STSL 10/11 H:7 | K.Karabükspor 2-1 Galatasaray | 1 Ekim | Maç Sonucu

Cevap: STSL 10/11 H:7 | K.Karabükspor - Galatasaray | 1 Ekim | 20.00

Bence Kewell yerine Pino oynamalı. Pino, Karabükspor defansını biraz karıştırır ve hızlı olduğunu için ara paslarını iyi değerlendirebilir. Onun için Kewell'ın sağ veya sol açıkta oynamasından yanayım.

Karabük ve sonrasındaki maçı alırız gibi. Bu sayede iyi de bir hava yakalarız. Bu yıl Kadıköy'de yenileceğimizi düşünmüyorum.

Burda kendimizi boşa paralamıyoruz işte.Koskoca GS'nin 2 tane forveti var birisi Bank Asya'dan gelmiş.Sakatlanmış 4 ay yok.Ya herro ya merro stili gidiyoruz.Bir de rakiplerimize bakın.4*5 forvetleri var.Hepsi de maç kurtarır.

şu şekilde olayı daha iyi anlıycaz gibi.misal bjk'nın en kötü forvetini vericez deseler o adam baros yokken banko oynamazmı? en kötü forvetleri bile bizim takımda banko oynar.biraz yakın geçmişe bakıyorumda ü.karan-necati-h.şükür-h.kabze...bütün yerli en iyi forvetler bizdeydi..ve sampiyonluk gelmişti.

Karabük'ü değerlendiriken sadece Emenike ve Cernat'dan bahsedilmiş.

Açıkçası güçü anadolu takımlarında iyi yerli oyuncular fark yaratıyorlar büyük maçlarda . (Bir renkdaş Karabük için 3 sene öncesinin Sivas'ı demiş ama o Sivasta etkili yabancıların yanı sıra çok sağlam yerli rotasyonu ve her maçın gidişatına uygun alternatifli farklı tipte oyuncular vardı. )

Örneğin maç sıkışınca M.Yıldız'ın fiziği ve hava hakimiyeti kullanılırdı. Kontra atak gerektiren durumlarda Balili vardı , etkili serbest vuruş kullanan oyuncuları vardı , bekleri gidip geliordu.

Acaba Karabük böyle bir takım mı?

Karabük'ün yerli rotasyonu nasıl ? Savaşçı ve tecrübesiz oyunculardan kurulu koşan , genç bir ekip mi ? Yoksa daha tecrübeli , oyunu tutmasını bilen oyunculardan kurulu , Emenike dışında ağır oyunculardan kurulu bir ekip mi?

Tempolu mu oynuyorlar , yoksa ağırlıklı olrak defansif oynayıp Cernat ve Emenikeye mi bırakıyorlar hücum işini?

Bence bu sorular önemli.

Tamam emenike ve Cernatın ürkütücü istatistikleri var ama , diğer oyuncuların ne derece katkı verdiğini bilmek çok önemli bu maç hakkında sağlam yorum yapabilmemiz için.

Açıkçası Karabük'ün bjk maçı dahil hiçbir maçını 90 dk izlemedim. Sadece 3'er dakikalık özet görüntüler şeklinde izledim .

Emenike ve Cernatla kendi seviyesindeki takımlara karşı maç kazanabilirler ama , büyük takımlaara karşı iki adamla maç kazanılmaz.

Örneğin Bjk maçında duran toplardan sıkıntı yaşadılar. Bjk nin şansı da olsa 4 gol yediler.

Son olarak zemin çok kötü ama seyirci baskısı olmayacak . İstekli oynarsak , herkes üzerine düşeni yaparsa kazanırız gibi duruyor :)

Rakip hakkında ve maç hakkında sağlam yorum yapabilmek için , Emenike ve Cernat dışındaki oyuncuların performanslarını da değerlendirmek lazım . Bilen biri varsa?

Karabük'ün zemini son Gençlerbirliği ve özellikle Beşiktaş maçlarında çok bozuktu. Ali Sami Yen'de dahi Aydın ve Pino'nun top kontrolünü yapamamalarından dolayı çok top kaybı yapıldı. Bir de bunlara ilave olarak, yapılan pas hatalarını eklersek iyi zeminde dahi topa hükmetmekte zorluk yaşadığımız anlaşılacaktır. Zeminin durumu ne durumda bilmiyorum, ciddi anlamda düzelmediyse bizim için sorunlardan biri bu olacaktır.

Emenike son dönemde çok gündeme geldi, ki doğaldır iyi bir performans gösteriyor. Ancak bazı olumsuz tarafları es geçiliyor. Dayanıklılığı çok üst düzey olan bir oyuncu değil, özellikle Servet ile girebileceği ikili mücadeleler onu yorabilir. 60 ya da 70. dakikalar da bu yorgunluk onun oyundan düşmesini sağlayabilir. Bu Emenike'ye dikkat edilmeyeceği anlamını mutlaka taşımıyor, ancak asıl konu Emenike'ye servisler yapan ve bireysel olarak skor üretebilen oyuncular. Cernat ve Hakan Özmert. İkisi de son haftalarda çok formda. Bizim bu sene ligde kaybettiğimiz iki maçta da yaşadığımız ortak bir sıkıntı vardı. Rakibin orta sahasında yer alan ve ofansif görev üstlenen oyuncuları durduramamak. Sivas'ta Ceyhun, Bursaspor'da Batalla ve Ergiç. Özellikle topun arkasına geçildiğinde rakibe hemen baskı uygulanmadığından ve geri dönüşlerde sıkıntı yaşandığından bu oyuncuların savunmasını iyi bir şekilde yapamamıştık. Karabükspor maçında bu böyle devam eder mi bilmiyorum. Önemli olan, bozuk zeminde Aydın, Ayhan ve Pino'nun çok top kaybetmemesi. Özellikle iki kanat oyuncusu için çok önemli bu. Oyunu anlayışını tamamen kanatlara göre şekillendirmişken, bu oyuncuların etkili olamayacak olması skor yaratma açısından takımı oldukça zor bir duruma sokar.

Karabükspor'un yaşayacağı heyecandan yararlanarak ve rakibe agresiflik göstererek oyuna hükmedebiliriz. Oyuna hükmetme süresinin de uzun olması kuşkusuz bize avantaj sağlayacaktır. Çünkü çabuk parlayan ve çabuk sönen baskı bizim ritm bulmamızı zorlaştıracaktır.

------------------Ufuk-------------------

Serkan------Neill-------Servet----İnsua---

--------------Cana-----Ayhan------------

--Pino-----------Misimovic-------Aydın---

-----------------Kewell-----------------

Böyle cıkıcaz buyuk ihtimalle ve o kotu zemınde emınım kı aydın ve pino en cok top kaybı yapan oyuncular olacaktır :o

Elalem bozuk zemin diye itiraz ediyor görün bakın yarınki zemin çok kötü olacak.O stadyumda oynadığımız için pişman olmayız umarım.

Cernat'ı iyi markaja almalıyız o zaman karabuk ataklarının çogunu kesmiş oluruz

Kewell'ın Baros'a göre bir avantajı var ama tek ekstradan + diyebileceğimiz,

Ceza sahasında topu ayağına alırsa, affetmez. :)

Bende öyle söylemistim zaten. Kewell´in son vuruslari daha etkili, gelirse affetmez ama Baros kadar yipratici ve yorucu olamaz. Baros Hakan Sükür´den de fazla baski yapiyor önde. Öyle ya da böyle kazanacagimizi düsünüyorum. Karabük beklentilerin üstünde performans sergiliyor ama gücleri belli. Kesinlikle kazanmamiz lazim

Bende öyle söylemistim zaten. Kewell´in son vuruslari daha etkili, gelirse affetmez ama Baros kadar yipratici ve yorucu olamaz. Baros Hakan Sükür´den de fazla baski yapiyor önde. Öyle ya da böyle kazanacagimizi düsünüyorum. Karabük beklentilerin üstünde performans sergiliyor ama gücleri belli. Kesinlikle kazanmamiz lazim

Böylesine bir sezon başlangıcında, kim "ilerleyen haftalarda 5 de 5 yapacaksınız" dese hadi len derdik. Eğer Karabük ve Ankaragücü'nü yenerek Şükrü Saraçoğlu'na gidersek, 6 da 6 yapmış olacağız.

Şaka gibi.

Ufuk

Serkan-Neill-Zan-Insua

Cana-Ayhan

Pino-Misimovic-Aydın

Kewell

Servet kadroda olmadığı için bu kadroyu yazdım.

Bugunku antreman fotograflarında yok

O zaman H.Balta konusundaki fikrim değişti.Keşke Balta kadroya alınsaydı.Zan her dakika risk taşıyor çünkü.

128585878895181.jpg

Haydi Bastır Galatasaray !!! En Büyüksün Galatasaray

Ali böyle birşey düşünülebilir gerçekten.

Beğendim. Ama Ali yerine Zan'ı oynatır Rjkaard.

Geri
Üst Alt