# Stephane Ruffier

Cevap: # Stephane Ruffier

Ruffier benim de favori kalecimdir Mete ama öyle çok aman aman top sektirmelerine şahit olmadım.Diarra'dan ziyade Sissoko'yu yeğlerim hatta Cana'nın satışından gelebilecek parayla direkt alabiliriz gibi.Kafa kafaya hesabı.

"Gülüm" derken ?

Ruffier'i aldın mı da sen o isimleri alabiliyosun diye ortaya "muallak" bir soru atıyorsun ortaya. Yetmezmiş gibi alınamaması o isimlerin, Ruffier'i en iyi statüsüne mi koyar. Bu da bu konuyu tartışılmaz mı yapar ?

Gülüm derken bu kadar acık ve anlaşılır yazarken, öncülleri yok sayıp farklı bir anlam çıkarman ilginç geldi, gıcıklıgın var bana sanki. Her neyse kimse umrumda değil sanal alem burası. Yoksa ''alınabilecek en iyi '' ile ''en iyi'' arasında gözden kaçan bir nokta olduguna inanmıyorum.

Ruffier'i de almak kolay değil, bunu diyen benim PSG muhtemelen isteyecektir diyorum zaten. Ama yazmış oldugun Onur veya reina'dan çok daha kolay alınır. Benim dediğim Akinfeev, J.cesar, Adler, Neuer, vs. den de kolay alanıcagı AŞİKAR. Bunu da ''muallak'' yapmayalım artık ayıp olur.

Bi daha yazayım? İnter'den J.cesar'ı almakla, Liverpool'den Reina'yı almakla, Trabzon'dan Onur'u almak mı zor? Yoksa Monaco'dan Ruffier'i mi? cevap renktaşların...

Daha mantıklı isimler varsa yazın isim uzerinden tartışalım. Benim gönlümde aslında T.Howard var ama alabilecegimize inanmıyorum. Ajax'lı Stekelenburg'u da daha cok begeniyorum ama alamayız. Sizinde alabilecegimize inandıgınız yeni isimler varsa ogrenelim. Tabiki herkesin tercihi sıralaması farklıdır. tartışmadıgım eldeki somut argumanlar, zaten yazdım da cogunu Ochoa için, kameni için, Boruc için vs.

Ruffier gibi kaleciyi beğenmeme lüksümüz yok kimse kusura bakmasın

Ruffier benim de favori kalecimdir Mete ama öyle çok aman aman top sektirmelerine şahit olmadım.Diarra'dan ziyade Sissoko'yu yeğlerim hatta Cana'nın satışından gelebilecek parayla direkt alabiliriz gibi.Kafa kafaya hesabı.

Kesinlikle alınır. Juve 8'e transfer etmisti hafısam beni yanıltmıyorsa.

Beni baydı bu muhhabbet. Burda Ruffier kötü demedim bunu bin kere söyledim. Tartışılmaz ya da daha iyisi olmayan bir kaleci değildir. Onuda almamız zordur diğerlerinide. Kimse iyi bir kaleciyi kola ykolay vermez.

Başlığı değil ama Sissoko gercekte 26'dan buyuk olabilir. 2-3 sene işimizi gorsun yeter gerçi. Çokdaha dusuk bir bvonservisle alabiliriz eski Sissoko değil, muhtemel son buyuk transferi olur bize gelişi.

Ruffier 4/4'luk kaleci değil ama G.Saray'ın yakın geçmişi ve Avrupa'da olmayışı dusunuldugunde gayet yeterlidir. Verecegin bonservisi ileride kesinlikle çıkarırsın. Bonservis zararı etmezsin en azından. Ama Buffon, Frey, Boruc gibi 30 yaş ustu kalecilerde bonservis zararı kaçınılmaz. yani mali açıdan da Ruffier mantıklı bir tercih. Ama henuz 2.-3. yılı ust duzey kalecilikte, bir kere de bir yabancı oyuncultla beraber buyuyelim (Ribery'nin degerini anlamsak da)

Ruffiersever renkdaslar

Söyle kardeş.

Bundan bir kac ay evvel Ruffier icin ne dedigimi hatirlayin: Fransanin gelecek bir kac sezondaki bankosu. Yani Ruffier her zaman piyasasi olan para edecek bir kalecidir. Zarari kesinlikle olmaz, ki iyi bir defans tandemiyle cok zor gol yer. Bu sezon önundeki oyuncular yuzunden kafayi yemedigine sasirdim ben acikcasi :)

İşte Avrupa'dan alınabilecek en iyi kaleci. Hem genc hem deyetenekli.. hem de kendisini ispatlamıs...

buffon mu ruffier mi deseler kesinlikle ruffier derim. isimleri belki yanyana mukayese edilmez bile ancak bence bize katkısı büyük olur. yabancı kontenjanını doldurmaya değer bir oyuncu

park ile ruffier yi almamiz gerek ,ruffier yi lyon yada marsilya almassa tabi cunku lloris ve mandanda ayrilmak istiyorlarmis

Yardımcı forvet.Ben istemiyorum gol sıkıntısı yüzünden küme düşen takımın forvetini

Park devre arası Chelsea'ye transfer oluyordu son anda yattı bu iş.Ayrıca takımının en golü oyuncusu, 14 golde imzası var.Yapacağı herşeyi yapmış Park.

Geri
Üst Alt