Cevap: STSF 11/12 H:6 | Fenerbahçe - Galatasaray | 12 Mayıs | 19.00
Nasıl geçecek maç çok merak ediyorum.Belki de çok rahat kazanırız belli olmaz.
Ünal Başkan'ın dediği gibi şans hep aynı yere çalışmaz.
Olay pek de şans değil bana kalırsa. Fenerbahçe 'li oyuncunun oyun yapısı bu. Bu tür gerilimli maçları fazlalıkla oynamanın ve mental olarak antremanlı olmanın faydası bu. Bu durum maç içinde aleyhine kırılma anı yaşatmayan en önemli etkenlerden biri.
Yetenekleri kısıtlı da olsa, mücadele eden orta saha koyup, oyunu da x bir sebeple (gaz olabilir, rakibin oyunu sahasında kabul etmesi olabilir) rakip sahaya yıktığında Ahmet 'in vurduğu girmese, Mehmet 'in vurduğu giriyor. Yıllardır Kadıköy 'de yaşadığımız sendrom budur. Oyuncunun arkasına iyi top atan ve o toplara koşacak hızlı oyuncuların varsa, baskılı oynamasan da kontralarla golü bulabilirsin. Son maçta yenilmemiz de böyle olmuştur.
Fenerli oyuncu vurunca nasıl gol olacağını düşünüyor, bizim oyuncularımız da kaçırınca neler olacak bunu düşünüyor. Elleri ayaklarına dolaşmasındaki en önemli etken de bu. Bunu örneklerle açıklayayım. Son 2 maçta onlardan yediğimiz 4 golü düşünelim. Sow 'un pozisyonununda Necati, Alex 'in pozisyonunda Selçuk, Ziegler 'in pozisyonunda Hakan Balta, Stoch 'un pozisyonunda Emre Çolak yada Engin olsaydı, bunlardan kaçını gol yapabilirdik? Bana kalırsa Necati kontrol etmeye çalışıp kaybederdi. Selçuk hareketli topa vurmayı düşünmezdi. Ziegler 'in pozisyonunda Hakan ağır kalır defans müdehale ederdi. Stoch 'un girdiği pozisyona girecek hızda oyuncumuz yok, biz o pozisyonu Emre yada Engin 'le yakalasak ancak kaleci Volkan 'a çarptırırdık.
Bu sebepler yüzünden kadrosal avantajımız olduğunu düşünmüyorum. Bu maçtaki en büyük avantajımız 2 ay önce o stadı tecrübe etmiş olmamızdır.
--------------------volkan-------------------
--g.gönül----bekir--------yobo----ziegler--
---------------emre-----selçuk--------------
--m.topuz---------cristian------------caner--
--------------------bienvenü------------------
İdmanlardaki kadro diyorlar ama bilemeyecğim doğru mu değil mi? Stoch neden yedek acaba? İlginç.
Stoç her şekilde oynar. Alex konusunda ise şöyle düşünüyorum. Alex kenarda olduğu sürece tribünler beraberliğe tahammüllü olurlar. Aykut hoca mücadele gücü yüksek takım sahaya sürerek, skor dezavantajına düşmeyeceğini öngörüp, Alex 'le son bir hamle yapmak istiyor sanırım.