- 6 Şubat 2017
- 11.167
- 29.360
- 1.788
La La Land başyapıttır.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Netflix'te Lost City filminin kredilerini izlerken Pinar Toprak ismine denk geldim. Filmin muzigini bu hatun bestelemis. Ayrica Captain Marvel'daki calismasi ile de 1 milyar dolar hasilat getiren filmlerden birinin muzigini besteleyen ilk kadin olmus. Tebrik ederiz.
@Arif Doğan Karakaya sevgili arif tesekkur ederim - iyi geldi - bi tik pamuk gibi oldum
acikcasi bu tur sarkilari dinlerken ister istemez 70ler sinemasina isinlaniyorum . . .
misal , meshur ^shaft filminin leziz eserlerinden olan ;
hazir shaft demisken , ^filmler uzerinden yeri gelmisken devam edeyim ;
2 film yazmak istiyorum, biri harry and tonto. hikayesi ve filmde yer alan bill conti soundlari bir yana, sevdigim parcalardan olan ;
yer almasi buyuk surpriz olmustu filmi ilk izledigimde.
bu film bi nevi yolculuk filmi . bir ihtiyar ve can dostu biricik kedisi tonto .
donemin oscarlarinda yuz yilin en buyuk ters koselerinden birine imza atarak art carney'e en iyi aktor odulunu kazandirmistir. < ki , yaristiklari isimlere de bi ara bakmani isterim.
- digeri ise oblivion filminde calan asagi da ekledigim kult eserle ilgili gorusunu merak ediyorum.
film sci fi janra olsa da, filmde ,tom cruise 'un sevdigi parcalar dan bazilarinin yer almasi ilgimi cekmisti , ki benimde
cok sevdigim kult bir eser olan ;
a whiter shade of pale 'in yer almasiyla - film basli basina benden kucak dolusu puanlar almisti tarafim adina .
filmin soundlarin da filmin janrasina ilisik -m83- cok one ciksa da hakli olarak , nacizane dusuncem ekledigim kult eser filmin tum soundlarinin onune gecmistir nazarimda. tum bunlar goreceli elbette .
nacizane , ozellikle 60,70,80ler soundlarini filmlerde denk gelmek - mukemmel bir duygu hazzi benim adima .
salt bu yuzden soundtracks koleksiyonu da yapiyorum yillardir.
< - bundan bagimsiz , plak, cd vs zaten ayrica koleksiyon yaptigim bir rutinim. diigital muzige yillardir mesafeliyim.
yillar yili bilumum filmlerde elbette cok parca oluyor denk geldigim kimi bildigim kimi ilk kez duydugum , , random bir kacina oylesine degineyim istedim .
saygi ve selamlar .
Hocam o konuyu fazla mesgul etmemek icin buraya tasidim sohbetimizi. Hem filmlerden hem de muzikten bahsettigimiz icin.
Doobie Brothers'in Listen to the Music parcasi da hemen hemen ayni ritimde caldiklarinbir sarki. Severiz kendilerini.
Shaft, Blaxpoitation turunun en iyilerinden. Cok cool bir filmdir bence. Ayni doneme denk gelen Foxy Brown, Coffy ve Superfly filmlerini de gormussundur diye tahmin ediyorum.
Paylastigin o iki parcadaki gitar ritimleri bana Lenny Kravitz'in bir röportajinda soylediklerini aklima getirdi. James Brown'dan cok etkilenmis biri olarak funk turu parcalarda ayni akorlari sarki boyunca calmanin aslinda kolay olmadigindan bahsetmisti. Funk demisken suraya bir Jamiraquai birakalim -soundtrackle alakasi yok ama video cok hos bir film gibi.
Ben 74'luyum. Jaws, Avare, Superman gibi filmleri sinemada izlemistim kucukken. Tabi siyah beyaz TV'deki yerli filmleri de. Ondan sonra pek ilgimi cekmediler genclikten dolayi herhalde yeni seyler gormek istiyordum. Dolayisiyla 60'lari ve 70'leri uzun zaman sevemedim. Gecen on sene de bayagi ilgimi cekmeye basladilar ama. Cekinmeden seyrediyorum. Benle yasit yonetmenlerin, produktorlerin o donemlere surekli referansta bulunmalarini da ayni nostalji hissine sahip olmamizdsn anliyorum. Mesela Foxy Brown'a adanmis Jackie Brown. Ya da onlarca edki film ve sarkiya atifta bulunan Austin Powers serisi gibi. Daha niceleri var tabi ki.
oblivion'u sinema da izler izlemez soundtrack'ini almistim dedigim kult parca dolayli .Procul Harum'un klasik parcasi gercekten cok hostur. Melodisini Bach'in eserlerinden esinlenerek yazdiklarini soylemislerdi bir röportajlarinda. Sozlerini ise yanlis hatirlamiyorsam gittikleri bir partiden esinlenerek yazmislardi galiba. Ya da oyle bir sey. Nights in White Satin ile ayni sene cikmisti piyasaya. Bir de o donemlerden kalma House of the Rising Sun var. Bunlar his ve hikaye anlatan parcalar. Paylastigin icin tesekkurler.
Son olarak bu konuya donecek olursam bazen hic beklemedigin bir anda bir dizi veya film izlerken daha once hic duymadigin bir sarki calar ve cok hosuna gider. Bana da cok oluyor oyle. Ilk aklima gelenler mesela True Detective'deki sarkilar. Daha once bahsetmistim bu baslikta. Bir baska ornek hemen aklima gelen beni Pretty Reckless ile tanistiran Kick Ass filmi. Make Me Wanna Die gercekten kick ass bir parca. Taylor Momsen yetenekli bir sarki yazari.
Buraya clean version birakalim.

Yenisi cikacak diye hafizamizi tazelemek icin The Accountant'i ucuncu ya da dorduncu kez izledik hanimla beraber. Daha once de dinlemisimdir muhakkak ama bu sefer ayri bir dikkatimi cekti. Hatta bazen benim de aklima gelen bir soruya cevap verdi sanki. Arkamdan gelenlere ne birakacagim?
@Suat Kara Leonard Cohen, Bob Dylan havasi var sanki bu sarkida. @Ata B. Oğuz @Veli Baltacı siz de dinleyin bakalim. Yorumlariniza acigim.