Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

gerçekten merak ediyorum ateist olanlardan biri cevap versin, nedir dertleri,ne yapmak istiyorlar,nasıl yaşamak istiyorlar,kutsal saydıkları birşey yokmudur?sadece dünya mı onlar için önemli vs vs.

gerçekten merak ediyorum ateist olanlardan biri cevap versin, nedir dertleri,ne yapmak istiyorlar,nasıl yaşamak istiyorlar,kutsal saydıkları birşey yokmudur?sadece dünya mı onlar için önemli vs vs.

Anlatıyım çok istiyorsan. Benim derdim yok. Yapmak istediğim birşey de yok. Yaşamak istediğim şekil, Fatih Çarşamba'da dayak yemeden ramazan günü sigara içebilmek(Saygımdan dolayı içmem orası ayrı)

Kutsaliyet kavramı değişiktir. Sizin Kutsal olarak Kuran'ı görebilirsiniz, ben de bayrağımı görebilirim. Ateist dediğiniz kişilerinn değer yargısı yok diye birşey yok (:

Ayrıca sadece dünya önemli gibi bir nokta değil konu. Her insan her canlı gibi yaşar. Kısacası öteki taraf bence yok diye, kalkıp tecavüz etmem, kötülük yapmam. Çünkü bunları yaptığında zaten hayatın boş yere geçmiş olur. Biraz önce dediğim gibi her insan her canlı gibi yaşar, insanın farkı aklını kullanabilmesi ve yaşarken yaptıklarıdır. İnananlr öteki dünya için veya sevap için veyahut herhangi birşey için yapabilirler. Ben bir iyilik yapıyorsam sebebi, kendi değer yargılarım

Anlatıyım çok istiyorsan. Benim derdim yok. Yapmak istediğim birşey de yok. Yaşamak istediğim şekil, Fatih Çarşamba'da dayak yemeden ramazan günü sigara içebilmek(Saygımdan dolayı içmem orası ayrı)

Kutsaliyet kavramı değişiktir. Sizin Kutsal olarak Kuran'ı görebilirsiniz, ben de bayrağımı görebilirim. Ateist dediğiniz kişilerinn değer yargısı yok diye birşey yok (:

Ayrıca sadece dünya önemli gibi bir nokta değil konu. Her insan her canlı gibi yaşar. Kısacası öteki taraf bence yok diye, kalkıp tecavüz etmem, kötülük yapmam. Çünkü bunları yaptığında zaten hayatın boş yere geçmiş olur. Biraz önce dediğim gibi her insan her canlı gibi yaşar, insanın farkı aklını kullanabilmesi ve yaşarken yaptıklarıdır. İnananlr öteki dünya için veya sevap için veyahut herhangi birşey için yapabilirler. Ben bir iyilik yapıyorsam sebebi, kendi değer yargılarım
Aklı kim verdi sana doğal seçilimmi verdi?Maymun,da akıl yok insan,da var insana evrimleştirirken akıl eklemeyi kim akıl etti?

Aklı kim verdi sana doğal seçilimmi verdi?Maymun,da akıl yok insan,da var insana evrimleştirirken akıl eklemeyi kim akıl etti?

Allah'ı kim yarattı ise aklı o verdi bana.

Kendi dogmalarınız üzerinden bana soru sorduğunuzun farkında mısnız acaba ?

Not: Maymunda da akıl var. Ayrıca evrimleşme dediğiniz şey 3 günde olmadı ve maymunlar zamanla evrimleşti. Yani olmayan akıl gelmedi. Kısacası bir solucan da bile akıl vardır. Ama bildiğin anlamda değil. Siniruçlarının toplanması şeklinde.

Deistliği anlarımda ateistliği anlamam. Mantıklı bir insan her zaman yaratıcının var olduğunu kabul eder. Hadi dinlere inanmazsın ama en azından bu dünyayı yaratan, düzene sokan, mutlak güce sahip bir yaratıcıya inanırsın.

Deistliği anlarımda ateistliği anlamam. Mantıklı bir insan her zaman yaratıcının var olduğunu kabul eder. Hadi dinlere inanmazsın ama en azından bu dünyayı yaratan, düzene sokan, mutlak güce sahip bir yaratıcıya inanırsın.

Mantıklı bir insan ? Yani şöyle iddialar ortaya atılınca çok gülüyorum. Pozivitizimi yani mantık yoluyla dünyaya bakış algısını getiren filozofların, bilim adamlarının mantığı yok yani. Mantık sistemini getirenlerin yüzde 95 i zaten ateisttir.

Aga, ben zaten bir şeye inanmadan yaşanamayacağını düşünüyorum.

deist inanışı bana göre yanlış olsa da ; ateizminle karşılaştırınca zemzem suyuyla yıkanmış gibi kalıyor.

İnsanlar başkalarının adına nasıl düşünebilir hatta yaşayabilir anlamak mümkün değil..Ve komik (:

505–749 milyon sayısı arasında dünyada ateist ve agnostik vardır. Dünyanın merkezine kendinisini koyup, dünyayı da ailesi çevresi ve yaşadığı mahalle hatta ülke olarak görenlerin bazı şeyleri anlamaması doğal. İlk çağlardan beri yüzlerce din gelmiş geçmiş ve geçiyor. Ama her dine mensup kişi, diğer dinleri kötülemekten duramamış kendilerini.

Müslümanlar, hristyanlık değiştirildi der

Hristyanlar müslümanlık şiddet içerir der

Yahudiler, tek gerçek din biizimkisi der

Çünkü her dinin mensubu, mutlak doğruyu kendisininki kabul eder. Bu da din savaşlarında ölen onmilyonlarca kişinin ölmesine sebep olur. 10 milyonlarca insan, bir o kadar babasız büyüyen çocuk .. Sebep ? Benim dinim senin dininden iyi. Bu mantık devam ediyorken, hiçbirşeye inanmayan insanların bir dine ait insanlar tarafından anlaşılması absürt zaten

A kişisi ateistliğe hakaret etmiştir.Buna tepki gösteren B kişisi de inançlara (İslam,İsevilik,Musevilik...) hakaret etmiştir.Ya da tam tersi.

A=B

Yalnız inananlar için:

Kuran bize, "hiç kimsenin inançları ve kutsallarına hakaret etmeyin", der.

Dünyada 700 milyon ateist var mı ya ? Bu rakamın içinde Uzakdoğu'daki düşünce-inanç sistemlerini savunanlarda dahil mi ? Çünkü onların çoğunda da mutlak bir Tanrı inancı yok.

Dünyada 700 milyon ateist var mı ya ? Bu rakamın içinde Uzakdoğu'daki düşünce-inanç sistemlerini savunanlarda dahil mi ? Çünkü onların çoğunda da mutlak bir Tanrı inancı yok.

Atheists_Agnostics_Zuckerman_en.svg

Mantıklı bir insan ? Yani şöyle iddialar ortaya atılınca çok gülüyorum. Pozivitizimi yani mantık yoluyla dünyaya bakış algısını getiren filozofların, bilim adamlarının mantığı yok yani. Mantık sistemini getirenlerin yüzde 95 i zaten ateisttir.

Mantık sistemi mi? Bence senin ki daha gülünç olmuş; filozofların hiç biri hayatı geniş açıdan değerlendirmezler, her farklı bir yönü yol yaparlar oradan giderler. Belki de filozofları filozof yapan önemli nokta burasıdır.

Ayrıca hiç kimse kendinden emin bir biçimde Tanrı yoktur diyemez. Ateistlerin kralı gelsin içinde ufacık da olsa Tanrı inancı vardır. İnanç yoksa şüphe vardır. Materyalist olsun, realist olsun, hümanist olsun akla gelen hiçbir akımın savunucusu kesin olarak Tanrı yoktur demez. Kimisi Tanrı X'tir der, kimisi Tanrı öldü der, kimisi de Tanrı'nın gücünü kaybettiğini savunur ama hiçbirinde kesin olarak Tanrı yoktur demez, diyemez. Siz nasıl Tanrı'nın varlığı için kanıt bulamıyorsanız, yokluğu içinde kanıt bulamazsınız.

Mantık sistemi mi? Bence senin ki daha gülünç olmuş; filozofların hiç biri hayatı geniş açıdan değerlendirmezler, her farklı bir yönü yol yaparlar oradan giderler. Belki de filozofları filozof yapan önemli nokta burasıdır.

Ayrıca hiç kimse kendinden emin bir biçimde Tanrı yoktur diyemez. Ateistlerin kralı gelsin içinde ufacık da olsa Tanrı inancı vardır. İnanç yoksa şüphe vardır. Materyalist olsun, realist olsun, hümanist olsun akla gelen hiçbir akımın savunucusu kesin olarak Tanrı yoktur demez. Kimisi Tanrı X'tir der, kimisi Tanrı öldü der, kimisi de Tanrı'nın gücünü kaybettiğini savunur ama hiçbirinde kesin olarak Tanrı yoktur demez, diyemez. Siz nasıl Tanrı'nın varlığı için kanıt bulamıyorsanız, yokluğu içinde kanıt bulamazsınız.

Bakın yine insanlar adına konuşmaya başladınız. Benim içimde kırıntı dahi yok tanrı inancı adına. ama Var olduğunu iddia ediyorsunuz.Sizce asıl komik olan bu değil mi ?

Ayrıca Tanrı öldü kavramını tanrının hiç olmadığı demek olduğunu öğrenmeniz gerekir. nietzsche derki, tanrıyı biz öldürdük. bu da mantık yolu ile oldu der. Bunu dilersen diğer postlarda çok detaylıca anlatırım.

Felsefe konusuna gelirsek, felsefenin bu kadar yanlış tanımını görmedim şu ana kadar. Filozoflar hayatı en geniş anlamda irdelerler. Arke probleminden başlarlar dünyayı sorgulamaya, bu nihilizme kadar gider. Felsefenin pozitif bilimlerden ayrılan tarafı da budur zaten. Pozitif bilim spesifik konuları irdeler, felsefe ise geniş açıdan anlamını sorgular.

Feurbach , Karl Marx, Friedrich Engels ? hatta Bakunin, Schopenhauer v.benzeleri ?

Bakın yine insanlar adına konuşmaya başladınız. Benim içimde kırıntı dahi yok tanrı inancı adına. ama Var olduğunu iddia ediyorsunuz.Sizce asıl komik olan bu değil mi ?

Ayrıca Tanrı öldü kavramını tanrının hiç olmadığı demek olduğunu öğrenmeniz gerekir. nietzsche derki, tanrıyı biz öldürdük. bu da mantık yolu ile oldu der. Bunu dilersen diğer postlarda çok detaylıca anlatırım.

Felsefe konusuna gelirsek, felsefenin bu kadar yanlış tanımını görmedim şu ana kadar. Filozoflar hayatı en geniş anlamda irdelerler. Arke probleminden başlarlar dünyayı sorgulamaya, bu nihilizme kadar gider. Felsefenin pozitif bilimlerden ayrılan tarafı da budur zaten. Pozitif bilim spesifik konuları irdeler, felsefe ise geniş açıdan anlamını sorgular.

Bak çarpıtma yapıyorsun. Felsefe demedim, filozof dedim. Akımlar niye var? Bir sor kendine bakalım.

İkincisi Tanrı öldü, Tanrı'nın olmadığı anlamına gelmez. Ateizm hiçbir şekilde Tanrı'nın varlığını ve ölümünü kabul etmez. Ateistsiniz madem bunları bilin.

Üçüncüsü ben Tanrı'ya ve dinlerine inanıyorum. Tanrı'yı da mantıksal olaraktan kabul ediyorum. Felsefi açıdan da sonuna kadar tartışırım, sorun değil. Ama iftardan sonra, kafamı toplayayım o zaman.

Feurbach , Karl Marx, Friedrich Engels ? hatta Bakunin, Schopenhauer v.benzeleri ?

İnan hiçbiri Tanrı'nın var olmadığını kanıtlayamadığı için şüpheli davranmıştır. Kendi savundukları fikirler açısından varlığını kabul etmiyorum demiş olabilirler ama kesinliğini ispat edemedikleri için de inanmasalar bile şüpheyle yaklaşmışlardır.

Bak çarpıtma yapıyorsun. Felsefe demedim, filozof dedim. Akımlar niye var? Bir sor kendine bakalım.

İkincisi Tanrı öldü, Tanrı'nın olmadığı anlamına gelmez. Ateizm hiçbir şekilde Tanrı'nın varlığını ve ölümünü kabul etmez. Ateistsiniz madem bunları bilin.

Üçüncüsü ben Tanrı'ya ve dinlerine inanıyorum. Tanrı'yı da mantıksal olaraktan kabul ediyorum. Felsefi açıdan da sonuna kadar tartışırım, sorun değil. Ama iftardan sonra, kafamı toplayayım o zaman.

Tanrı öldü demek tanrıyı kabullenmek değil (:

nietzsche burda insanlar gelişti düüşünmeye başladı ve tanrının olmadığını anladılar demek istiyoruç Bunu da insanlar gelişti ve tanrıyı öldürdü şeklinde ifade ediyor. Bunu her kaynaktan okuyabilirsiniz. Kısacası tanrının bir hayal gücü olduğunu ve insanlar da bu hayalgücünü öldürdüğünü söylemek istiyor.

Filozoflara gelirsek. Şu ana kadar nietzsche olsun engels olsun marx olsun hatta john locke olsun, hepsi dünyayı genişten algılamaya çalışır. ve hemen hepsinin içinde din olgusunu tartışır. Ama sen filozoflar spesifik açıdan bakar diyorsun ki çooook yanlış. Toplumsal sözleşmeden tutun, emek kavramına kadar, inancı, inançları eleştirrler. Bunların bazıları agnostiktir bazılaı ateist bazıları dindar. Ama pozitivistlerin yüzde 95 i ateisttir. Yani Mantık ile düşünce biçimini geliştirenlere mantıksız demen ne derece mantıkla ilintili (:

İftardan sonra görüşmek üzere..

Amanın tartışmanın ortasında kaldım. Ben iki tarafdan da değilim tartışan taraflarda. Filozoflardan bazıları kesin olarak Tanrı yok demişlerdir. Kimisinin bu sonuca çıkarken kullandığı argüman Marx, Engels gibi hatta Feurbach gibi dini egemen sınıfların ezilen sınıfları ezmede bir aracı olarak görmüşler ve bu yüzden karşı çıkmışlardır, diğer sebepleri de vardır. Bir takım filozoflar hatta Budistlerin geneli de Tanrı'nın insan ihtiyacından dolayı insanların kendi kafalarında yarattığı bir şey olduğunu söylemiş ve burdan Tanrı yoktur gibi bir sonuca çıkmışlardır. Yalnız Adem sana katıldığım şu nokta var. Tanrı'nın varlığı ya da yokluğu ispatlanamaz... Ahh sen yukarda yazmışsın o konuda hemfikiriz. Yani kesinlikle Tanrının varlığı ya da yokluğu kişisel inançla alakalı, ispat edilemez, hatta bilim bence bunla da fazla uğraşmaz, şu sonucu buldum Tanrı var ya da şu sonucu buldum Tanrı yok gibi. Ama dediğim filozoflar kendi düşünce sistemleri dolayısıyla Tanrı yok demişlerdir. Şüphecilermiydi bilemem ama Marx ve Engels'in özellikle Engels'in bu konuda hiç şüphe duymadığına eminim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt