STSL 11/12 H:1 | İ.B.B. 2-0 Galatasaray | Maç Sonucu

Cevap: STSL 11/12 H:1 | İ.B.B. 2-0 Galatasaray | 11 Eylül | Maç Sonucu

arda-diego-keita oynayacakken

eboue-sabri-kazım oynadı.

pozisyon üretemememiz normal

Rakip çok iyi hazırlanmış. Özellikle defans anlayışı çok sağlamdı. Pozisyon dahi kurdurmadılar bize.

Çok iyi adam alıyorlar. Pas yollarımızı bir çok kez kapadılar.

Hala kadroda olmaması gereken isimler var. Sabri mesela.

Baros işi biraz süprizdi. Bu sezon son şansıydı. İlk maçında berbattı.

Sırtını dönemeyen tek forvet ile oynamak ve galip gelmek imkansızdı.

Kötü başladık iyi bitsin.

Klasik i.b.b oyunu.Hep aynı tarz oynuyorlar takım halinde defans yapıp kontra'dan gol bulmaya çalışıyorlar.Bizimde en büyük zaaf'ımız kapalı oynayan takımlara karşı gol sorunu artık buna bi çözüm bulsunlar yeter.

sanmiyorum ama yaptigi hareket direk kirmizi.

Bu tür direk kırmızılık kafa atmalar yumruk atamaları hakem görmese bile cezası var diye biliyorum neyse fazla konuşmayalım da belki arada kaynar :D

bugün tek fark takım olmak ile henüz takım olamamaktı... Galatasaray ın tek eksiği birlikte fazla sayıda maç oynamamak yoksa şu oynasaydı bu oynasaydı hikayesi olur işin aslı büyükşehirde tüm futbolcular nerdeyse gözleri kapalı oynadılar.... çok değil 2 maç geçtikten sonra taşlar elbette yerine oturacaktır ama sistem olarak bence defansa gelip ilk topu alacak adam bence selçuk olmalı selçuk ve melo ikilisi ile oynamalı bu ikilinin önünde elmander kazım riera ve en önde de baros olmalı diye düşünüyorum ama ilk topları mutlaka selçuk almalı köprü selçuk olmalı melo değil bence yaratıcılık eksikliği de bir nebze riera ile kazım ın driplingleri ile çözebiliriz ama elmander en iyi zamanında forvet arkası oynamıştır bu şekilde bi çok konuyu çözebiliriz selçuk tan alex veya hagi yapmaya çalışarak değil

yazdığını ilk okumaya başlayınca hemen kafamda boş bişey yazıyorsun gibi geldi ama sonra haksız sın diyemicem ama yinede bence gayet iyi top çevirip ileri çıkıyoruz, geçen seneyi gayet iyi hatırlıyorum her maçıda izledim hemen hemen, yani şu halimize şükrediyorum ama işte bu seferde ileride yeterince iyi değiliz defans iyi demiyorum ama orta sahanın iyi olması çıkışları daha iyi yaptı, bu orta saha keita kewell zamanı olsaydı keşke ne güzel olurdu hep biryerlerimiz eksik kalıyor anlamadım gitti... :(

Geçen seneye göre şükredebiliriz ama Galatasaray bu olmamalı. Orta 3lü kötü değil, ama forvete top taşıyacak adam yok. Arda gitti, yerine adam alınmadı. 12 Milyon nerde? Podolski nerde? Drogba, Forlan, Gyan, Diego nerde?

Takım kötü demiyorum, Fatih Terim'i de Engin'i Riera'ya tercih etmesi haricinde eleştirmiyorum. Takımımız kötü değil, ama forvete top taşıyacak adam yok, 50 golü zor geçmemiz zor olabilir sistemde yararlı değişiklikler olmazsa.

bu forvet oldukca biz daha cok kaleci değiştiririz

melo ceza almaz ama bundan sonr ahakemler o birsey yapsin diye bekler, en ufacik birseyde cakk diy ekirmiziyi yapistirir.

kisaca, ilk macta hakemlerin kara listesine girmeye basarmistir melo, malesef.

bundan sonra yapsin bakalim, aninda atilmazsa, bende bu isten anlamiyorum.

mac ızleme zevkım kalmadı ne zaman ızlesem takım yenılıyor bende bırsey var galıba ... takımda da tempo eksıklıgı var bır turlu baskı kuramıyoruz hıcbır takıma

Baros devre arasında kesin yolcudur...

arda-diego-keita oynayacakken

eboue-sabri-kazım oynadı.

pozisyon üretemememiz normal

Arda-Diego-Reyes'i de gördük dün onlarda ayrı bir komediydi.. ( Yinede geçen sezon burun kıvırdığımız arda iyidi ;)

bizim maç kazanmamız için elmander in tarzına ihtiyacımız var. tabi eğer yapabilirse. buda şu. ileride duvar olabilecek, topu tutup takımın baskı kurmasını sağlayacak bir adam lazım. bu elmander olabilir. yani bugün webo nun bize oynadığı gibi. çünkü ince iş yapacak oyuncumuz olmadığı için mecburen baskı kurup hataya zorlayıp gol atabiliriz bence. topu çizgiye indirip çok adamla ceza sahası içinde bulunmamız lazım.baros sürekli top kaptırıyor. topu tutamıyor.

Arkadaşlar sakin olalım lütfen..Ne Fatih Terim hocamızı nede takımı idam etmek haksızlık olur..Bazı hatalar vardı elbet ona rağmen..Eboue artık sağ bek oynamalı kendi yerinde..Riera ve Elmander gelince cok daha hazır olabiliriz..Melo Ujfalusi ve Sercan'ı çok beğendim ben şahsen..Baros artık miladını doldurdu maalesef..Takım bir otursun ozaman mükemmel olacak eminim..Ama ne olursa olsun devre arası kreatif bir adam gerekli çünkü herşey Selçuk'un üstüne biniyor gibi gözüküyor buradan..

Taktik ,sağ açık sol açık sol bek yetersizliğini geçtim,onlar çözülmeyecek şeyler değil ama ben imparatorun takımı rakip kadar mücadele etmediğini gördüğümde irkildim.Boşvermişlik,aylak aylak sahada gezmeye devam ediyoruz insalah ilk maç olduğu içindir,milli maç orgunluğu falandır tersini düşünmek bile canımı çok fena sıkıyor ,gecen sezonu yaşamaya takatim yok ...

Ama biraz anlayış renktaş. Bu taraftar 3 senedir illallah etmiş. Hakkıdır güzel bir futbol izlemek,skor görmek. Özellikle geçen sezondan sonra beklenti yüksekti. Ben bu sallama diye adlandırdığınız eleştiri yağmurunu normal karşılıyorum. Cidden takımda "skora olsun futbol iyiydi" dedirtecek bir hava yoktu. Bu taraftar gerçek Galatasarayı özledi.

Garip olan, tepki çeken şey eleştirilerdeki saygısızlık.

Terim "şov" yapıyormuş, Sabri denen "herif" futbol katiliymiş. Sokaktan getirilicek bir adam Çağlar'dan daha iyi olurmuş. Terim "fantezi"lerinden vazgeçsinmiş. Kendi altyapından çıkmış adamlara edilen laflar bunlar.

Internet ve FM adlı oyun bu taraftarlık işini bozdu. Herkes bu işleri kolay sanıyor. Sallamak bedava.

Çıkıp tuttuğum takımın hocasına ve oyuncularına laf eden tahammülsüz kişilere karşı Galatasaray'ı savunayım diyorum; o zaman da "Ah ah bu taraftar ne zaman eleştiriye tahammül gösterecek..." oluyorum.

Zaten millet birbirine sallamak için fırsat kolluyor. Eminim birçok kişi 2. gol gelir gelmez foruma koştu "AHA Keita'yı istemediniz, bakın ne oldu!" yazabilmek için. Sanki istemeyenler yüzünden almadık. Aralarında mod falan da var bunların.

Allah toptan akıl ve fikir versin bize.

Bu maçın en büyük hayal kırıklığı açık ara Fatih Terimdir. Kendisi Sabri'yi, bütün hazırlık maçlarında inanılmaz kötü oynamasına rağmen, yine orta sahada oynatarak geçmişte birçok kez rezil olmasına yol açan anlamsız takıntılı davranışlarının devam edeceğinin işaretini vermiştir. Bu da Galatasarayımızın geleceği açısından büyük bir hayal kırıklığıdır. Onun dışında gözlemlerim:

1. Sabri orta sahada oynamaz, oynatan futboldan zerre anlamıyordur.

2. Real Madrid maçına, aman fark yemeyelim diye çıkaracağım 11 ile İBB karşısına çıkmak, korkaklıktır, vizyonsuzluktur.

3. Fatih Terim Eboue'ye haddinden fazla anlam yüklemiş, herşeyi yapmasını bekliyor.

4. Yekta ve Sercan bu maçın en iyileriydi.

5. Muslera hayal kırıklığı ile başladı, ilk golde topu sektirmesi acemilikti.

Bu takımın onbiri

Muslera

Sabri Ujfalusi Gökhan Eboue

Yekta Melo Selçuk

Kazım Sercan Riera

olur. 4-1-4-1 değil, 4-3-3 oynayan ve birlikte hücum ve savunma yapan bir takım kimliğine bürünmemiz lazım.

Çok kötü bir başlangıç yaptık, hayırlısı.

sercani en uctaki adam olarak sahaya sürersen,y ani ondan goller beklersen, o da 2-3 mactan sonr aagir elestiriler alir, cunku iyi bir golcü degil, henuz degil.

ben sercan ve elmanderin yanyana oynamasindan yanayim.

inan da, melo da ofansif ortasaha değiller

bu yaştan sonra bunlardan ofansif ortasaha yapmaya çalışmak macera aramak olur

avatarımdaki gibi oynamalıyız, sadece sol bekte sıkıntımız olur

Geri
Üst Alt