Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Bir kişinin imani konular dahil -inana göre- eksikliklerini,yanlışlarını vs. araştırmak yani tecessüs haramdır.Müslümana kusurları söylemek değil örtmek yakışır.Allah (c.c.) Settardır.

Rasulullah (s.a.v.): “Herhangi bir kimse, din kardeşine “Ey kafir!” derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner.” buyurdular. (Müslim 1/319)
Ben araştırmadım kardeşim karşıma çıktı sadece.

Ben araştırmadım kardeşim karşıma çıktı sadece.

Peki.

Kör bir adama kör demek bir nevi hakarettir, bir eziyettir ve bu uslub ile şayet İslamı tebliğ etme gibi bir niyet varsa, bunu hakaret ederek değil , seviyeli bir uslub ile yapmak Kur'an ve sünnetin gereğidir. Çünkü :

- Allah Hz. Musa ve Hz Harun (AS) ’mı, Firavuna gönderirken: “Ona yumuşak söz söyleyin. Belki öğüt alır, yahut korkar.” (Taha, 44)

- Yine Efendimiz (SAV) için: 'Sen, Rabbinin yoluna hikmet ve güzel öğütle davet etmeyi ” (Nahl, 16/125) vaz etmektedir.

- Allah’ın Ayetlerini inkar eden ve Efendimiz (SAV) ‘i yalanlayanlar için: “Şimdi sen onlara yumuşak davran ve güzel muamele et.” (Hicr, 85) demektedir.

- Efendimiz (SAV) ‘e Uhud Savaşı ve sonrasında hitab ederken, Efendimiz (SAV) ‘min yanında yer almayan, onun emir ve tavsiyelerini yerine getirmeyen hem Münafık hemde İmanları Tahkiki seviyede olmayanlar için: “Sen yalnızca Allah'ın rahmeti sayesinde onlara yumuşak davrandın. Eğer katı yürekli biri olsaydın kesinlikle etrafından dağılıp gitmişlerdi.' (Ali İmran, 159) demektedir.

Haklısın.Sadece o kişinin küfürde olduğunu belirtmek istedim ama yapmamalıydım bunu Allah sonuçda onada banada akıl vermiş.İyiliği için demişimdir kime dediysem ama karışmam kimseye artık.Sonuçda yapmamalıydım evet kabul ediyorum.Bu konu hakkındaki hatam için Allahımdan af diliyorum.O beni benden daha iyi biliyor.

Allah'a inanmamanin bilimle alakasi yoktur. Bilim Allah'a inanmamak icin bir sebep degil, bence Allah'a inanmayanlar icin bir bahanedir. Nasil oyle sey olur demeyin, cagimiz teknoloji cagi da demeyin. Gercek bu. Nasil mi? Insan rahatligi ve keyfinin istedigi gibi yasamasi icin her bir engeli karsisindan kaldirmak ister. Bu teknoloji caginda da boyleydi, Muslumanlarin bilimde en onde oldugu zamanlarda da boyleydi. Mesela, Bagdat'da dunya etrafinda donem ay haritalarinin oldugu zamanlarda da inanmayanlar vardi. Bir bilimsel dayanaklari da yoktu ama, inanmiyorlardi iste. Kendi kisisel gorusleri. Ha son olarak. Inanmayanlar da Dunya duzeninin bir parcasidir. Duzenin parcasi ise su demek ki, inanmayanlarin da inananlar gibi bir rolu var dunyada. Kisacasi, inanmayanlara Allahi isbat etme cabasinin basarili olabilecegini sanmiyorum.(istisnai durumlar disinda) Allah zaten hic bir sekilde dunyada olan araclarla kendisinin gorulemeyecegini soyluyor. Bu oyle bir konu ki, tartis tartis bitmez. Kendi fikrinden donen insan da cok cuzi bulunur. Neyse, oylesine yazdim iste. Bu arada 2010'da yasiyoruz.

Kim cennete gidecek, kim cehenneme gidecek bunlar falan tartışılmış...

Arkadaşlar bunu bildiğini iddia etmek kadar saçma birşey yok.

Kendinize bakın ona buna "kafir" diye sallayacağınıza.

Kendiniz dininizi güzelce yaşayın, insan olun, dürüst olun, kimsenin hakkını yemeyin.

Adam akıllı konuşun, engellilerle dalga geçmeyin.

Şimdi Türkan Saylan'a "kafir" diyorsunuz ama o kadın sizin gördüğünüzde dip bucak kaçacağınız ya da kafasına falan birşey atacağınız cüzzamlılarla ilgilenmiştir yıllarca, devlet tarafından dahi bir kenara atılmışken.(Kendisini sevmem, çok çok gereksiz işlerin altında da imzası vardır) Şimdi o cüzzamlıları da Allah yaratmamış mı? Ya da ceza mı vermiş onlara? Böyle terbiyesizlik olmaz. Yarın birgün çocuğunuzun başına böyle birşey geldiğinde Allah cezasını vermiş deyip kenara atıverin o zaman?

Burada bir yanlışlık var.

Herkes kendisine baksın, milleti yaftalamak kadar kötü art niyetli, gereksiz, hadsiz bir hareket olamaz.

Kim cennete gidecek, kim cehenneme gidecek bunlar falan tartışılmış...

Arkadaşlar bunu bildiğini iddia etmek kadar saçma birşey yok.

Kendinize bakın ona buna "kafir" diye sallayacağınıza.

Kendiniz dininizi güzelce yaşayın, insan olun, dürüst olun, kimsenin hakkını yemeyin.

Adam akıllı konuşun, engellilerle dalga geçmeyin.

Şimdi Türkan Saylan'a "kafir" diyorsunuz ama o kadın sizin gördüğünüzde dip bucak kaçacağınız ya da kafasına falan birşey atacağınız cüzzamlılarla ilgilenmiştir yıllarca, devlet tarafından dahi bir kenara atılmışken.(Kendisini sevmem, çok çok gereksiz işlerin altında da imzası vardır) Şimdi o cüzzamlıları da Allah yaratmamış mı? Ya da ceza mı vermiş onlara? Böyle terbiyesizlik olmaz. Yarın birgün çocuğunuzun başına böyle birşey geldiğinde Allah cezasını vermiş deyip kenara atıverin o zaman?

Burada bir yanlışlık var.

Herkes kendisine baksın, milleti yaftalamak kadar kötü art niyetli, gereksiz, hadsiz bir hareket olamaz.

Harbiden şu kadınla ne alıp veremedikleri var.Gözü dönmüş gibi ölünün arkasından saydırıyolar.Ayıp.Hem dinime düşkünüm diyip,hemde ölünün arkasından saydırmak olmaz.

Harbiden şu kadınla ne alıp veremedikleri var.Gözü dönmüş gibi ölünün arkasından saydırıyolar.Ayıp.Hem dinime düşkünüm diyip,hemde ölünün arkasından saydırmak olmaz.

ilgili konuya gir bi bak Uğur, bizim mi onla alıp veremediğimiz varmış? yoksa rahmetlinin bizimle ve bu ülke ile..!

ilgili konuya gir bi bak Uğur, bizim mi onla alıp veremediğimiz varmış? yoksa rahmetlinin bizimle ve bu ülke ile..!

Bunlar hep iddia Şahin. İftira normalde de çok büyük günahtır da kendisini savunamayacak bir ölünün arkasından yapılınca ne olur onu din alimlerine sormak lazım...

Anlatında bilelim ya.Ülkenin aç çocuklarını doyurdu diyemi bu yaranız.Okuyamacak çocukları okuttu diyemi.

Bunlar hep iddia Şahin. İftira normalde de çok büyük günahtır da kendisini savunamayacak bir ölünün arkasından yapılınca ne olur onu din alimlerine sormak lazım...

hiç biri iddia değil Ahmet, video görüntüleri , ses kayıtları var + MİT rapor vermiş misyoner olduğuna dair, eğer yalan olsaydı nasılki genelkurmay olsun diğer devlet kurumları olsun yalanlıyor web sitelerinden veya yazılı açıklama ile, MİT'de yalanlardı.

Anlatında bilelim ya.Ülkenin aç çocuklarını doyurdu diyemi bu yaranız.Okuyamacak çocukları okuttu diyemi.

bu kadar yüzeysel bakma olaya

https://www.gscimbom.com/forum/tv-sinema/42978-turkan-saylanin-hayati-dizi-oluyor_.html

tek tek oku mesajları, gerçeği göreceksin, okuyamayan çocukları okutması birşey ifade etmez, insanların dinine saygısızlık yaparak, çocuklar kuran okumasın namaz kılmasın bale yapsın kilisiye gitsn diyerek

Hawkins bunu yeni söylemedi zaten. Yıllar öncede söylemişti. Şimdi yeni kitabında da geçiyor.

Bu arada hani her türlü fikre saygı duyulurdu; nedense uymayan fikirlere hep saldırılıyor, çamur atılıyor, tehdit ediliyor, küfrediliyor.

Hawkins bunu yeni söylemedi zaten. Yıllar öncede söylemişti. Şimdi yeni kitabında da geçiyor.

Bu arada hani her türlü fikre saygı duyulurdu; nedense uymayan fikirlere hep saldırılıyor, çamur atılıyor, tehdit ediliyor, küfrediliyor.

bu kadar sayfa yorum okudum hiç birinde senin dediklerini görmedim, gayet medeni şekilde tartışıldı bu konu.

bu kadar yüzeysel bakma olaya

https://www.gscimbom.com/forum/tv-sinema/42978-turkan-saylanin-hayati-dizi-oluyor_.html

tek tek oku mesajları, gerçeği göreceksin, okuyamayan çocukları okutması birşey ifade etmez, insanların dinine saygısızlık yaparak, çocuklar kuran okumasın namaz kılmasın bale yapsın kilisiye gitsn diyerek

Hangi mesajları.Bişey göremiyorum ben.Ayrıca kadın hristiyanda olabilir,banane SİZENE.Sizmi yarattınız insanları töbe haşa.Valla bu zihniyetinniz yüzünden çoğu insan ateist oluyo hemde sizin yüzünüzden.Kıçınızı koltuğa dayayıp ölüyede diriyede b.k atıyosunuz.Kuran'ı kerimi kaç kere okudun derim sana.Oku ondan sonra b.k at.

Görüyorum ki konumuz şimdi de laiklik-anti laiklik tartışmasına kaymaya başladı. Valla Hawking ne büyük adammışsın, bütün meseleleri gün yüzüne çıkardın.

Geçen gün foruma girdim Türkan Saylan konusu Şimdi giriyorum gene Türkan Saylan Bu kadın bu ülke için bu kadar mı tehlikeliydi ki Ölümünden 1.5 yıl geçmiş hala Arkasından iftiralar hakaretler bitmiyor Tamam din düşmanı olsun bölücü olsun kadın ölmüş gitmiş . Son günlerinde başına gelmedik kalmadı ne iftiralar atıldı Şimdi hala sürüyor benim içimi acıtıyor acımazca eleştiriler yüzünden Dizi çekiliyormuş izlemezsin olur biter

Hangi mesajları.Bişey göremiyorum ben.Ayrıca kadın hristiyanda olabilir,banane SİZENE.Sizmi yarattınız insanları töbe haşa.Valla bu zihniyetinniz yüzünden çoğu insan ateist oluyo hemde sizin yüzünüzden.Kıçınızı koltuğa dayayıp ölüyede diriyede b.k atıyosunuz.Kuran'ı kerimi kaç kere okudun derim sana.Oku ondan sonra b.k at.

Uğur ya anlayamıyosun yada işine gelmiyor abicim banane ister hristiyan olsun ister ateist burdakı konu o değil, sen yardım yaparken eğer müslüman insanların hassasiyetlerine saygısızlık yaparsan tepki alman normal.Hangi mesajları demişsin,verdiğim linke tıkla orada herşey delilli olarak var, tanımadığını yönlerini tanı, sonra gel birdaha yorum yap burda.

Kadına b.k atanlar hiç Müslüm gündüzleri,fadime şahinleri,h.üzmezleri görmez.Ağlayarak din üzerinden milleti tiftifleyenleri görmez.Çünkü onlar din istismarcısı.Onların dokunulmazlığı var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt