STSL 10/11 H:15 | Kasımpaşa 0-3 Galatasaray | Maç Sonucu

Cevap: STSL 10/11 H:15 | Kasımpaşa 0-3 Galatasaray | Maç Sonucu

Kimse zaten Cana'dan bir 10 numara performansı beklemiyor. Asist de beklemiyor.

Biliyoruz Sercan bir ön liberonun ne yapması gerektiğini. Bırakın artık şu savunmayı da. Cana için sürekli bir bahane üretiyorsunuz. İlerleyen zamanda sizin dediğiniz performansı yakalarsa yakalar fakat sizin bahsettiğiniz bir oyuncu değil.

Artı yaptığı pas hatalarını da görmüyorsunuz hiç. Onu Barış ya da Ayhan yapsa şimdi burda insanlar sürekli küfür ediyordu o futbolculara.

Bana göre verilen görevini %100 yapıyor. Ben Cana'dan ofansif bir hamle beklemediğim için beğeniyorum. Ayhan ve Barış'ın mevki ve görevlerinde ofansif ağırlık üstün. Özellikle Ayhan direk oyuncu kurucu modunda oynuyor. O yüzden Ayhan ve Barış'ı beğenmiyoruz ki; beğenilcek yanları yok.

Başka bi ayhan vardı herhalde sahada bizim izlediğimizden

Ayhan galatasaray oyuncusu değil tamam mı.futbol dan gram anlıyosan ne kadar beceriksiz vasat ağır,geriye ,yana,oynıyan bir oyuncu oldugunu görürsün..

Maçın adamı sabriydi ilk golde asist yapan aydına pası o verdi diğer 2 golünde asistini yaptı maç boyuncada nerdeyse hatasız oynadı ,pino konusuna gelince guizanın ahını aldık galiba pino kesinlikle forvet oynayabilecek kapasitede değil.

Kimse zaten Cana'dan bir 10 numara performansı beklemiyor. Asist de beklemiyor.

Ben de diyorum ki dostum Cana çok iyi bir süpürücü.Dikkat edersen Cana oynadığı maçlarda defansif olarak açık vermiyoruz ve stoperler rahat ediyor.Yani dünyanın her takımı box to box dmc oynatmıyor sonuçta.Herkes böyle yapıyor diye Cana'yı değersiz göstermeyelim.Yoksa o bölgede Cana değil de Sarp'ın oynadığını düşün verdiğimiz pozisyonlar 4 katına çıkıyor.Çünkü toplara kazanma hırsı ile giren ve lider karakterli bir oyuncu Cana ve faydasını daha da göreceğiz.Ama gidip de iyi oynadığı maçlarda oyundan çıkarılırsa yazık oluyor.Trabzon maçında en iyisi idi ve pozisyon vermiyorduk.Çıkarıldı alakasız yerde ve maç orada gitti.

Önliberonun görevleri arasında top kaybı yapmak varsa cana görevini yaptı cananın bugün oynadığı oyunu başka bi adam oynasa tonla laf yemişti

Selen bir kaç pas hatası dışında gerçekten iyidi.Cana'yı bırak Ayhan'a bak. Adam aldığı toğu geriye döndürüp,oyunu yavaşlatmaktan başka iş yapmadı.Ama spikerlerin ve yayıncı kuruluşun politikası devamlı Cana'ya sallamak. Cana oynadığı maçlarda ve dakikalarda orta sahada rakipler top kullanamıyor.Buna Trabzon maçı da dahil.Bu da onun iyi bir futbolcu olmasına yeterli bir sebebtir.Orta saha alalım Cana'nın kıymetini anlayalım diyorum.

Herkes azçok burda biliyor bir önliberonun ne yapması gerektiğini. Kimse zaten bir Gerrard gibi Xavi gibi box to box bir performans beklemiyor. Fakat Cana doğru düzgün kendi sahasını geçmiyor. Topal bile daha fazla bindirme yapıyordu Cana'dan. Bugün gördük artı oyun kuruşunu falan da. Evet spikerin dediği doğru idi, Ayhan çok yalnız kaldı bu konuda.

Bahsettiğiniz Cana Sunderland ya da Marsilya'da mükemmel ötesi olabilir. Ben burda öyle bir Cana görmüyorum özellikle son maçta neredeyse ikinci yarı ismini duymadık. Diyorumki Neill bile gitti yeri geldi ofansa. Sürekli zaten box to box gibi gidip gelsin diyen yok Cana'ya. Fakat kesinlikle sizin abarttığınız kadar bir oyuncu değil Cana.

İlerde değişirse bilemem. Fakat Topal bile daha geniş bir alanda oynuyordu Cana'ya göre.

Önliberonun görevleri arasında top kaybı yapmak varsa cana görevini yaptı cananın bugün oynadığı oyunu başka bi adam oynasa tonla laf yemişti

Cana'ya haketmediği yergileri sağolsun Melih gibi spikerler yapıyor.Onun da etkisinde kalıyoruz.Göz var nizam var.Yaptığı kop kayıplarının da belli başlı nedenleri var.Bunların da en önemli sebebi yanında oynayan orta sahalar.

Maçın adamı sabriydi ilk golde asist yapan aydına pası o verdi diğer 2 golünde asistini yaptı maç boyuncada nerdeyse hatasız oynadı ,pino konusuna gelince guizanın ahını aldık galiba pino kesinlikle forvet oynayabilecek kapasitede değil.

Zaten Pinoda forvet değil :o

Herkes azçok burda biliyor bir önliberonun ne yapması gerektiğini. Kimse zaten bir Gerrard gibi Xavi gibi box to box bir performans beklemiyor. Fakat Cana doğru düzgün kendi sahasını geçmiyor. Topal bile daha fazla bindirme yapıyordu Cana'dan. Bugün gördük artı oyun kuruşunu falan da. Evet spikerin dediği doğru idi, Ayhan çok yalnız kaldı bu konuda.

Bahsettiğiniz Cana Sunderland ya da Marsilya'da mükemmel ötesi olabilir. Ben burda öyle bir Cana görmüyorum özellikle son maçta neredeyse ikinci yarı ismini duymadık. Diyorumki Neill bile gitti yeri geldi ofansa. Sürekli zaten box to box gibi gidip gelsin diyen yok Cana'ya. Fakat kesinlikle sizin abarttığınız kadar bir oyuncu değil Cana.

İlerde değişirse bilemem. Fakat Topal bile daha geniş bir alanda oynuyordu Cana'ya göre.

Çok doğru cana bugün rezil ötesi bi oyun oynadı artık oyuncuların performanslarını geçmişlerine göre değerlendirmesek gerçeği görücez

Ama Topal oynarken de rakip takımlar rahat rahat orta sahayı geçiyordu.Demek istediğim Cana'nın oynadığı maçlarda orta saha üstünlüğü hep bize geçti.Hatta çoğu zaman iyi oynamamıza neden olanlardan adamlardan biriydi.Top kullanma becerisi de var aslında ama elbette bir Nuri Şahin kadar yok . İşte onu da yapabilen adamlarımız olsa orta sahada rahat ederiz ve diken üstünde maç izlemeyiz.

Yıllardır burda mücadele etmekle futbolcu olunmuyo galatasarayda oynayan adamın teknik olması gerek diyenler bugün cana teknik değil ama mücadeleci diyor.Biz yıllarca kendi oyuncularımızı bunun için eleştirdik.Cana nın bu maçtaki oyununun savunulacak yanı yok

Cana'ya yüklenenler var anladığım kadarıyla ama doğru değil bana kalırsa çünkü mevcut kadro yapınız ve oyun kurgunuz ona göre değil. Hücum yönü güçlü orta saha oyuncularınız olsa, onların hamallığını yapacak türde oyuncu çünkü kendisi. 2 metre önündeki adama pas vermeyi beceremeyen Sarp, Barış, Ayhan gibi orta saha oyuncularınnın arasına tekniği onlardan bile daha kötü olan Cana'yı koyunca verim almanız mümkün olmaz haliyle.

Bir de Fenerbahçe'de Alex ve Emre'nin arkasında hamallık yapan oyuncu rolünde düşünün Cana'yı. Alex'in defansif zaafını tamamen giderebileceği gibi, Emre'nin de enerjisini sağa sola koşmak yerine hücuma ayırmasını sağlar. Böylelikle hem Alex, hem de Emre'nin hücum performansı kat kat artardı Cana sayesinde. Fenerbahçe'de olmasını en çok istediğim oyunculardan biridir kendisi haliyle.

Uzun lafın kısası, orta sahaya hücum yönü güçlü iki oyuncu bulabilirseniz Cana takımınızın en önemli parçası olur. Tabi gelen adamların Misimoviç, Lincoln, Elano gibi bedenleri burada kafaları emekliliğin tadını çıkarmakta oyuncular değil, top oynamak isteyen adamlar olması kaydıyla.

Yıllardır burda mücadele etmekle futbolcu olunmuyo galatasarayda oynayan adamın teknik olması gerek diyenler bugün cana teknik değil ama mücadeleci diyor.Biz yıllarca kendi oyuncularımızı bunun için eleştirdik.Cana nın bu maçtaki oyununun savunulacak yanı yok

Tekniği de yeterli ve orta sahada pas dağıtması gereken bir oyuncu da Cana değil.Geldiği takımlarda asla pas dağıtıcı değildi ve süpürücü rolü ile efsane oldu, kaptanlığa yükseldi. Şu takımda kadroya yazacağım ilk adamlardan biridir bana göre.

Çok doğru cana bugün rezil ötesi bi oyun oynadı artık oyuncuların performanslarını geçmişlerine göre değerlendirmesek gerçeği görücez

Yok canım rezil ötesi oynamadı, fakat insanların abarttığı kadar bir oyuncu kesinlikle değil Cana. O zaman performansı düştü burda. Çok dar bir alanda oynuyor. Topal bile daha geniş bir alanda oynuyordu. Biraz daha yardım etmeli oyunun kuruluşuna ve yeri geldiğinde kendisi de bindirmeli. Topal kadar geniş alanda oynasın o bile yeterli.

Tekniği de yeterli ve orta sahada pas dağıtması gereken bir oyuncu da Cana değil.Geldiği takımlarda asla pas dağıtıcı değildi ve süpürücü rolü ile efsane oldu, kaptanlığa yükseldi. Şu takımda kadroya yazacağım ilk adamlardan biridir bana göre.

Pas dağıtıcı olmasına gerek yok ayağındaki topları rakibe vermesin yeter

Ama Topal oynarken de rakip takımlar rahat rahat orta sahayı geçiyordu.Demek istediğim Cana'nın oynadığı maçlarda orta saha üstünlüğü hep bize geçti.Hatta çoğu zaman iyi oynamamıza neden olanlardan adamlardan biriydi.Top kullanma becerisi de var aslında ama elbette bir Nuri Şahin kadar yok . İşte onu da yapabilen adamlarımız olsa orta sahada rahat ederiz ve diken üstünde maç izlemeyiz.

Ya Melih 3 ön libero ile oynuyoruz neredeyse ya. Şimdi tek sebebi Cana mı yoksa Hagi'nin defansif kurgusu mu ?

İleride pozisyon almayı bilen sadece iki adam var Kewell ve Pino. Takımın diğer orta saha oyuncuları tamamen geriye dönük ve kapasitesiz oldukları için, oyunu yavaşlattıkları için bütün yük Cana'nın üstüne kalıyor.Hamal gibi takımın artıklarını taşıyor. Ağır işçilik yapıyor.Onu rahatlatacak orta saha transferleri ile bu ligin mvpsi olur.

Geri
Üst Alt