STSL 10/11 H:15 | Kasımpaşa 0-3 Galatasaray | Maç Sonucu

Cevap: STSL 10/11 H:15 | Kasımpaşa 0-3 Galatasaray | Maç Sonucu

Ya Melih 3 ön libero ile oynuyoruz neredeyse ya. Şimdi tek sebebi Cana mı yoksa Hagi'nin defansif kurgusu mu ?

Hiçbiri.Yönetimin yıllardır kanayann yarayı görüp bu tarz çift yönlü bir oyuncu alamaması.Aslında bana göre iki tane alınmalı.Şu anda Cana'nın yanında Ledesma'nın ,Makoun'un,Bradley'in olduğunu düşünelim. Gerçekten iyi bir orta sahamız olurdu.Ama şu da var Hagi 10 numara sistemini sevmiyor.Bizdeki ilk yılında da böyleydi.Yani ik itane orta saha almamız lazım.

Onu bunu bilmem geçen yıl elanonun kötü oynadığı maçlardan sonrada o gizli kahramandı bugün çok iyiydi diye kendisini kandırmaya çalışan arkadaşlar vardı aynı ışığı canadada gördüm kariyeri çok iyi olup galatasaraya bir şey veremeyen adamlar arasına gidiyor yavaş yavaş

Onu bunu bilmem geçen yıl elanonun kötü oynadığı maçlardan sonrada o gizli kahramandı bugün çok iyiydi diye kendisini kandırmaya çalışan arkadaşlar vardı aynı ışığı canadada gördüm kariyeri çok iyi olup galatasaraya bir şey veremeyen adamlar arasına gidiyor yavaş yavaş

Tamam sen haklısın reis, senin gözlerin hepimizden iyi görür.

Hayır sen Topal oynarken çok rahat orta sahayı geçiyorlar dedin o yüzden yazdım. Tek sebebi Cana mı yoksa Hagi'nin defansif kurgusu mu dedim. Hatta iddaa ediyorum siz ne kadar kabul edersiniz bilemem ama Topal, Barış ve Ayhan orta sahasında yani 3'lü bir ortasaha merkezde gene ortasaha hakimiyetini alırsın Kasımpaşa vs. vs. takımlarına karşı. Bunun yanında bu 3'lünün yanına kanatlarda Elano ve Misi'yi oynatıp bunlara da sürekli ortasahaya gelcekseniz dersen Fener'e karşı da alırsın ortasaha üstünlüğünü.

Tamam sen haklısın reis, senin gözlerin hepimizden iyi görür.

Valla bilmiyorum geçen yılda rezil ötesi performanslarından sonra sırf kariyerine bakıp iyi oynadığını söyleyenler gördüm bu yılda aynısı cana için geçerli geçmişi çok iyi olabilir ama galatasaray performansı ayhan yada mustafadan iyi değil

Hayır sen Topal oynarken çok rahat orta sahayı geçiyorlar dedin o yüzden yazdım. Tek sebebi Cana mı yoksa Hagi'nin defansif kurgusu mu dedim. Hatta iddaa ediyorum siz ne kadar kabul edersiniz bilemem ama Topal, Barış ve Ayhan orta sahasında yani 3'lü bir ortasaha merkezde gene ortasaha hakimiyetini alırsın Kasımpaşa vs. vs. takımlarına karşı. Bunun yanında bu 3'lünün yanına kanatlarda Elano ve Misi'yi oynatıp bunlara da sürekli ortasahaya gelcekseniz dersen Fener'e karşı da alırsın ortasaha üstünlüğünü.

O orta saha ile de çok maç yaptık geçen yıl ve gene rakipler gezine orta sahayı geçiyordu.

Valla bilmiyorum geçen yılda rezil ötesi performanslarından sonra sırf kariyerine bakıp iyi oynadığını söyleyenler gördüm bu yılda aynısı cana için geçerli geçmişi çok iyi olabilir ama galatasaray performansı ayhan yada mustafadan iyi değil

Tamam abi sen haklısın bunu da dedin ya ne desek boş.

Cana'ya yüklenenler var anladığım kadarıyla ama doğru değil bana kalırsa çünkü mevcut kadro yapınız ve oyun kurgunuz ona göre değil. Hücum yönü güçlü orta saha oyuncularınız olsa, onların hamallığını yapacak türde oyuncu çünkü kendisi. 2 metre önündeki adama pas vermeyi beceremeyen Sarp, Barış, Ayhan gibi orta saha oyuncularınnın arasına tekniği onlardan bile daha kötü olan Cana'yı koyunca verim almanız mümkün olmaz haliyle.

Bir de Fenerbahçe'de Alex ve Emre'nin arkasında hamallık yapan oyuncu rolünde düşünün Cana'yı. Alex'in defansif zaafını tamamen giderebileceği gibi, Emre'nin de enerjisini sağa sola koşmak yerine hücuma ayırmasını sağlar. Böylelikle hem Alex, hem de Emre'nin hücum performansı kat kat artardı Cana sayesinde. Fenerbahçe'de olmasını en çok istediğim oyunculardan biridir kendisi haliyle.

Uzun lafın kısası, orta sahaya hücum yönü güçlü iki oyuncu bulabilirseniz Cana takımınızın en önemli parçası olur. Tabi gelen adamların Misimoviç, Lincoln, Elano gibi bedenleri burada kafaları emekliliğin tadını çıkarmakta oyuncular değil, top oynamak isteyen adamlar olması kaydıyla.

Doğru diyorsun.

O orta saha ile de çok maç yaptık geçen yıl ve gene rakipler gezine orta sahayı geçiyordu.

Rijkaard'ın kurgusu ile Hagi'nin kurgusu arasında çok fazla fark vardı. Hagi daha defansif oynatıyor ve bence bu da bir sebep bizim orta sahayı elde tutmamızda. Bunun tek sebebi Cana değil. Öyle olsaydı Rijkaard'ın Cana'yı oynattığı bir kaç maçta da alırdık orta saha üstünlüğünü.

nefes alabildik nihayet.

Gattuso Cana Poulsen gibi oyunculardan Aurelio'luk Selçuk İnan'lık beklemek sadece hayal kırıklığı yaratır.

Nasıl Alex Misimoviç gibi oyuncuları oynatırken topsuz oyunda bir kişi eksik olmayı göze alıyorsan Cana Gattuso Poulsen vs. oynarken de toplu oyunda bir kişi eksik hücum ettiğini kabul edeceksin.

Haa bu Cana'yı bir Hüseyin Çimşir mi yapar ? Tabii ki hayır.. Aradaki nüans farkını görmek lazım..

Bu yüzden Rijkaard pek tercih etmiyordu ve Hagi de Cana'dan nasıl verim alacağını çözememiş gibi..

Cana candır özetle.. Yeter ki takım takım olsun..

Rijkaard'ın kurgusu ile Hagi'nin kurgusu arasında çok fazla fark vardı. Hagi daha defansif oynatıyor ve bence bu da bir sebep bizim orta sahayı elde tutmamızda. Bunun tek sebebi Cana değil. Öyle olsaydı Rijkaard'ın Cana'yı oynattığı bir kaç maçta da alırdık orta saha üstünlüğünü.

Rijkaard'ın da Bam üçlüsünü bir arada oynattığı maçlar vardı.Bir de bunun yanına Topal'ın olduğu maçlarda vardı.Sivas maçını hatırla.İkinci yarı adamlar dalga geçe geçe gelmişti ve son dakikada golü yemişti,k.Yani o bölgede fazla adam olması demek iyi oynamamız ve ortahayı ele geçirmemiz anlamına gelmez.Çünkü Ayhan ve Barış gibi oyuncular hayalet gibidir, kalabalık yaparlar.Sarp'ı hiç söylemiyorum.

Artı ben bizim orta saha üstünliğünü oynadığımız maçlarda kesin olarak elimizde tuttuğumuza bile inanmıyorum. Öyle olsa oyuncular deli gibi ne yaptıklarını bilmez bir halde sağa sola koşmazlardı. Bugünkü maç garipti mesala orta sahayı alıp dönen topları toplayan taraf biz değildik, oyunun ilk yarısında genelde bizimkiler deli gibi koştu sağa sola orta sahada. Durur bir şekilde 5-6 pas bile yapamadılar kendi aralarında buna karşın.

Hakan Balta -> HB10 !!! :D

Artı ben bizim orta saha üstünliğünü oynadığımız maçlarda kesin olarak elimizde tuttuğumuza bile inanmıyorum. Öyle olsa oyuncular deli gibi ne yaptıklarını bilmez bir halde sağa sola koşmazlardı. Bugünkü maç garipti mesala orta sahayı alıp dönen topları toplayan taraf biz değildik, oyunun ilk yarısında genelde bizimkiler deli gibi koştu sağa sola orta sahada. Durur bir şekilde 5-6 pas bile yapamadılar kendi aralarında buna karşın.

Cana'nın olması zaten pas yapabileceğimiz garantisi değil ama o adamın orada durması demek daha az pozisyon vermemizin ve rakipleri sindirecek bir baskı kurmak demektir.İşte o top yapma görevi de Cana'nın değil.Olmamalı.

Alanı falan tutarak almak lazım orta saha üstünlüğünü, bizim oynadığımız tarzda orta saha üstünlüğü falan alınmaz. Tek sebep bence Cana değil orta saha üstünlüğünü alıyorsak. BAM'ı zaten savunan yok . Hele Mustafa etkisiz eleman zaten. Fakat Cana'nın biraz daha geniş bir alanda oynaması ve Ayhan'a biraz daha yardım etmesi gerekir.

iş işten geçti be aslanlar...

Gattuso Cana Poulsen gibi oyunculardan Aurelio'luk Selçuk İnan'lık beklemek sadece hayal kırıklığı yaratır.

Nasıl Alex Misimoviç gibi oyuncuları oynatırken topsuz oyunda bir kişi eksik olmayı göze alıyorsan Cana Gattuso Poulsen vs. oynarken de toplu oyunda bir kişi eksik hücum ettiğini kabul edeceksin.

Haa bu Cana'yı bir Hüseyin Çimşir mi yapar ? Tabii ki hayır.. Aradaki nüans farkını görmek lazım..

Bu yüzden Rijkaard pek tercih etmiyordu ve Hagi de Cana'dan nasıl verim alacağını çözememiş gibi..

Cana candır özetle.. Yeter ki takım takım olsun..

Canadan oyun kurmasını bekleyen yok ki ayağına gelen her topu ezdi bu akşam

Alanı falan tutarak almak lazım orta saha üstünlüğünü, bizim oynadığımız tarzda orta saha üstünlüğü falan alınmaz. Tek sebep bence Cana değil orta saha üstünlüğünü alıyorsak. BAM'ı zaten savunan yok . Hele Mustafa etkisiz eleman zaten. Fakat Cana'nın biraz daha geniş bir alanda oynaması ve Ayhan'a biraz daha yardım etmesi gerekir.

Bence ediyor Selen. Ayhan biraz kendine baksın.Aldığı topları geri vermekten ve meşhur dönüşünü yapmaktan vazgeçsin ve futbolu bırakmanın zamanı geldiğini anlasın.Cana'ya acıyorum şu takımın durumunda, gerçekten yalnız adam konumunda.

Riji'nin kurgusu farklı idi. Zaten dedim ya BAM'ı savunan yok. O konuda hepimiz hemfikiriz. Fakat şimdi Rijkaard olsa ve Cana'yı oynatsa gene alamazdık sizin dediğiniz gibi orta saha üstünlüğünü alıyorsak. Bu orta saha meselesini sadece Cana'ya bağlamak doğru değil bence. Hagi de çok etkili bu konuda özellikle defansif oyunu.

Geri
Üst Alt