımadığın kişilere sarılıp çılgınca sevinmek... O anı yaşamak cidden paha biçilemezdi.

Bize şampiyonluğu getiren maç o maçtır. Ki zaten Haldun Üstünel de o dönem Gençlerbirliği maçında baştan aşağı çamura batan formaları yıkamayıp sakladığımızı söylemişti. Sonrası malum; "Çıldırın, çıldırın Cimbom için çıldırın" nidalarıyla kalan 5 maçın kazanılması ile gelen şampiyonluk. 2006 şampiyonluğu inanılmazdı ama bu şampiyonluk olabilecek en zoruydu o kesin. En basitinden son 6 hafta hocası olmadan şampiyon olan bir başka takım daha var mıdır tarihte bilmiyorum.

Her neyse, bunu yazmamın sebebi, senin de yazdıklarını görünce bir an o günlere döndüm, hani resmen tekrar yaşadım diyebilirim. Bir de tabi sen 2008 şampiyonluğundan bahsetmemişsin, onu da tamamlayayım istedim.

Eğer bugüne dönersek, bütün bu duygusallık vs. bir yana, takımda teknik bazda bir yığın eksik var. Hiç o ruh, hırs, konsantrasyon olaylarına girmiyorum, çünkü bu takımın yapısında o yok. Bu takım sahada mücadelesiyle değil oynadığı futbol ile rakiplerini döve döve yenmesi gereken bir takım olmalıydı ama gel gelelim, doymuşluk ve yetersizlik bizi baltalayıp duruyor. E bunun yanında Mancini'nin son maçta ki akıl almaz işleri şahsen benim ve bir çok kişinin de güven duygusunu sarstı, o kesin.

Sırf yazdığın sebeplerden dolayı; -ki bende aynı senin gibi düşünüyorum- bu sezon şampiyon olmamız gerekiyor. Ama oyuncular ve teknik heyet, bunu taraftar kadar istiyor mu, veya bu şampiyonluğun öneminin farkında mı tartışılır.

Nonda'nın Fener'e attığı gol,en iyi savunma yaptığımız maçtı bence Uefa finali ile birlikte.Gerçekten çok istiyorduk o sezon şampiyonluğu.Bu sene yok böyle bir şey.

Takimda o inanc ve his yok. Dogal olarak taraftarda da yok..

Chelseaye elenirsek ondan sonra Fenere de cok pis cakarsak ümidim baya artar.

Ama oyuncularin, özellikle yabancilarin, kafalari SLde. Ne liglerde oynamislar bizim ligi mi ciddiye alacaklar? Bende sampiyon olacagimizi düsünmüyorum bu sene ama inanin bu takim her seyini verirse, full konsentrasyon ve ciddiyetle oynarsa ligin acik ara en iyi takimidir. 10-15 puan farkla sampiyon olurdu.

Bence Chelseayi eleme ihtimalimiz sampiyon olma ihtimalizden cok daha fazla. Chelseayi elersek de acayip bir fikstür bekliyor bizi. Tam 7-8 günde önce SL ceyrek final ilk mac, hafta sonu FB, 3 gün sonra da rövans.

Bu arada BJK sadece iki puan gerimizde. Yani gercekten dikkat etmemiz lazim ücüncü olmak facia olur. SL ye direk gitmek sampiyonluktan cok daha degerli. Sampiyonlugun asil amaci da bu.

Bir zahmet alsinlar kardes ve biraz kiclarini yirtsinlar da dogru dürüst top oynasinlar. Adamlara burada tonlarca para veriyoruz, bir tek Sampiyonlar Liginde iyi oynasinlar diye mi veriyoruz? Bizdeki aldiklari paralari baska hic bir yerde alamazlar, bu net.

Vallah canini disine takip sahada savasan maksimum 4 oyuncu oluyor her deplasmanda. 4 tane savasan didinen oyuncu ve 7 tane yatan ile hic birsey yapamazsin. Terimi elestiriyorduk dogrudur ve hakliyiz ama bu dönemde onun gazi gerek bu takima ne yazik ki. Cok mac var devre arasindan sonra takimin kendine geldigi mesela. Oyuncular doymus, vurdumduymaz, ve en önemlisi cok RAHAT takiliyorlar. Bunun icin cok yakin bir zamanda bir degisiklik olmaz ise sampiyonluk hikaye olur.

kendinize yazık edersiniz inanıp...biraz kendilerini deplasmana verseler liderdik şimdi..bu takım bu sene bişey haketmiyo.selçuk ve burak yüzünden şampiyonluk gidiyo.üstüne mancininin saçmalıklarını da eklersek diyecek bişey yok başka.

Geri
Üst Alt